iBooks leveres ikke med iPad

iBooks

Ebokleseren iBooks som Apple introduserte sammen med iPad vil ikke være å finne på iPaden som standard, verken i USA eller Norge.

Vi har tidligere nevnt at iBooks ikke vil være å finne på norske iPads, men nå viser det seg faktisk at selve iBooks-applikasjonen ikke vil leveres standard på alle iPads. Finleser man nemlig Apples nettside om iPad, kan man se at Apple ikke planlegger å forhåndsinstallere iBooks, men heller gjøre den tilgjengelig som en seperat nedlastning.

Download the free app from the App Store and buy everything from classics to best sellers from the built-in iBookstore.

skriver Apple på sine nettsider.

Dette betyr med andre ord at de som vil bruke iBooks, må laste ned denne fra App Store og at denne applikasjonen sannsynligvis bare vil være tilgjengelig for de med amerikansk iTunes-konto siden iBooks ikke vil være tilgjengelig i andre land enn USA til å begynne med. Fordelen for Apple med å gjøre det på denne måten er at de lettere kan oppdatere applikasjonen uten å måtte oppdatere systemprogramvaren.

De som liker å lese bøker trenger nok ikke å fortvile siden Amazons Kindle-applikasjon vil kunne tilby mange av de samme bøkene gjennom deres applikasjon som allerede finnes for iPhone - også i Norge.

Via Daringfireball

Tags:

DanTheMan

Veldig smart tenkt av Apple!
Men tror (og håper!) at Apple er i gang og lager film og eBook avtaler i Skandinavia og andre omeråder som ikke støtter film og eBooks, for iPad ville blitt enda mer solgt i Norge i alle fall hvis filmer kom i iTunes. iTunes ville nok blitt mer brukt også!

joaksle

Helt enig med DanTheMan. Jeg kjøper lett iPad HVIS Apple gjør iBook og filmer på iTunes tilgjengelig for norge, ikke for lenge etter lanseringen her i landet. Synest det er utrolig dumt at de ikke har lansert film og tv-serie tjeneste i norge enda. Er vel ikke så vanskelig?

Mkallevik

Fordelen er selvfølgelig også at man kan laste ned ibooks hvis man ønsker det. Det er jo bare å ha/opprette en amerikansk iTunes konto. Ikke det at jeg planlegger å kjøpe alt for mange amerikanske bøker, men du vet aldri. Plutselig skriver SJ selvbiografi eller noe ;)

Jedi Tooka Barf

Ikke Apple sin feil at bøker (iBooks), filmer, og tv show ikke kommer til Europa.

Det er nok heller forlag, musikkselskaper, og tv studioer som sitter på nøkkelen til dette, dessverre...

Må jo si at det frister mer og mer å skaffe seg piratkopierte filmer etc. når disse ikke gir oss noe annet alternativ. Jeg har ventet i nesten 5 år på filmer i iTunes, grensen er snart nådd.

Men kanskje noen her som har en god idé for å legge press på disse slik at de får fingeren ut?

FatMax

Hm...

Spekulering:

Det var en del andre apps som også manglet på iPaden ved demonstrasjonen. Kanskje dette er fordi Apple vil følge samme modell med disse programmene ? Da kan de også her lett oppdatere uten å kreve firmwareoppdatering. Håpet, selvsagt, er jo at denne løsningen også blir å finne i iPhone versjonen av neste oppdatering. Har mange Apple-apps som bare tar opp plass på Home-skjermen min, som jeg helst skulle sett at jeg kunne slette.

Man kan jo håpe :)

kovacs

iBooks blir jo bare en av mange lesere for iPad. Hvis det bare er tilkoblingen til iTunes som bokhandel som er viktig for folk, er Kindle for iPhone, eReader, Stanza og Wowio helt supre ebokklienter som allerede fungerer utmerket på iPhone - og som også fungerer som klienter mot bokhandler som ereader.com, fictionwise.com, amazon.com (kun Kindle), booksandmore.com osv osv.

Det er dessverre geografiske begrensninger på endel bøker, slik at jeg ikke får kjøpt alle USA-utgivelser av bøker via norsk kredittkort. (Det motsatte er også tilfelle - endel europeiske utgivelser selges ikke i USA). Men det er fortsatt mange hundre tusen bøker å velge mellom.

Så iPad blir nok en utmerket lesemaskin uavhengig av iBooks - men vi får håpe at en variant for det norske markedet ikke er altfor langt unna. Dette er viktig for konkurransen i bransjen.

macrules

Jeg håper iPad får muligheten til å "streame" bøker fra andre maskiner i huset over wifi.

Når man har tusenvis av pdf bøker sortert i mapper på macen er det en stor fordel om man slipper å måtte kopiere over alle bøkene.

Håper ibooks har denne muligheten.