40 prosent av mobil nettsurfing er med iPhone OS

iPhone statistikkiPhone og iPod touch dominerer det globale slaget om den mobile nettsurfingen, tar 40 prosent andel og slår høvdingen Nokia. I sin siste Mobile Metrics Report skriver AdMob at markedsandelen til iPhone OS har økt med 7 prosentpoeng de siste seks månedene, mens Nokias globale markedsandel har sunket fra 43 til 34 prosent. Research in Motion (RIM) holder 8 prosent, Android 7 prosent mens Windows Mobile må nøye seg med 4 prosent.

iPhone OS er den dominerende plattformen i verden, og har de største andelene i alle regioner bortsett fra Afrika og Asia der det er Symbian OS fra Nokia som står sterkest.

Men i USA kan Apple skryte av en markedsandel på 52 prosent av det mobile web-markedet. Apple er også på toppen over listen for bare telefoner, med HTC Dream og Palm Pre på andre- og tredjeplass.

Rapporten til AdMob baserer seg på web- og programvare-bruk fra reklamebyråets 9,000 forleggere og 3,000 programmer på verdensbasis. Undersøkelsen kan gi en indikasjon på bruken av enhetene, men ikke nødvendigvis salgstallene.

Undersøkelsen viser også at Googles Android er på god vei til å bli meget populær i Nord-Amerika og Vest-Europa, der HTC Magic (myTouch) nå ligger på topp 10-lista, skriver AppleInsider.

AdMob

Selv om Nokia har mistet ledelsene sin til Apple, har de likevel flest antall enheter på listene. Selskapet har 12 av de 20 telefonene i den globale undersøkelsen, med Nokia N97 og 5800 Xpress Music som de mest populære.

AdMob

Den mobile nettsurfingen fortsetter å øke. Undersøkelsen viser at det var 10,6 milliarder verdensomspennende etterspørsler i august, en kraftig økning fra juli.

AdMob