Snart radio på din iPhone og iPod touch?

iPhone FM RadioEtter at femte generasjons iPod nano ble lansert med FM-radio og det ble kjent at iPhone 3GS og nyeste iPod touch har støtte for å sende og motta FM-signaler, har det svermet rykter om at Apple snart gi oss radio på våre iPhone.

Nye rykter viser nå at dette er teknisk mulig og svært realistisk.

Radio er en funksjon mange iPhone-brukere har savnet i lang tid og da det ble kjent at Apples iPhone faktisk kan motta FM-signaler håpet mange at Apple før eller senere ville aktivere denne muligheten. Når så iPod nano ble lansert med full FM-radio, timeshifting og en svært god radioapplikasjon, ble mange iPhone-eiere misunnelig. Når kommer radio på iPhone?

iPhone støtter allerede FM-radio

Wifi/Bluetooth chipsetet på iPhone 3GS og 2. og 3. generasjons iPod touch har allerede støtte for FM radio i lengre tid, men dette har ikke vært aktivert av Apple. Det er derfor mulig for Apple å aktivere FM-radio ved hjelp av en firmwareoppgradering til iPhone og iPod touch og det er ikke første gang Apple aktiverer hardwarefunksjoner i iPhone i etterkant. Bluetooth ble for eksempel ikke aktivert før 9 måneder etter iPhonens lansering.

iPod nano med radio

Nytt rykte lover FM-radio

Nettstedet 9to5Mac har fått tak i informasjon som tilsier at Apple planlegger å lansere FM-radiostøtten i iPhone i løpet av relativt kort tid. Selskapet skal ha utviklet en radio-applikasjon som er relativt lik den som allerede eksisterer på iPod nano og iPhonen vil støtte på "Live Pause" (Timeshifting) og "iTunes tagging".

Kildene til 9to5Mac er foreløpig uklare på om det vil være en egen radio-applikasjon i iPhone eller om radiofunksjonen vil være en del av iPod-applikasjonen. Uansett, så vil det være mulig å spille av radio i bakgrunnen. Ifølge ryktene jobber Apple med en løsning for å kunne kjøpe musikk du hører på radioen direkte i App Store og at det er denne funksjonen som gjenstår før Apple gir oss FM-radio.

saks

Nice. Ikke så fryktelig nødvendig. Men kjekt å ha :)

H92

Hvis den kan sende FM-signaler hadde det vært helt genialt i bilen!

remekboy

"iPhone 3GS og nyeste iPod touch har støtte for å sende og motta FM-signaler" Har 3gs en radiosender, og radio? Er det sant eller?? Er ingen radiolytter, men en innebygd fm sender ville vært kjekt.

TSeierstad

Veldig bra, radio er tilbake som aldri før. Selv om dette dekker en del behov, er nok dette fremtiden uansett: Stream Networks

iPodToucher

kan jeg snart få radio på min ipod touch 2g da?

det ville vært kult!

Jørnan

FM-senderen/mottakeren blir jo allerede brukt til Nike+ ekstrautstyret. Men man må vel ikka ha noe tilkoblet for at det skal fungere? Vil det si at Apple ha funnet på en måte å bruke radioen på uten å koble til antenne (øreplugger eller likende). Jeg trodde det var en fysisk begrensning på dette ...

ronny2k

Satser på at det kommer en update som inkluderer FM radio snart!

SinWin

Holder ikke FM-nettet i Norge på å legges ned...? Såvidt jeg husker ble det jobbet med å fase det ut innen 2014.

tb1

Fantastisk! Radio er det jeg savner mest på min 3GS..

wacz016

Vel. Over et halvt år er gått, og det er ikke noe FM-radio i iOS 4...

Morder269

Blir sikkert FM-radio i iOS 4.1

hen9ng

Håper det kommer snart ja.....