In-app purchase for gratisprogrammer

Helt siden Apple lanserte konseptet in-app purchase, som lar brukeren kjøpe mer innhold til et program brukeren allerede eier, har tjenesten vært begrenset til programmene som koster penger. Apple har nå snudd, og vil tillate denne tjenesten også for gratisprogrammer.

Denne endringen fra Apple vil bety store fordeler for utviklere som ønsker å tilby en lite-versjon av programmene sine, og en fullversjon. Nå kan alt dette slås sammen til ett program, og brukeren kan ganske enkelt låse opp programmet som allerede er lastet ned. Dette vil spare utviklerne for mye arbeid, og vil også forenkle brukeropplevelsen ved at data som er lagret i "lite-versjonen" av programmet nå enkelt blir med videre når brukeren oppgraderer.

En av ulempene er at vi nå vil kunne komme til å se programmer på AppStore som er gratis, men som har tilnærmet null funksjonalitet før man betaler for dem. Et av Apples argumenter for å ikke tillate denne praksisen var at gratisprogrammer skulle forbli gratis, og ikke overraske brukerne med å spørre om penger så snart det ble startet.

Alt i alt vil nok denne endringen være til fordel for brukerne, og de aller fleste utviklere vil nok være ærlige på hvor mye funksjonalitet programmene har før de blir låst opp.

Via TUAW

saks

Synes løsningen til Android virker bedre. Der slipper man å betale hvis man sletter applikasjonen innen et par dager. Dette kan være greit for applikasjoner som er dyre og som det finnes mange forskjellige av. Man kunne da lastet ned dyre GPS-applikasjoner og testet de og så bestemt seg om man ville kjøpe de eller ikke.

oo

Heilt einig med saks. Eg gidder ikkje bla opp 3-400 spenn berre for å få teste ein GPS-applikasjon som etter mi subjektive meining ikkje held mål og difor ikkje blir brukt likevel.

Macpett

Jeg trodde det skulle bli som Apple sa: "Free apps will allways be free" :P

wacz016

Enig med Macpett. Jeg trodde også at apple ikke skulle gi etter med å ha in-app purchase i gratis apps...

vidina

Merkelig. Er ikke likt apple å gi etter for forespørsel, strengt tatt. Men, det kan jo også ha noe å gjøre med at de har 30% fortjeneste på dette ;)