Norsk tegneserieprogram til iPhone

Tegneserier

Det finnes flere programmer i App Store som lar deg lese tegneserier på iPhone og iPod touch. Men først nå får vi et program som tilbyr også norske serier.

Først ute i Norden er Egmont Serieforlaget med et relativt enkelt program som gjør det mulig å bla i tegneserier i det klassiske stripeformatet. Her finner vi seriene Helt Nils, Ernie, EON, Rex Rudi og Billy.

Hver av de 5 seriene kommer med 20 striper hver, noe som vil si at programmet til 17 kroner inneholder i alt 100 striper.

Tegneserier

Det er veldig hyggelig å se at et av skandinavias ledende mediekonsern velger å se på mulighetene som plattformen til iPhone og iPod touch har å tilby. Desverre har de ikke slått på stortromma med den første utgaven av Tegneserier, og 20 striper per serie blar man seg raskt gjennom.

Med det tamme grensesnittet, uvisstheten om hvor lenge man må vente på nye striper og om disse vil koste tilsvarende, føles det mer ut som et program de kunne gitt ut gratis for å lære av markedet og hva brukerne ønsker.

Tegneserier

En av de største utfordringene med slike programmer er å få rettighetsavtalene i boks, og dette kommer fram i antall serier og hvor mange striper dette programmet har tilgjengelig. Forhåpenligvis vil vi neste gang kunne se en versjon som har mer innhold å tilby, der programmet fungerer mer som en leserklient og selve stripene befinner seg på en daglig oppdatert stripedatabase. Da kan det virkelig bli moro å lese tegneserier i stripeformat.

Egmont Serieforlaget ønsker brukernes tilbakemelding. Gi dem all kjeften og rosen de fortjener slik at de kan lage storveis tegneseriemoro også på mobilen.

Legg igjen en kommentar her eller på pondus.no for å komme med din tilbakemelding.

Kjøp programmet fra iTunes, prisen er 17 kroner.

saks

Nei, takk. Da leser jeg heller stripene online. Der kommer det tross alt nye hver dag.

nubbiz

Det er et godt steg i riktig retning!

EgmontHelge

hei. Takk for ros og pepper.
Som du skriver, forsøker vi å bedre forstå markedet og lære oss hva brukerne forventer og krever. Vi har lært mye av denne utgivelsen og kommer til å komme med en del designendringer i løpet av uka.
Når det gjelder denne konkrete pakken på 100 striper til 17 kroner, så er det en engangskostnad.

Trobe

Vis pondus også kommer inn etterhvert vil jeg vurdere det :)