RunKeeper, treningsprogram for iPhone

bildeRunKeeper er en iPhone app som kan brukes til å loggføre trening. Treningen kan være enten løping, sykling, langrenn eller lignende. Man kan også benytte programmet dersom man trener med tredemølle eller ergometersykkel, man legger da inn tid og distanse manuelt.

Til vanlig benytter RunKeeper GPS-enheten for å beregne hvor langt du beveger deg, samt eventuelle høydeforskjeller i løypa. Sammen med tiden du bruker gir dette verdifull informasjon om treningsøkten din.

Pro vs Free

RunKeeper kommer i både Pro- og Free-versjon. Gratis versjonen er ikke så veldig begrenset i forhold til Pro. Sistnevnte har bedre integrasjon med iPod delen i telefonen, i tillegg til at den gir deg tilbakemeldinger underveis i treningsøkten.

Pro-versjonen kan settes opp til å gi tilbakemelding hver kilometer slik at du vet hvordan trengingen utvikler seg. I gratisversjonen må du starte musikken før du starter RunKeeper.

Hva gjør programmet?

bildeNår du starter programmet begynner det å koble seg opp mot GPS-satellitter. Når signalet er bra vises dette med en grønn sirkel. I det du starter treningen trykker du på "Start" og programmet logger posisjonen din inntil du avslutter. Mens du trener viser pauseskjermen all den informasjonen du trenger, du kan også berøre skjermen for å få opplest hvor langt du har løpt, tiden du har brukt samt gjennomsnittlig hastighet (bare i Pro versjonen).

Det finnes en mulighet for å "låse" skjermen, slik at den ikke skrus av. På denne måten kan man få oversikt over hvordan man ligger an underveis. Personlig benytter jeg ikke denne funksjonen da jeg synes det blir stressende om jeg skal se på telefonen hele tiden.

Tilbakemeldingene som kommer hver kilometer er mer enn nok for meg. Å holde skjermen på bruker også en del mer strøm. Det er mulig å ta bilder med kameraet mens programmet kjører, de blir da geo-tagget og vil vises på kartet etter treningsøkten.

Nettsiden

Etter endt trening lastes all informasjonen opp til www.runkeeper.com der man kan logge seg inn og få oversikt over alle treningene sine fra datamaskinen. På nettsiden kan man velge om treingene skal være private eller synlige for andre, man kan invitere andre til sitt eget "Street Team" og man kan eventuelt dele trengingene via Facebook eller Twitter. Man får her også en oversikt over hvor mye man har trent totalt, hver måned og hver uke.

Man kan også se nærmere på hver enkelt treningsøkt for å finne total stigning, se på kartet hvor man har løpt og sammenligne treningsturer. På nettsiden får man også gode muligheter til å se hvor man har løpt bra og hvor man har muligheten til å forbedre seg. Dette er svært nyttig informasjon dersom man ofte løper de samme rutene.

bilde

På nettsiden kan man også laste opp .hrm-filer som man får fra Polar pulsklokker. Dette er en relativt ny mulighet og det arbeides med støtte for flere fabrikater.

Dersom du er glad i å trene og ønsker en enkel og god mulighet for å holde oversikt over treningsøktene dine er RunKeeper det riktige valget. Det gir bra motivasjon og ved hjelp av programmet kan man enkelt finne de stedene i løypa der man kan forbedre tiden sin. Jeg har løpt mange timer etter at jeg fikk dette programmet og motivasjonen er fortsatt på topp.

Jeg har bare brukt programmet til løping, men jeg vet det er blitt brukt til sykling, snowboard, klatring, svømming og seilflyging! Pro-versjonen koster 55 kroner i App Store, og det er verdt det, selv om Free-versjonen ikke står mye tilbake for Pro. Det som gjør at Pro foretrekkes er tilbakemeldingene man får under treningsøkten. Alle brukere får en egen profil på nettsiden.

RunKeeper i iTunes: RunKeeper Free og RunKeeper Pro til 55 kroner.

kaada

Ser fint ut, men det var dyrt ift. hva du får. Ta heller en kikk på MotionX GPS til 17 kroner. Et meget allsidig program til både sykling og jogging. Du kan laste ned kart over et valgt område før du legger ut på tur, eller du kan laste det ned fortløpende over 3G, dersom du vil. Finnes også i en gratisversjon.

Linge

Har brukt RunKeeper free en stund, og jeg mener det er et av de beste programmer jeg har sett som er gratis. Ser ikke helt vitsen med pro utgaven, men dette er jo individuell vurdering.
Moro å se progresjonen på trening, og hvor man har vært.

nedberg

Joda, 55 kroner er mye i forhold til andre programmer i App Store. Free versjonen har de samme mulighetene som Pro, sett bort fra tilbakemeldingene ved hver kilometer og iPod integrasjonen. Nettsiden til RunKeeper er også et stort pluss, med muligheten til å legge til andre i sitt egen Street Team. Da kan man konkurrere seg imellom og følge med på hva de andre gjør.

RunKeeper utvikler også både applikasjonen og nettsiden fortløpende. I natt kom en mulighet for å finne andre brukere i nærheten av deg selv (basert på hvor du bor).

