Peppes vant designpris for iPhone-applikasjon

Peppes vant designpris for iPhone-applikasjonVi har tidligere skrevet om Peppes Pizza sin iPhone-app for Peppes bud og i går fikk deres arbeid en stor annerkjennelse. iPhone-applikasjonen som skal hjelpe pizzabud i jobben fikk nemlig "Merket for god design" av Norsk Designråd.

Også Apple skal være interessert i Peppes Pizza sitt arbeid med iPhone-applikasjoner og ser med stor interesse på det som kanskje blir den største bedriftsimplementeringen av iPhone i Norge.

Det er selskapet Logica som på oppdrag fra Peppes har laget en applikasjon som kalles for Pizzabud. Applikasjonen skal kunne gis til Peppes sine pizzabud slik at de får en lettere jobb med utlevering av pizza.

Peppes

Interne undersøkelser hos Peppes viste at det var store forbedringsmuligheter i rutinene for leveranse av pizza. Blant annet førte manglende oversikt hos budene til stres og mangelfulle leveranser. Derfor utviklet Peppes et konsept hvor iPhone ble brukt for å holde kontroll over leveringene.

Foreløpig ser applikasjonen kun ut til å ha blitt testet med noen Peppesbud og dette er ikke noe alle Peppes sine bud har per dags dato.

Løsningen er et foregangseksempel på produktutvikling i en tid hvor digitale hjelpemidler får stadig mer plass. Gjennom forståelse for organisasjonen og design er det utviklet en løsning som gjør applikasjonen til en uunnværlig tjeneste for Peppes sjåfører.

Løsningen er et utmerket eksempel på hva design kan utrette med basis i god situasjonsforståelse. Gjennom form og funksjon er det utviklet et produkt som gir helt nye fordeler, og som blir en del av organisasjonens interne tjenesteportefølje

begrunner Norsk Designråd sin jury.

Programmet skal være integrert mot Peppes Pizza sine interne systemer og pizzabudene skal til enhver tid ha med seg all den informasjon de trenger på telefonen. Skjermbilder viser at kundene også kan signere på telefonen og det eneste som ser ut til å mangle er kortterminal?

Peppes

Apple skal også ha fattet interesse for Peppes sitt arbeid med iPhone-applikasjonen. Blir Peppes sin budapplikasjon en realitet, er dette sannsynligvis den største bedriftsimplementeringen av iPhone i Norge noensinne. Bedrifter og interne bedriftsapplikasjoner er et stort satsningsområde for Apple.

Kanskje vil du signere på en iPhone neste gang du bestiller pizza fra Peppes?

Foto: Jonas Holten

Tags:

hiawatha

bra app! ikke bra pizza!