Apple oppdaterer iPod touch, shuffle og Classic

Apple oppdaterer iPod touch, shuffle og ClassicLitt overraskende var det kun iPod nano som stakk av med kameramulighetene under kveldens event. Apple ga oss kun mindre og ikke like spennende oppdateringer til iPod touch, iPod shuffle og iPod classic.

Mest spennende av oppdateringene var de nye iPod touch-modellene med henholdvis 8GB, 32GB og 64GB lagringskapasitet. Prisene har også blitt lavere og du må kun ut med NOK 1690,- for 8GB, NOK 2490,- for 16GB og NOK 3290,- for 64GB.

For kun 1690,- er iPod touch den rimeligste inngangsporten til Apples App Store med mer enn 75.000 programmer som du kan trådløst laste ned rett inn i din iPod touch

uttalte Apples Philip Schiller til pressen.

Apple Earphones med fjernkontroll og mikrofon

De nye 32GB og 64GB iPod touch-modellene har Voice Control, som gjør at du kan fortelle iPoden hva slags musikk den skal spille. Eller si enkle kommandoer som shuffle, pause og neste sang. Du kan også be om navnet på låten som spilles (og høre iPod touch svare deg).

De samme modellene leveres også med Apple Earphones med fjernkontroll og mikrofon som kan benyttes til taleopptak og Voice Control.

Ytelse og grafikk også forbedret

32GB og 64GB iPod touch-modellene har bedre ytelse og støtte for OpenGL ES 2.0, som lar utviklere lage spill med suveren grafikk. Så spill skal åpnes merkbart raskere med mer naturtro teksturer og detaljer.

iPod Classic og iPod shuffle

De gamle traverene iPod Classic og iPod shuffle fikk også mindre oppdateringer. iPod classic ble tilgjengelig i en 160GB versjon, mens iPod shuffle fikk en rekke nye farger og ble introdusert i en «Special Edition» i aluminium.