iPad-ventelistene er fulle

Hands on iPadBåde Eplehuset og Humac har nå stengt deres mulighet til forhåndsbestilling av iPad på grunn av for stor etterspørsel. Eplehuset melder om at 64GB-versjonen med 3G er den som er mest etterspurt og at de allerede har mottatt et firesifret antall forhåndsbestillinger.

Som vanlig når Apple lanserer et nytt produkt greier ikke butikkene å ta unna alle bestillingene og iPaden ser ikke ut til å være noe unntak. Eplehuset og Humac gjorde det fort mulig å forhåndsbestille iPaden på deres nettsider. Selv uten at noen av forhandlerne kunne oppgi pris, har listene fylt seg opp raskt. Så raskt at både Eplehuset og Humac nå har valgt å stenge forhåndsbestillingene.

Det har vært en vanvittig interesse og pågang på Apples nyeste kreasjon, iPad. Pris og levering for Europa vil bli klart i løpet av kort tid, men i mellomtiden har vi valgt å ikke ta i mot flere forhåndsbestillinger for nå. Står du allerede på lista, beholder du naturligvis plassen i køen, og vi vil kontakte deg så fort vi vet noe mer.

skriver Eplehuset på deres nettsider.

Humac har også fjernet muligheten til å bestille uten å oppgi noen spesiell grunn til hvorfor. Det er foreløpig ikke avklart hva iPaden vil koste, men de første tegnene vi har fått tyder på at prisen blir NOK 3790,- for 16GB-modellen uten 3G.

Via Digi

Tags:

tristan

Glad jeg var tidlig ute å forhåndsbestille:-)

dng

Jeg vil gjerne få prøvd en i butikk før jeg evt kjøper en iPad. Vil også påstå at ingen har bruk for noe sånn her hvis de eier en iphone og en macbook:P

insimy

@dng du har nok rett med at det ikke er nødvendig med iPad for de som har iPhone og MB, som jeg har, men jeg er en ekstremt flittig bruker av Brushes, så iPad er garantert noe jeg kommer til å kjøpe :)

iphonan

Tragisk produkt desverre - håper den nye iphonen ikke skuffer halvparten av dette - ellers blir iphone 3g mitt siste apple produkt ever.

fullofsins

Så hvis den neste iphone ikke imponerer deg nok så hjelper det ikke hvor bra evt. fremtidige produkter blir? hehe

Vil ikke si produktet er tragisk, men det passer nok ikke for alle.
Personlig så reiser jeg mye, å gleder meg til å kunne ta med Ipad istedefor MBP.
Som nevnt over blir det langt lettere å bruke applikasjoner som Brushes på en ipad enn iphone/ipod touch.

Merker en del personer begynner å surmule når Apple lager produkter som de selv ikke trenger. Den kunne hatt godt av noen små forbedringer, men de skal da ha noe å oppgradere til neste generasjon :)

Traktor

Så om den nye iphone ikke blir bar, kommer du ikke til å kjøpe mac heller? Det virker bare teit.

KBiPhone

Hvordan kan man påstå at ett produkt er tragisk uten å ha hverken sett eller prøvd? Nei, noen folk er bare tragiske. Gleder meg til min iPad jeg!! Og jeg har både iPhone, MBP og iMac! :) Har sikkert ikke bruk for iPad, men har jeg bruk for iPhone, MBP og iMac.... ;)

moskito

Jeg syntes alle burde gi produktet en sjanse. Ingen her har prøvd den og du kan ikke dømme produktet uten og å prøvd det.... Jeg er enig at det ikke passer for alle men hvis du reiser mye og i tilleg liker appsene på appstore tror jeg det er noe for deg xD Heldighvis bestilte jeg dagen etter....

Ove

Jeg er en av dem som straks forhåndsbestilte på Eplehuset. Det hadde jeg ikke gjort hvis det ikke hadde stått først at bestillingen ikke er bindende. Og jeg antar at mange tenkte som meg, vil se og prøve varen før endelig kjøp.

