Dette er ekstrautstyret til iPad

Under gårsdagens lansering av iPad var de fleste alt for fokusert på Apples tablet til å legge merke til at Apple også lanserte flere tilbehørsprodukter. Tastatur, minnekortleser og en praktisk hylster var noen av tilleggsproduktene fra Apple.

iPad keyboardMest interessant er kanskje Apples tastatur og dock. Med denne får du et helt vanlig tastatur på iPaden og maskinen dockes i stående posisjon slik at den kan brukes mer som en vanlig datamaskin. Tastaturet er samme størrelse som Apples standard trådløse tastatur som leveres med dagens iMac.

Tastaturdocken lar deg, i tillegg til å skrive med et vanlig tastatur, også koble til eksterne høyttalere og strømkilde for lading.

iPad dockiPad Dock er en dockingstasjon og lader til iPad. Den bakre 30-pinners kontakten lar deg koble iPad Dock til et strømuttak ved hjelp av USB-strømadapter og med iPaden koblet i docken kan du synkronisere med datamaskinen samt bruke tilbehør som Camera Connection Kit. En audio jack lar deg koble iPaden til et stereoanlegg eller høyttalere via docken.

iPad caseiPad Case er en praktisk beskyttelseshylster til iPaden som både beskytter den mot riper og støt, samt gjør det lettere å se film eller skrive på iPaden.

Med iPad Casen kan du få hevet iPaden litt opp og lagt den på skrå, slik at hendene dine lettere kan skrive på iPadens virtuelle tastatur.

Vi synes ikke designet på iPod Casen umiddelbart falt i smak, men det er mulig denne ser bedre ut i virkeligheten enn på Apples bilder. iPad Case er i skinn og en pris på denne er fortsatt ikke gitt.

iPadcameraconnectorSist, men ikke minst, har Apple også lansert en iPad Camera Connector. Camera Connection Kit gir deg to måter å importere bilder og videoer fra et digitalt kamera.

Du kan enten importere bilder og videoer til iPad ved å¨bruke kameraets USB-kabel eller du kan bruke SD-kortleseren i iPad Camera Connector for å importere bilder og videoer direkte fra kameraets SD-kort til iPaden.

I tillegg har tredjepartsprodusenter god tid på å produsere iPad-ekstrautstyr fram mot en lansering om 60 og 90 dager. Vi ser for oss at dette markedet blir minst like stort som iPhone og iPod-markedet er i dag.

Tags:

fuzzy76

Siden iPad støtter vanlige Apple wireless tastatur over Bluetooth tror jeg iPad case med et trådløst tastatur til blir en hit for meg. :) Den tastatur-docken så bare litt for klumpete ut.

kolby

@fuzzy76

Problemet blir hvordan du skal støtte den opp. Men der kommer vi nok til å se flere tredjepartsprodukter som dukker opp.

fuzzy76

@kolby da anbefaler jeg deg å gå til Apples sider og se på iPad case. Den støtter opp iPad helt fint i landskaps-posisjon. :)

TheRealChristoffer

permen skal kjøpes. er must have

kvanneid

Er det ingen flere enn meg som stusser over SD kortleser?
SD er et format som i beste fall blir brukt av semi-proffe fotografer.
Alt som er fra semi-proff og oppover av kamera på markedet idag, bruker CF kort.
Hvorfor ikke sikte på de som faktisk kan ha bruk for en sak som dette på location. Tømme kort og kjøre preview med kunden på stedet. Backup på lange turer.
Dessuten er det en smal sak å lage en ekstra adapter til å putte INNI CF kortleseren som passer SD.

SD?!?!?!

Dette provoserer faktisk!

Er klar over USB kontakt, men ved å lage CF-leserkunne mann satt i adaptere.
Nå må vi hale på USBledninger i tillegg.
Valget av format er i mine øyne og ører HELT blåst.

Nostromo

@kvanneid: Slår det deg at dette er et dings rettet spesifikt mot proff-fotografer? Massene bruker SD. Ingen grunn for Apple til å lage unødvendige adaptere. Det er vel neppe noen stor bøyg å ha med seg en liten USB-kabel som kobles til kameraet? Jeg har alltid en i fotobaggen min uansett. Dessuten - en sak som denne er vel neppe egnet til "backup på lange turer" i og med begrenset batteritid og kapasitet. Du trenger en helt annen dings.

