Er dette slutten for synkronisering med Palm Pre?

Palm Pre synkroniseringEtter mye katt-og-mus jaging Palm og Apple imellom, kan det nå se ut til at slaget er tapt for Palm og deres synkronisering med iTunes. Da Palm lanserte sin iPhone-rival Palm Pre, annonserte de høyrøstet at telefonen synkroniserer sømløst med Apples iTunes. Apple på sin side sperret raskt for Palm sin telefon og Palm fulgte hakk i hel med nye omveier for å få iTunes-støtte. Nå ser det ut til at denne «leken» slutter.

Da det ble kjent at Palm hadde brukt en software hack, og "lurt" iTunes til å tro at deres Palm Pre var en iPod gjennom USB-ens Vendor ID (VID), svarte Apple rimelig raskt ved å lansere en oppdatering til daværende iTunes (8.2.1). Denne oppdateringen sperret Palm Pre fra å synkronisere media med iTunes. Palm tok til motmæle og lanserte selv en oppdatering til Palm Pres operativsystem. Dette tilbakeførte synkronisering mellom iTunes og Palm Pre.

Deretter ved lansering av iTunes 9 i begynnelsen av september d.å., brøt Apple på nytt Palms uoffisielle synkroniserings-hack.

Dette satte sinnene i kok hos Palm, som skrev inn til USB Forum, et organ som setter som mål å forhindre misbruk av USB-IDer og USB-teknologi. Palm mener at Apple misbruker sin posisjon i markedet og skaper et monopol med sin plattform, og krever at Apple låser opp iTunes for synkronisering med andre mediespillere enn Apples egne.

Innebygd i iTunes ligger det kun støtte for synkronisering med Apples egne produkter (med unntak av Motorola Rokr)

Dessverre for Palm, har det nå vist seg at USB-IF organet har holdt med Apple i denne saken, og stiller kritiske spørsmål ved måten Palm først muliggjorde synkronisering ved å utgi Palm Pre for å være en iPod. Ikke bare har Palm tapt saken mot Apple, men de må også svare for misbruket av Apples Vendor-ID. Palm er blitt gitt 7 dager fra USB-IF organet på å komme med en god forklaring som renvasker dem.

Kilder:
Wikipedia
Macrumors

-Even

hihi

christergutten

Det fortjente de.. Tenk å skryte på seg noe de ikke har rettighetene til å gjøre..

JadedGamer

Kan de ikke bare synce med filer på filsystemet slik de jo må gjøre absolutt alle andre steder enn der iTunes er installert? iTunes Library-folderen er jo ikke akkurat et hemmelig sted.

Dusten de hadde hanket inn fra Apple som bare MÅTTE lage syncing med iTunes og skryte av det har skapt masse trøbbel for Palm siden de nå må bruke masse ressurser på å hacke til funksjonalitet de har lovet men som de strengt tatt ALDRI trengte å lage...

Laplace

Må si jeg synes det er dumt at Apple ikke tillater detet. De trenger jo ikke å støtte det men synes det blir for dumt at de aktivt holder dem ute. iTunes er en glimrende spiller for daglig avspilling av musikk og er blitt en av de største butikkene på salg av musikk. Dette burde andre enn iPoder/iPhones få tilgang til så fremt produsenten av hardwaren sørger for det.

hallo666

Dette syntes jeg personlig er ganske smålig av apple. Hadde vært morsomt å se dette gjort med f.eks Windows Media Player - nekte tilgang til synk for alle mulige slags mp3-spillere & telefoner. Men i "eppleland" skal ingenting gå ann. Epple-logoen begynner å stinke litt mer for hver gang jeg leser slike tåpelige saker.

Kashmar

Er enig med USB-gruppen om dette. Hvis Palm vil inn på iTunes får de anlegge sak mot Apple på annet vis enn å hacke USB VendorID'en på device'n sin.

nubbiz

Åpne iTunes!

struktur

nubbiz, hallo666, Laplace:
iTunes er pip åpent, og godt dokumentert fra Apple. De har offetliggjort filformat og datastruktur på hele iTunes bibliotekten (XML + DTD), og alt innholdet i iTunes ligger tilgjengelig for alle som ønsker å synke!

Det er dette alle andre bruker, f.eks. når du kobler iPod til bilstereo, eller en annen MP3-spiller til iTunes.

Helt åpent og godt dokumentert.

Det Palm har gjort, og som Apple misliker, er å hacke iTunes slik at det er selve iTunes som står for synkroniseringen. Dette er helt unødvendig, og ulovlig, fordi det bryter med lisensbetingelsene for å bruke USB-standard.

Så PalmPre er et ulovlig apparat, og har fått påpakning for dette.

Værre er det, som amerikanske analytikere påpeker, at dette viser at Palm er veldig useriøse! Ved å bruke et hack, mot et udokumentert grensesnitt, ulovlig og mot tredje-part, viser dette at de ikke tar egne kunder seriøst.

Palm er i ferd med å tape ansikt seriøst i USA på grunn av dette.