Osloquiz gjør deg kjent med Oslo

Osloquiz

Vår hovedstad er så mye mer enn Slottet, Stortinget og Karl Johan. Osloquiz er en ny iPhone-applikasjon som skal hjelpe deg med å bli mer kjent med Oslo og Oslos-historie gjennom en Osloquiz. Spørsmålene er skrevet av Erling Fossen og vanskelighetsgraden på spørsmålene er varierende, fra det veldig enkle til det nesten umulige.

Applikasjonen kommer med over 400 spørsmål, med en blanding av fortid og samtid relatert til Oslo i mange forskjellige kategorier.

Spørsmålskategorier i Osloquiz

  • Sport
  • Kultur- og uteliv
  • Musikk
  • Litteratur
  • Historie
  • Geografi
  • Friluftsliv
  • Politikk
  • Næringsliv

Programmet benytter seg av OpenFeint, noe som gir high scorelister (fullført flest spørsmål og lengste økter), Achievements (som kjent fra Xbox Live) og en rekke sosiale funksjoner. Dette fungerer greit, men det er forvirrende at grensesnittet er helt annerledes her i enn resten av applikasjonen.

Vi synes også at utvikleren kunne ha jobbet mer med å utvikle et spennende grensesnitt på denne applikasjonen selv om grunnfunksjonaliteten er god. Hva med spørsmål som retter seg kun mot området man befinner seg i? Vi liker at du kan riste på iPhone for å få et tilfeldig spørsmål og at du har muligheten for å kjøpe 400 tilleggsspørsmål for 6 kr inne i applikasjonen. Forhåpentligvis vil utvikleren og Erling Fossen utvikle flere spørsmålspakker etterhvert.

Osloquiz

Osloquiz

Osloquiz

Osloquiz

Spørsmålene holder høy kvalitet og er skrevet av Erling Fossen, en kjent norsk forfatter, urbanist, samfunnsdebattant og tidligere NRK-programleder.

Programmet koster 11 kr og er tilgjengelig i App Store.

Bilde i header av Gcardinal / CC BY 2.0

cannon

Bra tanke, men dæven for et GUI da.

- Er virkelig teksten «Spørsmål: 6 / 402» like viktig som selve spørsmålet? Skal man tro typesettingen er den det.

- Som nevnt; hva er poenget med forskjellig GUI på spørsmål og resultattavle?

- Må det være i landskapsmodus siden alle skjermbildene er er tatt slik? Dette framstår som en typisk app som egner seg vel så bra i portrettmodus.

- Knappene <- Meny -> virker lite intuitive. Hva skjer når jeg klikker -> for eksempel? Vil jeg få svaret på spørsmålet, eller gå til neste spørsmål?

- Hvorfor brukes ikke standard UI-elementer? Disse knappene framstår for meg som noe amatørmessige.

Her kunne utvikler med fordel gjort en bedre jobb, eller hentet inn fagkunnskaper hos andre som har kompetanse på GUI.

Men for all del, jeg hilser initiativet velkommen!