Med tanke på at det er en "betal en gang og få gratis oppdateringer" løsning i App Store, synes jeg 55 kroner er overkommelig for en slik app. Enkel og grei GUI med mulighet for avanserte funksjoner gjør dette til en vinner for meg.

crazyleg

Helt klart en nyttig app, sammen med de nevnte funksjonene er intervall-delen nyttig, du ligger inn de forskjellige intervallene og får beskjed ved bytte. Siden tilbakemeldinger på øret kun er med i pro-versjonen er dette, sammen med alle de andre (free-funksjonene) med på at RunKeeper Pro er verd 55,-

hernborg

Har brukt programmet mye denne vinteren, til skiturer. Jeg har to ting å utsett på det:

1. Jeg er ikke helt fornøyd med høydeprofilen som vises på RunKeeper.com. Noen ganger sier den at jeg har gått på flatmark selv om jeg vet og kartet viser at det har vært mot- eller medbakke.

2. Av og til så virker det som om app-en tar seg en pause og kobler bare ut trackingen på gps. Da "står" jeg stille, selv om jeg vet at jeg beveger meg.

Begge disse synspunktene kan nok ha å gjøre med at gps på iPhone og i skogen ikke er det det mest optimale.

Men alt i alt er jeg fornøyd. Og for meg så holder det fint med gratis versjonen.

Torro

Det typiske er at telefonen ringer midt i økten, og registreringen stopper opp. I tillegg mister en rytmen. Telefon bør mao helst ligge igjen hjemme.

BazookaAce

Da aktiverer du Flymodus? Voila! Eller du kan jailbreake, installere Backgrounder og vips! så kjører den i bakgrunnen. Det finnes veier rundt mange problemer, men det kommer an på hva du selv "orker" å gjøre.

oo

@BazookaAce: Janei, flymodus skrur vel også av GPS'en så da har du vel tapt.

elnilso

Produsenten har en FAQ. Der står svaret. GPS fungerer ikke i Flightmode. Så løsningen på en original iPhone er å ikke ta telefonen. Programmet pauses mens det ringer, så fortsetter det som normalt etter at ringingen stanser.

bushy

Hva med å skru på Flightmode for så å skru det av igjen uten å taste in simkort pin? Med låst simkort kan jo ikke telefonen ringe.

Brilliantdays

Problemet med Motion X GPS er at det ikke lagrer kartene dine i en profil? Sist jeg testet lå de der bare noen måneder. Du kan lagre de som KML-filer men det er jo kronglete.

Jeg bruker RunKeeper Pro og er kjempefornøyd. Jeg bruker ikke spillelister i appen men starter heller iPod før jeg starter. Da kan jeg dobbelklikke på hjem-knappen og skippe spor uten å låse opp (løper med iPhonen i hånda).

Tre andre kule ting med RunKeeper er at den 1) kan sende treningene dine til sosiale nettverk (FB, Twitter) 2) Du kan lage egne streetteams med kompiser og 3) du kan integrere vekt fra Withings-vekten på runkeeper.com. Det siste er imidlertid ikke så bra integrert ennå men det skal komme.

nedberg

Siste fra RunKeeper nå er at man kan dele treningen sin "Live". Da kan andre se hvordan du ligge an i løypa!

Jaro

RunKeeper Live krever at du betaler litt ekstra ($20), men da får en med en ganske kul funksjon! Testet det idag og det fungerte supert.
Har faktisk blitt ganske hekta på RunKeeper. Når en har Pro-versjonen med rapportfunksjonen kan en overvåke, logge og analysere det meste. I mitt tilfelle er det både motiverende og inspirerende. Sammelignet med andre trenings-apps jeg har prøvd er dette det klart beste.
Det eneste jeg irriterer meg på er at det ikke var mulig å overføre treningene lagret fra free-versjonen jeg testet først over til Pro da jeg oppgraderte.

KBiPhone

Har brukt xGPS lenge, har nå gitt Runkeeper en sjans en stund. Går nå tilbake til xGPS, liker den bedre. Liker bl.a godt å kunne laste opp rutene til Google Earth.

kristomi

Det kan du med RK også. Når du ser på aktivitetene dine i nettprofilen, kan du velge å eksportere dem til det formatet google earth leser. Det skal ikke være noe problem, det.

KBiPhone

Jada, har forstått det!! Liker bare xGPS bedre!! Og Runkeeper stoppet jo helt opp når jeg fikk innkommende samtale, ble bare tull etterpå.Liker også godt at xGPS har en "lås skjerm" knapp. Har ikke sett det på Runkeeper.

k.nor

Jeg har gjennom en tid førsøkt Runkeeper, jeg har 2 iphoner som jeg har forsøkt det på. Problemet er at jeg får veldig dårlige signaler.

Jeg har sammenliknet med en annen iphone som har abonnement fra Telenor. Det vieker som den har mye bedre signaler.

Kan også nevne at telefonen med Telenorabonnement har betydelig mer nøyaktig og mye raskere stedsangivelse på kartprogrammet.

Er det noen andre som har samme erfaringen, eller vet hva dette kan skyldes ?

macsam

Bruker denne app-en internett forbindelse mens man løper eller kun gps uten nett? Mao, koster det noe å bruke det? Gjelder det samme Nike+ gps?