iPhone som fjernkontroll til bilen

Tidligere denne uken ble iDriver kjent for allmennheten. Dette er en applikasjon som er utviklet av forskere av datavitenskap, på «Berlin's Free University». Applikasjonen gjorde det mulig å kjøre en modifisert bil, kalt «Spirit of Berlin».

Signaler som bestemmer styring, brems og gass, ble sendt via Wi-Fi. I deres videodemonstrasjon, kjører de bilen rundt på en flyplass for å teste systemet. Bare ta en titt her:

Men dette er ikke det første iPhonestyrte kjøretøyet vi har sett. Her er noen videoer som viser ulike kjøretøy, både store og små, bli styrt ved hjelp av en iPhone.

Her ser vi et enkelt radiostyrt leketøy fra Nerdkits. Nerdkits er en gruppe personer som selger morsomme elektroniske gadgets. Dette er den iPhonestyrte RC-bilen.

FliPhone tar det hele et skitt videre og kontrollerer et RC-helikopter. Personen bak dette, brukte en Wi-Fi-ruter og sin egen sofware for å få helikopteret sitt fra bakken. Han forklarer hvordan han gjorde det på bloggen sin.

Og til sist ser vi en video fra GeekMyRide.org som viser en applikasjon som kontrollerer og deler data med en Mazda RX-8. Ved hjelp av en datamaskin og en 3G-antenne inne i bilen kan han både starte og stoppe bilen, lukke og låse dørene og få annen informasjon som fart, temperatur og bensinnivå. Han kan til og med finne ut hvor bilen befinner seg ved hjelp av GPS.

Hva blir det neste iPhone vil kunne være i stand til?

iRabb

Denne var dristig ;-) Får håpe de viderutvikler dette, for dette var imponerende!

nubbiz

Indeed, imponerende!