5 gode grunner for å jailbreake din iPhone

5 gode grunner for å Jailbreake din iPhone/iPod TouchDet finnes svært mange gode grunner til å jailbreake din iPhone eller iPod touch. Kanskje er funksjonen du ønsker ikke tilgjengelig i App Store? Kanskje vil du kjøre programmer i bakgrunnen?

Vi har samlet fem gode applikasjoner som utgjør fem gode grunner til å jailbreake din iPhone.

Hva er jailbreaking?

Apples iPhone er som de fleste andre telefoner et lukket system, men med relativt enkle grep kan telefonen åpnes opp. Siden iPhone baserer seg på OS X har du store muligheter til å hacke den slik du vil og fjerne alle sperrer Apple har lagt inn. Denne typen aktivitet kalles for jailbreaking og gir deg tilgang til å blant annet installere programvare som Apple ikke har godkjent, kjøre programvare i bakgrunnen, endre på grensesnittet og mye mer.

Du bør vite hva du gjør før du begir deg ut på jailbreaking, men vårt forum er fylt med tråder om hvordan du går frem.

Bossprefs

Dette gir deg muligheten til å åpne ett innstillingspanel hvor enn du befinner deg i iPhone OSet. Du "slider" enkelt fingeren din over statuslinjen og menyen vil poppe frem. Her kan du enkelt slå av/på Wifi, 3G, GPS og mange andre innstillinger uten å gå dypt inn i telefonens menyer.

BossPrefs

Vi anbefaler at du laster ned Apple Congruency theme til bossprefs for å få ett utseende som ligner mye mer på iPhonens OS. Programmet er gratis.

ProSwitcher(sammen med Backgrounder)

Multitasking til iPhone! Dette er noe av det beste man kan få ut av jailbreaking av din iPhone.

Proswitcher

Med ett Android lignende grensesnitt kan du få iPhone til å holde programmer åpne i bakgrunnen, for så å enkelt kunne switche mellom dem. Programmet er gratis, men krever også at du installerer Backgrounder.

BiteSMS

En forbedret SMS klient for iPhone. Man får Quick reply, Quick compose, Quick call, SMS-teller og mye mer. Det er ikke revolusjonerende mye nytt ved første øyekast, men når du først begynner å bruke biteSMS så vil du raskt inn se hvor mye mer effektivt alt er og hvordan du aldri kan gå tilbake til standard SMS-programmet.

BiteSMS

Programmet har en gratis prøveversjon, etter denne er ferdig kan man velge å kjøpe "credits" som gir deg lisens for 12 måneder, med disse kan man sende meldinger billig over datanettverket.

qTweeter

Den absolutt enkleste og greieste twitter/facebook klienten for iPhone.

qTweeter

Etter programmet er installert tar man bare fingeren å trekker ned fra statuslinjen og en liten boks vil dukke opp hvor du skriver inn statusen din. Trykk send og statusen din blir oppdatert på Facebook og Twitter.

Programmet koster $4.99

WeatherIcon

Sist, men ikke minst. Ett lite program som gjør at "Værikonet" på homescreenen oppdaterer seg etter hvor mange grader det faktisk er ute. Man kan selv bestemme hvor ofte temperaturen skal oppdatere seg.

WeatherIcon

sig93

Umoral og svindelkult

OpheimLinux

Gode grunner dette!
MEN det finnes fler!!!::

Alternativ til Bossprefs er SBsettings :)
Winterboard, lar deg bruke Themes,(endrer ikoner osv, mye kult)
Lockinfo= Kalender, vær,mail sms på Lockscreen
Cycorder- Videokamera til Iphone 3G og 1G
+++ mye mer!!
søk på Google/ Youtube, så finner dere masse!!!

iMacJhonny

Er det bare meg eller er det slik at iPhone blir tregere når den blir jailbreaket?

Uansett er ikke dette noe jeg hadde giddet å bruke tiden på dersom jeg ikke måtte = 1. Gen iPhone. Men det er såpass mye gode ideer og programmer i dette gråmarkedet at jeg håper Apple kan implementere noen av dem til neste iPhone OS.

Litt OT: Er det noen som vet hvorfor det først på siste OS oppgradering ble mulig å laste ned en fix ferdig jailbreaket firmware som det bare var å installere via iTunes? De siste 2 åra har jeg alltid lurt på hvorfor ingen gjorde det på denne måten i steden for at alle skulle sitte å følge guidene på egenhånd.

OpheimLinux

Ja, iPhone blir litt tregere etter at den er Jailbreaket, men det spørs, hva man har installert fra cydia....,men det går ann å leve med!!
Merker at min iPhone 3G er litt tregere etter jailbreake`n.
Dere som har 3GS, blir den også merkbart treg etter jailbreak.

sindrefs

Takk for listen OpheimLinux ;)

dng

min iphone sugde strøm når jeg hadde jailbreak??

sig93

Katastrofe at slik en artikkel blir publisert. En ting er at noen velger å jailbreake iPhonen sin, noe helt annet er når Norges største iPod og iPhone-nettsted anbefaler å gjøre det. Skjønner ikke vitsen med noen få ekstra-apps, når man har 100 000 lovlige på App Store.

Nafoni

Syns vel kanskje denne artikkelen burde vært på forumet.
Gjenoppretta iPhone etter jailbreak igår, noe som gjorde batteriet og ytelsen mye bedre!

ErikJustus

Er det lovlig? Jeg bare lurer.

thedoc

etter hva jeg har lest og forstått er det fullt lovlig å jailbreake iphone'n/ipod'n sin.

Gundrosen

Det er helt lovlig å åpne sin iPhone i Norge ja.
Og med så mange nye nyttige funksjoner å vinne og ingenting å tape så ser jeg virkelig ingen grunner til ikke å oppdatere.

Det er Apple's feil at de har en såpass lukket plattform. Klarer du deg fint uten disse funksjonene så er det flott, men for oss som liker å få mest mulig utav dingsene sine så er jailbreaking essensiellt.

*Kan foressten legge til mine erfaringer ang. hastighet etter jailbreaking. Jeg merker lite/ingen forskjell på min 3GS, men på min 1G så blir den litt treigere.

Batterlevetiden ser ut til å holde seg lik så lenge telefonen ikke unlockes. Da jeg bodde i USA, måtte jeg unlocke telefonen for bruk med amerikansk SIM og da merket jeg at telefonen fikk betraktelig kortere levetid. Nå har jeg flyttet hjem og låst telefonen igjen og batteriet ser ut til å ha gått tilbake til normalt.

LudoErgoSum

Dere glemte å nevne inteliscreen. Etter gmail med push er det blitt et must! Lockkalender holder ikke lenger, selvom den og er grunn nok til å jailbreake alene.

iphonan

Bullshit at telefonen bruker mer batteri når den er unlocket har vell ingenting å gjøre med det, det er vell heller at folk installerer en del saker som drar ned minnet/batteriet slik som sbsettings og intelliscreen etcetc....
Har ennda ikke merket forskjellen på levetiden og jeg har hatt den ca 3måneder på og 3 måneder av unlocked/locked...i ca 2 år

Sippi

Takk for artikkelen!

Helt utrolig at noen skal gidde å skrive "Katastrofe at slik en artikkel blir publisert."

Selvfølgelig skal vi ha denne type artikler her!!!
Personlig har jeg en som er unlocked og en som er locked og denn type tips bidrar til at jeg får mer ut av min "dings".

Slutt med syting og moralpreken! Gør dette et annet sted. Kom heller med konstruktiv og relevant tilbakemelding, eller rett og slett la vær.

Enig med kommentaren til iphonan, vær selektiv når du inst. apps, så slipper du problemer med batteri og ytelse.

wacz016

Er helt enig med Sippi. Det er så mange andre store nettsamfunn, også norske, som oppfordrer til noe mye mer ulovlig og "farlig" enn dette. Dessuten er jo ikke dette en oppfordring, bare et par tips på hvor enkelt vi som har jailbreaket har det. Samtidig er det vel opp til den enkelte eier om han/hun vil gjøre dette eller ikke. Det er ingen som tvinges med kniven på strupen.

Dog kan jeg være enig i at man burde skrevet om minusene ved jailbreaking, som for eksempel dårligere batteritid, i slutten av artikkelen. Men vekk skulle den vært!

svar

Øverste program er SBsettings, og ikke bosPref som det står :)

sig93

@wacz016

Hvis du ikke skjønner at dette er en oppfordring, vil jeg i all beskjedenhet be deg om å besøke øyenlege. Bare se på tittelen, så skjønner du hvorfor. Selvom det sikkert blir oppfordret til mye rart på andre nettsamfunn, så legitimerer ikke det at det skal bli skrevet om slikt her.

Rokkar

Som folk har sagt tidligere, telefonen blir tregere MEN det er bare hvis du er ubevist over hva du installerer. Winterboard er noe som tar minnet BETRAKTELIG. og det bare ved å ha den installert, jo flere ting du har installert på winterboard (samme om de er aktivert eller ei) jo lengre tid bruker telefonen på å boote! jeg gjorde en test med dette en gang, jeg installerte winterboard, og uten å ha aktivert noe som helst i selve programmet brukte telefonen over 30 sec MER på å boote enn vanlig.

Det er ikke noe ulovelig med å jailbreake telefonen. Mange sier det ikke er no vits ettersom det fins så mange "lovlige" programmer på appstore. vel, appstore har verken SBsettings eller Backgrounder. noe jeg daglig bruker på min telefon og kunne ikke levd uten. jeg gidder ikke bla meg gjennom helvettes mange menyer for å slå av og på 3g, bluetooth wifi eller edge, med bare et swipe på skjermen får jeg fram knapper som fikser biffen.

når man har en telefon, vil man helst at alt skal være så enkelt som mulig, med minst mulig tastetrykk.

Bare det at backgrounder gjør at jeg kan gå ut av spotify for å svare på en melding uten at musikken stopper er god nok grunn til å jailbreake telefonen. Dette finner du ikke på appstore!

Har ingen problemer med batteritiden, men det er fordi bruken min gjør at på slutten av dagen har jeg 20% batteri igjen (jeg hører mye musikk på jobb via spotify, surfer på nettaviser under lunch og slike ting)

Big T

Hei
Min Iphone er såpass ny at jeg må jailbreake tlf på nytt hver gang jeg har slått den av og på. Dvs si at jeg må ha pc/macen min i nærheten for å få brukt den siden den går rett i "ituneslogo og usb-kabel" modus i displayet. Dette er meget tungvint, men tydeligvis slik det må være. Her er mitt viktige spørsmål: Jeg skal ut og reise, og må da sannsynligvis slå av tlf et par ganger i sammenheng med flyturer. Derfor vil jeg gjenopprette telefonen før jeg drar å fjerne jailbreakingen. Kan jeg lage en sikkerhetskopi av applikasjonene jeg laster ned med Cydia eller Rock slik at jeg kan reinstallere det når jeg kommer hjem, eller er alt jeg har gjort og lastet ned blitt borte for godt etter en gjenvinning?
Takk på forhånd

pushit

Flott artikkel, men den trenger en sunn motvekt: "X-antall grunner for IKKE å jailbrake din iPhone".

Derp

Men hvor laster jeg ned jailbreak ?