Det som er provoserende er hvor korttenkte majoriteten av kommentarene rundt om på nettet faktisk er.

Soft

Seriøst Kvanneid!
De satser på å selge 5 millioner iPads på 12 måneder, tror ikke de 10-70,000 "proffe" fotografene som vurderer dette som ett flott verktøy er i fokus for Apple.
Du kan jo snu på det og se til de som "virkelig" er proffe, tror du alt de tar med på lokasjon er en iPad?, der er det nok "full rigg", med cinemadisplay og air condition :-)
Jeg tror dette er ett glimmrende verktøy for de som fek. velger Panasonic GH1 og lignende, men det koster jo ikke mer en 12-15k pluss optikk :-)

thomasfoto

Jeg kaller meg gjerne proff fotograf (da min definisjon på proff er at da lever man av dette, noe jeg gjør)., så da utaler jeg meg litt på vegne av meg selv og flere andre proffe.

Jeg jobber som presse og sportsfotograf og jeg skal love deg at vi ikke har full rigg når vi er på location. Her er det snakk om å levere ut bildene raskest mulig til aviser og bildebyråer. Vi har rett og slett ikke tid til å redigere bilder til det uendelig, det må i basen nærmest før bildet er tatt. Vi skal også være fleksible og kunne bevege oss raskt fra sted til sted. Så noe full rigg er utelukket kan du si.

Derfor så jeg med stor forventning mot Apples iPad, men ble litt skuffet, særlig at den ikke kjører OS X. iPad hadde vært en perfekt verktøy ute på feltet for rask overføring av bilder uten å måtte drasse opp med en MB eller MBP. Det å kunne dratt opp Ipaden å gjort en enkel bilderedigering for så å sendt bilde videre via FTP hadde vært så utrolig hjelpfullt og meget effektivt. Og så er størrelsen på iPadn akkurat passe. Heller dette en en Netbook.

Har til gode og se noen gode bilderedigeringsprogram i AppStore som lar meg gjøre det helt Basic redigerings behovet, samt mulighet til å legge inn EXIF info i bilde. Men det er jo mulig det kommer med iPad. Isåfall skal jeg la den få en sjangse ute på feltet.

Pr idag har jeg behovet dekt da jeg benytter meg (ute i feltet) av en god gammel Dell Axim X51v PDA som har innebygd CF og SD dock. Her får jeg redigert bilder, lagt inn EXIF info og sendt via FTP. Men denne er så liten og treg..
Så håper iPad kan bli arvtager...

Soft

@Thomasfoto
Ja det er jeg helt enig i, det var heller ikke dette som ble etterlyst.
Det finnes jo mange som lever av dette, og som du sier, det du trenger er o.s.v, mens andre har andre behov.
Det er jo ikke helt usannynlig at det du ønsker deg vill komme:-)

kolby

@fuzzy76

Absolutt. Får håpe at vinkelen med etuiet er slik at det fungerer å jobbe noen timer med eksternt tastatur. Docken kommer jo som selvstendig også, så hvis du vil ha trådløst tastatur er det også fullt mulig.

Å ha tastauret så nærme som man må med tastaturdocken kan bli slitsomt i lengden. Men dette vet vi ikke noe om før vi får lekt med den. Selve enheten åpner jo for veldig mange muligheter.

fuzzy76

@kolby Jeg synes også tastaturdocken rett og slett så grusom ut. :p Docken tvinger portrait orientering, mens iPad case tvinger landskapsorientert. Det kan ende opp som et spørsmål om smak og behag. :)

SRD

@kvanneid

CF kort blir bare mer og mer ut, og det du sier om at alt av semiproft har CF-kort stemmer ikke. Bare se på Pentax K-7 f.eks. Nikon har jo også gått fra CF på D70 til SD på D80 og D90, og de har fått SD-kort på D300S. Canon 1ds kan også bruke SD-kort.

ErlendPeder

Fins det en kabel slik at jeg kan koble iPaden min mot en ekstern skjerm, som f.eks en prosjektor eller en TV?

macelsk

@ErlendPeder: ja det finnes, dem sier det under presentasjonen ;)

want1ph0ne

@ErlendPeder: Ja, det kom en sånn "pakke" for ganske lenge siden hvor man kan koble iPhone til en monitor som støtter RGB :-)