1881 med god iPhone-applikasjon

18811881 har måtte se seg slått av opplysningstjenesten 180.no med å ha den første opplysningsapplikasjonen på iPhone, men nå lanserer 1881 sin nye applikasjon.

Vi har brukt denne applikasjonen i et par uker og er overbevist om at denne applikasjonen får en fast plass på vår iPhone.

Opplysningstjenester er utvilsomt noe som er populært på mobiltelefoner og Apples iPhone er selvsagt ikke noe unntak. For kort tid siden lanserte den lille utfordreren 180.no sin første opplysningsapplikasjon på iPhone og applikasjonen klatret raskt til toppen på App Store. 1881 og Gulesider, de to største opplysningstjenestene i Norge, har så langt glimret med sitt fravær og har ikke lansert egne iPhone-applikasjoner. Dette endrer seg snart i de neste dagene og begge selskapene har nå utviklet applikasjoner. 1881 sin applikasjon ble godkjent i dag og er nå å finne på App Store.

Gulesider satser på sin innovative «augmented reality» applikasjon, mens 1881 har utviklet en mer tradisjonell opplysningstjeneste. Vi har brukt 1881s applikasjon i et par uker og vi har blitt overbevist om at selskapet har en «vinner».

1881 til iPhone 1881

1881s nye applikasjon er utviklet av Nordaaker og SDG (tidligere Fatguy) for 1881 og programmet har en en rekke nyttige funksjoner. Hovedfunksjonene er selvsagt opplysningstjeneste og gjennom en enkel søketjeneste kan du søke etter telefonnummere, privatpersoner og bedrifter. Søket filtrerer automatisk personer og bedrifter i egne «tabs» og søkeresultatet presenteres i en oversiktlig liste som ligner på Apples egen kontaktliste, men vi synes kanskje det presenteres litt mye data i listen og tror listen kunne blitt enda mer oversiktlig med kun navn.

Søkefunksjonen fungerer svært godt og vi får mye mer korrekte data enn hos konkurrenten 180.no. Opplysningstjenester er avhengige av å kunne gi gode resultater og her leverer 1881 sin applikasjon.

1881 til iPhone 1881

Når du har funnet personen eller bedriften du søker, presenterer applikasjonen en fin profilside med telefonnummer og adresse. Med en enkel «Ring»-knapp kan du ringe nummeret direkte fra profilsiden og er du interessert i å se hvor personen eller bedriften holder til trykker du på «Kart»-knappen. 1881 benytter Google Maps til å vise kartet direkte i applikasjonen.

Videre har du også muligheten til å lagre kontakten direkte i iPhonens telefonbok og oppdatere en eventuelt eksisterende kontakt. To funksjoner som fungerer glimrende og som vi finner svært nyttige.

1881 til iPhone 1881

«Killer»-funksjonen i 1881s applikasjon er muligheten for å oppdatere din egen telefonliste med oppdatert informasjon fra 1881. Ved å trykke på hovedvalget «Kontakter» får du tilgang til alle kontaktene du har lagret i telefonen. Drar du fingeren til høyre over en av dine kontakter får du opp muligheten til å søke opp denne kontakten i 1881. Derfra kan du oppdatere kontakten med den nyeste informasjonen fra 1881.

1881 1881

Sist, men ikke minst, applikasjonen inkluderer også din egen profil hvor du foreløpig kan ta kontroll over profilen din hos 1881. Denne har ikke fungert i test-versjonen vi har hatt tilgang til, men du skal etter å mottatt en SMS fra 1881 kunne redigere og oppdatere din profil hos opplysningstjenesten.

Programmer er tilgjengelig for gratis nedlasting fra App Store.

Tags:

Borgen

Nice, mangler vi bare at apple tillater auto oppslag nå så...

Kremkar

Veldig god app!
Bedre enn 180.no sin ja! :)

scnv

har brukt 1881s webapp helt siden jeg fikk telefonen for drøyt ett år siden, men nå går det mye raskere siden den ikke trenger å laste inn siden først!

thomas_norge

Når kommer gulesiders app da? Den skulle jo bli lansert i høst...

admin

@thoms_norge

Den er til godkjennelse hos Apple etter hva jeg har fått høre. Den er her med andre ord om noen dager/uker alt avhengig av hvor raske Apple er.

cannon

Topp, denne her! Har oppdatert mange kontakter med adresse, og det kan være kjekt å ha. Oppretting av nye kontakter rett fra appen fungerer også veldig fint :-)

petterandreas

Gulesider sin app har ligget ute i over en måned nå:
http://www.gulesider.no/info/gulesiderlive/

thedoc

etter å ha testa appen opplever jeg følgende:

1. via 1881 app'n velger jeg kontakter
2. velger så en kontakt jeg IKKE har adressen til
3. velger "søk hos 1881"
4. trykker på resultatet
5. velger "legg til" under "oppdater eksisterende"

når jeg nå går inn på mine kontakter, som forøvrig er synket mot google contatcts via exchange, og velger den kontakten jeg oppdaterte via 1881 app'n, ser jeg nå at den har lagt til mobilnummeret jeg søkte på en gang til. mao, jeg har nå 2 oppføringer med samme nummer på samme kontakt. den eneste forskjellen er at 1881 har lagt til mobilnummeret med "hjem" tag og det nummeret jeg hadde fra før hadde "mobil" tag. vet ikke om dette skyldes en "feil" i app'n eller om det skyldes at jeg synker kontaktene mot google contacts eller hva det er. jeg har kontaktet 1881 og venter telefon fra dem med mulig svar på hva det kan være.

andre som har opplevd dette?

---------------------------------------------------------
oppdatering 17.12.09
fikk svar vedr "problemet" jeg nevnte over og de skal se på saken for så å oppdatere app'n.

flere mangler jeg har sett er følgende:

1. velg "kontakter" fra app'n
2. velg en kontakt med flere enn ett nummer
3. når du trykker "søk 1881" velger app'n automatisk det øverste nummeret. det er ikke mulig å påvirke hvilke nummer du ønsker app'n skal bruke i søket.

prøvde å skrive en tilbakemld via app'n og oppdaget følgende:

1. etter å ha skrevet mer enn tekstfeltet kan vise har man ikke mulighet til å scrolle i vinduet for å se alt en har skrevet.
2. om du trykker "ferdig" etter å ha skrevet det du har på hjertet men kommer plutselig på at du skulle ha skrevet mer vil du miste alt som står i tekstfeltet...ops ops!!

har kontaktet 1881 på nytt og gitt tilbakemelding.

Mariusfoto

Koster et noe per søk?
I så fall, hvor mye?

thedoc

du betaler kun for datatrafikken, ikke rundt 10kr pr søk som du gjør via sms.

Mariusfoto

Ok.
Så viss du har telenor abbonement (betaler du 10kr per døgn for og koble deg til internett) og du kan da søke så mange ganger du vil?

trydis

Stemmer det Mariusfoto.

adamgilly

Simultaneous worldwide release was strongly implied by Jobs at the announcement, was it not? WiFi version available 70-536 dumps worldwide in 60 days.apple.com/de says the same thing:* Wi-Fi Modelle erhältlich ab Ende März.
* 3G Modelle erhältlich ab April.
* Die Preise für Deutschland werden zu einem späteren Zeitpunkt bekannt gegeben.Euro prices suck for most computer stuff, especially if you're comparing to the weak dollar. Went through 70-561 buying a Lenovo laptop about two years ago, when the exchange rate was around €1.00 = $1.50: it turned out that I could buy *two* laptops from Lenovo USA, have them shipped to Germany, and pay all taxes, and it mcts 70-562 would work out to about the same price as buying *one* of the exact same laptop in Europe.

But that requires patience for shipping. Well, buy through your company and at least save VAT ;)

danie53595

En av de klareste lærdommen de siste tiårene er at kapitalismen er uforgjengelig. Marx sammenlignet den til en vampyr, og en av de viktigste punktene E20-322 sammenligning synes nå å være at 642-681 alltid reiser seg igjen etter å ha blitt knivstukket til døde. Selv Maos forsøk i kulturrevolusjonen, å utslette sporene av kapitalismen, endte opp i triumferende tilbake 642-533. Dagens Venstre reagerer på en lang rekke måter for å hegemoni globale kapitalismen og dens politiske supplement, liberale demokrati. Det kan for eksempel akseptere hegemoni 70-663,, men fortsetter å kjempe for reformer innen sine regler (dette er tredje vei sosialdemokrati).