iTunes liker ikke Petter Dass

Petter Dass

iTunes liker tydlig ikke den nordnorske dikterpresten Petter Dass – i hvert fall ikke navnet. Ola Bremnes er en av mange norske artister som selger musikk via iTunes og en av platene han selger heter «Mit navn er Petter Dass». På iTunes er navnet blitt sensuert og det har blitt til «Mit navn er Petter D**s».

Ola Bremnes sin sang har blitt offer for det som ser ut til å være et automatisk filter hos iTunes. Ord som er støtende eller bannerord blir automatisk filtrert vekk og endret til ** og denne gangen har det gått utover «uskyldige» og rammet navnet til den nordnorske dikterpresten Petter Dass.

Først og fremst synes jeg dette er kuriøst og forferdelig morsomt. Samtidig bekrefter det alt vi trodde om den amerikanske dobbeltmoralen. iTunes har trolig lagt inn et slags maskinelt sensursøk som da har slått ut på navnet til en av våre mest gudfryktige nasjonalskalder

sier sier Helge Westbye i plateselskapet Grappa til VG Nett.

Tags:

Knestang

Det samme gjelder låten "Dust In The Wind" med Arnej. Den heter nemlig "D**st In The Wind" på iTunes. Rett og slett latterlig...

Uluen

Uff ja, dass og dust er noen forferdelig stygge ord.

FazilsFriend

samme skjer om man er ute etter jokke og valentinerne. eller Jokke med Tourettes

McEven

Samme skjedde med "Free Willy", men det er nå rettet opp.

vintris

Latterlig! Hva faen er vitsen med å sensurere ord som dette?

wacz016

Det er ganske enkelt: Den automatiske sensuren som legges til på diverse ord fungerer ikke noe særlig bra. Deretter må feilene rettes opp manuelt i ettertid.