South Park Mega Millionaire for iPhone

South ParkDen populære og kjente TV-serien South Park har i likhet med flere serien fra USA nå fått sitt eget spill på iPhone og iPod touch.

Southpark

Når programmet starter kommer det et bilde av en japansk mann med rosa hår, og deretter får man en rekke valg. Man kan enten velge å spille, se på prestasjoner, valg, hjelp eller promos new. Inn på promos new kommer det opp flere forslag til andre spill, deriblant South Park Imaginationland.

Velger du Play kommer du selvsagt inn på spillmodusen, og får tre valg: Story mode, Quick Play og Multiplayer. Starter du Story Mode, (som er å anbefale hvis du ikke har spilt spillet før) får du blant annet en veldig nyttig tutorial. Her blir du opplært i hvordan du skal kontollere spilleren din, og hva målet med spillet er.

I alle de tre modusene spiller du som de fire hovedpersonene fra serien: Stan, Kyle, Cartman og Kenny. Hvem du kontrollerer endres i løpet av historiemodusen, mens i Quick Play og Multiplayer kan du velge hvem du vil kontrollere.

Southpark

Handlingen i Story Mode er enkel og grei. De fire guttene er i japan og skal delta i et japansk gameshow kalt megamillionaire for å prøve å vinne 10 000 yen. I programmet er det flere utfordringer eller baner som deltagerne må gjennom. For å gjøre det hele litt mer komplisert, har deltakerne alltid på seg rulleskøyter. Dette gjør at det går kjappere og mer ukontrollert å styre spillerne, samtidig som det blir litt mer morsomt.

For å styre deltakeren din, tilter du iPhon eller iPod touch den veien du vil bevege deg. For å hoppe tapper du skjermen. Dette er en veldig enkel måte å styre på, og fungerer fint.

Southpark

Du må komme deg igjennom forskjellige baner for å lykkes. Det er totalt 20 av disse, den neste mer utfordrene enn den forrige. Det er også om å gjøre å få mest poeng. Poeng får du ved å plukke opp japanske mynter som henger og dingler i luften. I noen baner er det nødvendig å plukke opp et visst antall mynter eller utføre noe annet før du kan gå i mål.

Southpark

I spillet er det også noe som heter Wheel of Misfortune. Her spiller du et hjul, og du «vinner» noe som gjør deg mer eller mindre handikappet. Klarer du å gjennomføre brettet med denne ekstra lille utfordringen, får du bonuspoeng. Et eksempel på hva du kan få i Wheel of Misfortune er at karakteren din promper ukontrollert og dermed hopper uventet av og til. Dette gjør det veldig mye vanskeligere å gjennomføre, men også mer interressant.

Dette er et ganske morsomt spill både for deg som er ivrig South Park-fan, eller bare vil ha et nytt og artig spill til din iPhone eller iPod touch.

Spillet koster 17 kroner og er tilgjengelig i App store.

iSys8

wee :) gr8 articl