Første «iPhone-orm» oppdaget

iPhone hackereAustralske iPhone-eiere har rapportert at deres telefoner har blitt infisert (eller «Rick Rolled») av en orm som har endret skjermbakgrunnen til et bilde 80-talls helten Rick Astley. Ormen er i stand til å bryte seg inn i alle iPhones som er jailbreaket dersom eierne ikke har endret sitt standard SSH-passord. Akkurat samme problem som ble utnyttet tidligere i uka hvor iPhone-eiere ble tatt som «gisler».

Rick AshleyOrmen, som foreløpig ikke har spredt seg til andre land, er i stand til å bryte seg inn iPhones dersom eierne ikke har endret standard passordet etter å ha jailbreaket telefonen og installert SSH. Når din iPhone først er blitt infisert, forsøker ormen å finne andre iPhones i nettverket som er like sårbare, og installerer seg selv igjen.

Ormen ser så langt ikke ut til å gjøre noe skadelig, utover å installere et bilde av Rick Astley og gi deg beskjeden ikee kommer aldri til å gi opp. Antivirusselskapet Sophos har analysert koden til ormen og antyder i sin blogg at det allerede finnes fire forskjellige varianter av denne ormen. En av attributtene til den nyeste varianten er at den forsøker å skjule sin tilstedeværelse ved å late som den er en del av Cydia-programvaren.

Code

I kildekoden til ormen omtaler utvikleren jailbreakere som ikke har endret root-passord som dumme og anbefaler folk å følge alle stegene i guidene - også de som sier at du må endre root-passord.

Antivirusselskapet Sophos antar at mange flere slike angrep ville finne sted i tiden som kommer og at de vil bli mer skadelige etterhvert. Endrer man ikke SSH-passordet når telefonen er jailbreaket, er det lett for hackere å få full tilgang til din telefon. iPhone-brukere som IKKE har jailbreaket sin telefon er helt utenfor fare.

Klovn

HAHAH! Rickrolled!

K.D.G

Dumbass Hvordan får manda forandra Passord da?? på SSH en?? Det finnes jo ikke standard program til å gjøre det :..........:S

NikoAa

Last ned Mobile Terminal og gjør det der. Husker ikke helt fremmgangsnåten.

Joker

Hahaha!
først OSX.Loosemaque og så dette, sykt nice XD

svar

Skru av ssh er vell også ett alternativ, eventuelt begge deler

hallo666

Muhahaha...

De som opplever dette fortjener det. Det er ikke verre enn at man logger seg inn med PuTTY:

login as: root
root@1.......'s: alpine (om du ennå ikke har skiftet) :D

Etter du nå har logget inn skriver du bare "passwd"

- Det kommer da opp en kommandolinje på ny og da skriver du ønsket passord (ikke alpine på nytt)

- Bruk helst bokstav + tall-kombinasjon.

Lykke til & husk! At om dere ikke gjør dette er ALL info på telefonen deres bare et tastetrykk unna meg eller hvem som helst annen som "gidder" å leke med enkel koding/scripting som er benyttet for å gjøre dette.

Du ville vel aldri har surfet nettet fremfor PC'en uten noen brannmur eller annen sikkerhet...eller hva?

Nafoni

Det heter rick rolled :P

Gå inn på www.smouch.net/lol !!!

MacLet

Om jeg ikke har openssh installert da?