Derfor får du ikke kamera i nye iPod touch

iPod touchEtter gårsdagens introduksjon av iPod nano med videokamera var det mange som lurte på hvorfor Apple ikke lanserte iPod touch med samme kamera. New York Times David Pogue greide å få Steve Jobs i tale og fikk sjefens forklaring.

iPod touch ble oppdatert under gårsdagens Apple-event, men i sterk kontrast til alle ryktene som florerte før presentasjonen, fikk ikke iPod touch et videokamera. Det var kun iPod nano som fikk kamerastøtte.

Årsaken til denne avgjørelsen kunne Steve Jobs fortelle David Pogue i et intervju i New York Times i går kveld.

Opprinnelig var vi ikke helt sikre på hvordan vi skulle markedsføre iPod touch. Var det en iPhone uten telefon? Var det en lommedatamaskin? Det som derimot skjedde var at våre brukere begynte å bruke iPod touch som en spillemaskin. Vi begynte dermed å markedsføre iPod touch på den måten og umiddelbart tok salget helt av

sa Steve Jobs til New York Times.

For å kunne øke salget og spre iPod touch ut til enda flere brukere har Apple ifølge Steve Jobs måtte se på måter å redusere kostnadene på iPod touch. Prisen måtte nedover og det henger som regel ikke sammen med å legge til nye funksjoner.

Det vi har fokusert på er nettopp å redusere prisen til $199. Vi trenger ikke å legge til nye ting, vi trenger bare å få ned prisen til et nivå hvor alle har råd til en

hevdet Steve Jobs.

Skifter fokus

Apple skifter dermed fokus fra å markedsføre iPod touch som en MP3-spiller til å markedsføre den som en MP3-spiller, spillemaskin og lommedatamaskin i ett. Samtidig kannibaliserer ikke Apple salget av iPhone som leveres med videokamera og alle spillmulighetene.

Tags:

alexo89

Kan nye iPod nano ta biler elle rkun video? De snakker kun om video liksom

FT

trur det e rkun video

Cybbe

Det har nok noe med differensiering fra iPhone-modellene å gjøre også.

magnusB..

Bare video..? Det hørtes da helt idiotisk ut..

iAndrew

Har bestilt meg touch nå. Kamera savner jeg ikke, og kommer ikke til å gjøre det heller. Men radio kunne vært greit. (Vet ikke at den ikke har det nå, men tror ikke det?)

okvalle

Det kunne vært ok med kamera i touch, men jeg kunne virkelig tenkt meg GPS i touch.

alexo89

De tenker smart, de vil jo ha forskjell på iPod og iPhone. De vil såklart ALDRI sette GPS på iPod Touch! Dette fordi de vil selge iPhone og folk kjøper den pga gps, kamera og ikke minst til å ringe med.

Off topic.
Åhhh hadde det ikke vært flott om iPod Touch hadde ringe muligheter da? Hadde vært genialt..

Sant det høres utrolig dumt ut

xxpytt

grunnen til bare videokamra.

Sensorene for å ta opp video er ekstremt små, men sensorene som brukes for å knipse bilder (spesielt de med autofokus) er for tykke til en så tynn spiller som Nano som kun er på 0.2".

kilde: itavisen