Skulle virkelig vært artig en gang å få vite hvor mange av forhåndsbestillerne som virkelig tar fram kortet eller lommeboka når det kommer til stykket?

iPad mangler foreløpig mye som jeg ønsker meg, f. eks. norsk OS og norsk tastatur. Hvis ikke det kommer er iPad uaktuelt for meg som skrivende menneske. Sjøl iPhone fikk jo etterhvert norsk tastatur, etter ett år på markedet, riktignok. Denne gangen bør det komme med från början!

DanTheMan

Ånei... ånei... ånei!!!

Jeg har ikke forhåndsbestilt!!!
Vil helst kjøpe den i butikk så vet noen om jeg får kjøpt den den 29. Mars (Da den kommer ut) i butikk!?!?!? MÅ VITE!
Dette er et produkt jeg elsker og skal ha så fort som mulig!

Please svar!
(FORT!)

fullofsins

[quote="DanTheMan"]Ånei... ånei... ånei!!!

Jeg har ikke forhåndsbestilt!!!
Vil helst kjøpe den i butikk så vet noen om jeg får kjøpt den den 29. Mars (Da den kommer ut) i butikk!?!?!? MÅ VITE!
Dette er et produkt jeg elsker og skal ha så fort som mulig!

Please svar!
(FORT!)

Kommer jo an på etterspørsel, å hvor mange hver butikk får inn med det første. Er nok mange som har forhåndsbestilt bare for å være på den sikre siden, men som ikke kjøper den allikevel.
Ser for meg at de ikke får så utrolig mange inn i hver butikk til å begynne med, i og med at den blir gitt ut "world wide" på samme dato.

DanTheMan

Har tenkt å kjøpe den på humac ski, rundt kl. 15.30 på lanseringsdatoen hvis mulig...
Hva tror dere om tilgjengelighet da?

arveT

Har det kommet noe ny informasjon, at den blir lansert "world wide" i mars?
På lanserings-presentasjoen sa Jobs at den ville slippes i USA i mars, og internasjonalt i juni.

Det er umulig å si om det er mulig å få den på releasdagen uansett. Vi vet ikke noe om hvor mange som blir levert til butikkene, og ikke hvor mange som har forhåndsbestilt. Hvordan skal noen her på forumet kunne vite om man kan få den på releasdagen med mindre de har innside-informasjon?

fullofsins

Wi-Fi-modeller tilgjengelig i slutten av mars.
3G-modeller tilgjengelig i april.
Norske priser annonseres senere.

Dette står hvertfall på apple sin side.
Mente bare jeg leste et sted at det var world wide også

KBiPhone

Jeg mener nå bestemt at Jobs sa worldwide in march....???

DanTheMan

Jobs sa jo worldwide om sektsti dager. Seksti dager etter 27. Jan er jo 28. Mars, men det er jo en søndag...

devo

@Ove:
Hvis du fikk med deg i hvilken rekordfart Apple oversatte iPad-sidene på nettet, skulle det ikke være noen tvil om at iPad om mulig allerede er oversatt til norsk, med norsk tastatur og ordliste såklart. Det er tross alt en worldwide lansering. Dessuten er store deler allerede på norsk, ettersom den bruker iPhone OS.

Ove

@devo: Skulle virkelig ønske du hadde rett, men slik beskrives iPad her enn så lenge:

[url]http://www.apple.com/no/ipad/specs/

Språk
• Språkstøtte for engelsk, fransk, tysk, japansk, nederlandsk, italiensk, spansk, forenklet kinesisk, russisk
• Tastaturstøtte for engelsk (amerikansk), engelsk (britisk), fransk (Frankrike og Canada), tysk, japansk (QWERTY), nederlandsk, flamsk, spansk, italiensk, forenklet kinesisk (håndskrift og pinyin), russisk
• Ordlistestøtte for engelsk (amerikansk), engelsk (britisk), fransk, fransk (kanadisk), fransk (sveitsisk), tysk, japansk, nederlandsk, flamsk, spansk, italiensk, forenklet kinesisk (håndskrift og pinyin), russisk

En slik maskin kommer aldri på tale for meg.

wacz016

Over 1000 bestillinger? Ja det går fort unna.

