Apple planla egentlig iPod touch-kamera?

iPod touchOnsdagens lansering av ny iPod touch uten videokamera fikk mange til å klø seg i hodet. Hvorfor skulle Apple ikke inkludere videokamera som i iPod nano?

Nå viser det seg at Apple kanskje planla kamera allikevel, men måtte droppe det helt på tampen.

Apples sjef, Steve Jobs, hevdet i et intervju onsdag kveld at selskapet ville redusere prisen på iPod touch og derfor ikke trengte å inkludere et videokamera i denne iPoden.

Det vi har fokusert på er nettopp å redusere prisen til $199. Vi trenger ikke å legge til nye ting, vi trenger bare å få ned prisen til et nivå hvor alle har råd til en

uttalte Steve Jobs til New York Times.

Kamera var planlagt

Nå viser det seg at dette kanskje ikke stemmer allikevel. AppleInsider hevder nemlig at Apple hele tiden planla å legge kamera i iPod touch og at selskapet hadde bestilt store kvanta av kameralinser til iPoden. Kvalitetskontrollen avdekket derimot store problemer med linsene helt på tampen og for en måned siden ble det tatt en avgjørelse om at iPod touch ikke ville få kamera.

Kvaliteten på linsene var ifølge AppleInsider for dårlig og Apple hadde ikke tid til å vente på nye linser. Beslutningen om å levere iPod touch uten videokamera ble dermed tatt skal vi tro ryktene. AppleInsider hevder også at Apple jobber målrettet med å lansere en iPod touch med videokamera og at disse kan komme i nær framtid som en stille oppdatering i Apple Store.

Tags:

Nikoraisan

Jeg ser for meg en stille oppdatering i Januar.

MrTos

Hvordan ville iPhone salget gått dersom iPod Touch også kunne ta opp video? For å ikke snakke om iPhone 3G.
Er nok taktisk grep for å sikre seg at iPhone fortsatt selger godt, og for å få hypet opp Nano litt.