Ingen "This is It" på iTunes

This is it ikke i iTunes

Michael Jackson sitt første album etter sin død, This is it, skal lanseres den 26. oktober. Dessverre ser det ut til at Michael Jackson sin siste plate ikke blir å finne i iTunes.

Apples iTunes Store vil ikke tilby nedlasting av Michael Jacksons album, This is It, i henhold til konfidensiell informasjon som ble lekket til nettsedet Digital Music News. Lanseringen av albumet kommer rett før kinopremieren på en film om Michael Jacksons øvelser til konsertene i London som han aldri fikk gjennomført.

Årsaken til at Michael Jackson sin plate ikke blir å finne i iTunes skal, ifølge kilder nære Sony Music Entertainment, være at selskapet kun ønsker å selge hele dobbelalbumet samlet og ikke enkelt spor. Apples iTunes tillater ikke at plateselskapene tvinger brukerne til å kjøpe hele album, men vil gjøre det mulig å kjøp en og en låt enkeltvis.

iTunes Store skal dermed ha tapt muligheten til å selge Michael Jacksons album til Amazon MP3 og andre partnere hvor plateselskapene kan selge bare komplette album.

Oppdatert
Sony og Michael Jackson sine etterlatte har nå avkreftet dette ryktet og sier at albumet vil bli tilgjengelig på iTunes Store på lanseringsdato. Dette ifølge All Things Digital.

haoa

Synd, trist, leit. Da laster jeg det ned på andre måter hvis jeg ikke kan kjøpe det med iTunes.

olemartin1

Da får man heller laste det ned illegalt da..

mati_91

men mange av sangene i albumene kan kjøpes bare med albumet (album only).. kunne de ikke bare gjøre alle sanger til album only??

marekbz

@ olemartin1, @haoa

hva med å kjøpe det på platekompaniet, amazon, play.com - eller til og med på fysisk CD? Det eksisterer fremdeles det også. Du kan 'til og med' importere til iTunes.

segrov

Bare fordi dere ikke kan kjøpe det som enkeltspor på iTunes, er det ingen god grunn til å gjøre seg til småkriminell.

Kjøp plata et annet sted. Eller la være å høre på låta.

Hilsen Øyvind
Moralist

Tomriken

Enig med mati_91. Hvis de setter alle sangene som "Album only" burde jo problemet være løst. Mange vil nok kjøpe allikevel. Og siden Apple lanserte iTunes LP nettopp for å få folk til å kjøpe hele album, burde "Album only" gi samme effekt så lenge vi snakker om Michael Jackson. Han selger/solgte uansett i bøtter og spann.

Pergo

Jeg, og flere med meg, har prøvd å oppdra barna våre til å betale for musikk, selvfølgelig må jeg jo si!
Jeg tror, uten å være spesialist på platebransjen og selskapet bak "This Is It" plata og filmen, har et stort behov for å skumme så mye penger som mulig på denne mannens ulykke, og jeg antar at de egentlig ikke vil dele med fler enn nødvendig...
Fakta blir nok desverre at mange fler vil laste plata ned fra nett uten å betale enn om det hadde vært mulig å kjøpe den i digitalt format hos de store (les iTunes) nettselgerne.
På den andre siden er vel de fleste fans så pass voksne at kanskje ikke bruker iTunes? Har ingen demografisk måling på dette, men den som lever får se.. Jeg ler i alle fall av de som er så korttenkte at de tror vi løper for å kjøpe CD eller vinyl.

nubbiz

Spotify;)

m4rius

Det finnes jo i iTunes...