Amazon viser fram Kindle på iPad

Kindle på iPad

Skuffelsen for mange var ganske så stor da det ble klart at Apples iBooks ikke ville være å finne på europeiske iPads, men heldigvis ser det ut som Amazon redder oss fra boktørke i Norge.

I forrige uke slapp Amazon endelig deres Kindle applikasjon for Mac OS X og denne uken letter de på sløret når det gjelder deres planer for Apples iPad.

Amazon sin plan er å være tilstede med deres Kindle-plattform på alle plattformer, selv om disse konkurrerer direkte med deres egen Kindle-leser. Apples iPad gjør utvilsomt det og undersøkelser har vist at interessen for Kindle har vært synkende etter introduksjonen av iPad.

Kindle på iPadAmazon har allerede i dag en iPhone-applikasjon som lar deg lese Kindle-bøker direkte på iPhonen og det er egentlig denne applikasjonen som Amazon også introduserer til iPad.

Heldigvis har Amazon gjort en del forbedringer og de har lånt litt fra Apple sin iBooks, deriblant virtuelle sider som du kan bla fram og tilbake i bøkene i. I tillegg har de en fin "bokhylle" som også ligner på Apples iBooks (og bokhylla har Apple stjålet fra Delicious Library).

Alt i alt ser dette ut som en spennende applikasjon som vil gi oss tilgang til over 450 000 digitale bøker fra Amazon. Vi kan nesten ikke vente på å få iPaden i hånda!

Du kan lese mer hos Amazon.

DanTheMan

Skal nok ha denne hvis ikke iBooks kommer til Norge ;)

sanna1

Ja jo... men NÅR får vi et godt, bredt utvalg bøker på norsk?
Kan det være Amazon utvider etterhvert, eventuelt sammarbeid med norsk bokbransje?

HenrikWL

Når vi får ebøker på norsk? [url=http://www.digi.no/836925/norske-e-boker-truet-av-moms]Kankskje aldri...

sanna1

[quote="HenrikWL"]Når vi får ebøker på norsk? [url=http://www.digi.no/836925/norske-e-boker-truet-av-moms]Kankskje aldri...

Takker for link.

Kjenner jeg må puste rolig ut her... må det norske folk ut i gaten å protestere før e-boken blir allemannseie og ENKEL å få tak i på kryss og tvers av e-lesere og tablets?

Hvorfor skal det være så vanskelig?

Jeg betaler heller 15 dollar (i norske kroner) for e-boka for å øke FORFATTERENs andel, men å betale moms for en kultur-vare er jeg ikke med på! Hvis da ikke staten kan garantere at momsen blir øremerket og måkt rett tilbake til forfatterstanden her til lands.

HenrikWL

Problemet er at politikerne fullstendig mangler innsikt og forståelse for det digitale medium. Ebøker skal momsbelegges fordi de er «digitale tjenester»? Virkelig? Kan salg av ebøker sammenlignes med salg og drift av webhotell (som jo vel kan sies å virkelig være en digital tjeneste).

Men, at udugelige politikere er det mest effektive hinderet som finnes mot fremgang og velstand er vel ikke noen nyhet. :rolls eyes:

Apple

http://www.idg.no/bransje/bransjenyheter/article21753.ece
Gammel artikkel, men allikevel
:)

Tingenes Herre

ebøker på norsk har digitalbok.no hatt i over ett år

sanna1

Hehe.. hele nettsiden drives av Flash. Ipad er handikapet :-/

HenrikWL

Nuvel… Det er vel snarere nettsiden som er handikappet, i og med at den krever tredjeparts plugin for å fungere.

Digitalbok.nos bruk av flash kan ikke rettferdiggjøres. Det finnes ingenting der som skulle tilsi at flash var eneste utvei.

HenrikWL

For den som måtte være interessert, så finnes det en oppdatering på situasjonen for norske ebøker [url=http://www.digi.no/841430/e-boker-faar-ikke-momsfritak]her.

Det ser mørkt ut. :(

martin.alvaer

Hvis Digitalbok er interessert i å selge e-bøker, bør de seriøst vurdere å lage en app til iPhone/iPad. Ser at de selger e-bøker i pdf, format, noen som har erfaring med hvordan dette er i forhold til andre formater når det kommer til lesing på lesebrett?

HenrikWL

PDF egner seg generelt sett dårlig til håndholdte enheter, da det ikke er et flytende format. Det finnes dog en rekke konverteringsverktøy som gjør en akseptabel jobb med å konvertere PDF til ePub, som er det foretrukne e-bokformatet.