ErlendB

Kjøper i USA jeg, mye billigere.. ^^,

Dykkeren

Det er vel mer et ønske om å få informasjon om når iPad kan leveres enn en bestilling og være tidlig ute hvis prisen er spiselig (utrolig lett å skrive seg på en liste og så si nei når all informasjon er tilstede). At forretningen "stenger" forhåndsbestillinger er vel mer et utslag av at de ikke tør å bestille det antall som er "forhåndsbestilt" før produktet er lansert med pris og ikke minst støtte for norsk. Dette er bare nok en "hype" som Apple er suverene til å utnytte og nå begynner enkelte butikker også å utnytte det.
Husker når 1.gen iPhone ble lansert, var da en tur i New York og den var "umulig" å få tak i i følge norske nettsider (deriblant ipod1). Alle Apple Store i New York hadde inne og kunne kjøpe 5 og 5 av gangen.

SpecialForce

Jeg har vært så heldig å bli nummer 10 på reservasjonslisten til Eplehuset Sandvika, så i lokale butikker kan du ennå reservere deg.
Gleder meg virkelig :)

@ErlendB:
Høres ut som en dårlig ide. Tross alt, så er det ikke sikkert at det blir lett å bestille mini-sim til din nye surfefjøl om den ikke er norsk. Tar jeg i betraktning en 1 års garanti* her i Norge så ville jeg droppet ideen din.
*Kan utvides til 3

SpecialForce

...

TheRealChristoffer

5 års garanti? du mener vel reklamasjonsrett? er kun 1 år garanti;)

skal selv i ha ipad, men gidde rikke stå i kø eller reservere meg, kjøper i april engang

SpecialForce

Vel, du kan i alle fall få år i garanti med Applecare. Derfor skriver jeg 5 år :) Men godt poeng, ja.

TheRealChristoffer

man er ikke særlig smart om man kjøper apple care i norge hvertfall:P=

DanTheMan

Skal se om jeg får reservert en på Humac ski, tror dere jeg har en sjanse?

djhalleu

Denne butikken har visst iPad på forhåndsbestilling
http://www.epartner.no/

Hva er epartner ?
http://www.proff.no/proff/search/categoryList.c?freeText=epartner

Dorkfish

En butikk med hårreisende høye priser på Mac i alle fall.

Ove

<blockquote>ePartner betjener store og mellomstore virksomheter.</blockquote>

http://www.epartner.no/InfoCompany.aspx

Jeg prøvde å registrere meg en gang for å få tilsendt nyhetsbrev var det vel. Det ble ikke tatt nådig opp!

DanTheMan

Snakket med Humac ski over mail og de sa at jeg kan reservere meg nå, og komme relativt høyt oppe på ventelisten! Skal dra dit så fort som mulig!

ErlendB

@SpecialForce

1 års GARANTI har man jo uansett! ;) Garanti er noe Apple leverer.

Jeg skal også bo et år i USA, så jeg kjøper heller når jeg kommer dit, og tar den med tilbake.

Mini Sim skal da ikke være noe problem å få tak i, tror da både Netcom og Telenor sa at det kunne skaffes hvis kunden ville ha det?

SpecialForce

[quote="Cosmo Kramer"]man er ikke særlig smart om man kjøper apple care i norge hvertfall:P=Tenker du på det faktum at vi har gode forbrukerrettigheter eller skulle du tilfeldigvis vite om et sted hvor det er mulig å få noe slikt veldig billig??