Audioscrobbler: din musikkagent!

Har du hatt noen gang ønsket å oppdage ny musikk, men vet ikke helt hvordan eller hvor du skal begynne å lete? Fortvil ikke, for nå finnes det en perfekt tjeneste for deg på nettet: Audioscrobbler! Richard Jones, en 20 år gammel IT-student fra England, har utviklet Audioscrobbler.com som skal hjelpe folk å finne ny musikk basert hva man allerede liker og spiller på datamaskinen sin.

For å benytte seg av tjenesten må man først laste ned en plugin som registrerer hva du hører på i ditt MP3-program (støtter også iTunes). Denne dataen blir så sendt til audioscrobbler.com og utav dette genereres det en liste over hvilke artister som også kan være aktuelle for deg. Systemet benytter seg av algoritmer som tar i betraktning hva andre brukere, med tilsvarende musikksmak, også hører på (og som du kanskje aldri har hørt om engang!).

Systemet fungerer utrolig bra, og endelig finnes det en enkel og lite anstrengende metode for å oppdage ny musikk! Tjenesten er dessuten helt gratis (du registrerer deg på www.audioscrobbler.com), og den irriterer deg heller ikke med plagsom reklame.

Dersom dette høres interessant ut anbefaler jeg deg å laste ned siste versjon av iScrobbler (v0.5.2). Dette programmet fungerer sammen med iTunes, og plasserer seg diskret oppe i høyre menybar (eller på godt norsk: som en "menuling").

Tags: