Apple lanserer iTunes 9

iTunes 9

iTunes Store har solgt over 8.5 milliarder sanger og har mer enn 100 millioner registrerte kontoer. I dag lanserte Apple iTunes 9 - med Genius Mixes, bedre synkronisering, Home Sharing, redesignet iTunes Store og helt nye iTunes LP.

«iTunes 9 er en stor iTunes utgivelse, med innovative funksjoner som gjør iTunes bedre enn noensinne og iTunes-innhold rikere enn noen gang.»

... sier Steve Jobs, Apple's CEO.

Genius Mixes

Med all informasjonen fra Genius, som ble lansert i iTunes 8 i september 2008, så har vi nå muligheten til å lage Genius Playlists.

Genius Mixes

Dette vil fungere som en "Genius DJ" som spiller en miks av alle sangene i biblioteket ditt, litt som din egen automatiske som en radiostasjon. Man kan opprette opptil 12 Genius Playlists.

Bedre synkronisering

Den største forbedringen i forbindelse med synkronisering via iTunes 9, er muligheten til å kunne organisere iPhone apps.

iTunes gir nye, mer fleksible måter å synkronisere medieinnhold fra datamaskinen til iPhone eller iPod. Det er lettere å organisere alle programmer du har på iPhone eller iPod touch, fordi nå kan du gjøre det riktig i iTunes, rett fra datamaskinen. Du kan handle på App Store på datamaskinen, for så å gå til iTunes-biblioteket og organisere hjem-skjermene slik du ønsker dem på iPhone og iPod touch. iTunes synkroniserer automatisk endringene med iPhone eller iPod touch.

Bedre synkronisering

Home Sharing

iTunes 9 introduserer også Home Sharing. Denne funksjonen lar deg enkelt overføre musikk, filmer og TV-serier til fem autoriserte datamaskiner i hjemmet ditt (merk at filmer og TV-serier i skrivende stund krever US-konto på iTunes). Dette vil gjøre det enda enklere å dele medieinnhold med familien. Du har nå mulighet til å velge å bare se det delte innholdet du selv ikke har, for så å importere favorittene direkte til ditt eget bibliotek og automatisk legge til nye kjøp fra andre datamaskiner i biblioteket ditt.

Home Sharing

iTunes Store redesign

En av verdens beste musikkbutikker har nå blitt enda bedre. Med en vakker redesign og logisk navigasjon, gjør den nye iTunes Store det enkelt å finne musikk, filmer, TV-programmer og mer.

iTunes Store redesign

Se flere eksempler på Apple.com

iTunes LP og iTunes Extras

iTunes LP er en nyvinning innen presentasjon av musikk på nett. Musikkentusiaster kan nå få en rik og fengslende opplevelse for utvalgte album på iTunes Store. Dette gjør Apple ved å kombinere flott design med utvidede visuelle funksjoner som konsert videoer, tekster, illustrasjoner, intervjuer, bilder, album og mye mer. iTunes LP debuterer i dag med album som Bob Dylans "Highway 61 Revisited", Norah Jones ' "Come Away With Me", The Grateful Dead's "American Beauty" og Dave Matthews Band's "Big Whiskey og GrooGrux King: iTunes Pass."

iTunes LP

Den nye iTunes Extras gir en lignende opplevelse for filmer på iTunes med funksjoner som dokumentarer, slettede scener, intervjuer og interaktive gallerier. iTunes Extras er nå tilgjengelig for utvalgte filmer som "Twilight", "Batman Begins", "WALL-E", "Iron Man" og "Da Vinci-koden".

Andre forbedringer

Smart Playlists har blitt enda smartere. I tillegg kan du nå lagre ting du vil kjøpe på iTunes Store, for så å kjøpe senere. Du kan kjøpe ringetoner fra favorittsangene rett fra iTunes Store på iPhone, og tildele de til ulike kontakter i adresseboka. Hvis du er en aktiv bruker av sosiale medier, kan du nå også raskt og enkelt rope ut om dine favoritter til Facebook og Twitter rett fra iTunes Store.

Last ned iTunes 9 fra Apple.com

IvarF

Mulig jeg ikke har forstått dette, men finner ikke Genius Mixes
eller iTunes LP...

Djweekend

Hmm, hvorfor ikke i 64bit? :/
@IvarF: Har du skrud på Genius da? og iTunes LP er for enkelte cd'er og jeg tror du må kjøpe albummet først:)

xdim

Endelig går itunes raskt på windows. Det var på tide.

MILANders

En må vist oppdatere Genius for å få opp Genius Mixes. Hvorfor i all verden er ikke dette bedre kommunisert ut?

vrk

er home sharing bare for kjøpt musikk på itunes store eller alle sangene i biblioteket?

Leon

Hva er det med designavdelingen til iTunes? Enda en gang introduserer de et nytt uttrykk i iTunes – rett etter en ny versjon av oset…

alexo89

Hvorfor i alle dager er iTunes annerledes på Windows og Mac? Sjekk ut dere, windows versjonen er mye mere finere og funksjonell etter hva jeg ser. (tenker KUN på itunes store) Kan noen av dere andre osm har vista og mac sjekke å?

macpod

Norske iTunes store ser veldig tom ut nå...:-( Sammenlignet med den amerikanske store'n. likte heller ikke den nye hvite bakrunnen. mye klaging nå:/

iAndrew

Enig med deg, Leon. Dette var da bare merkelig design. De har gjort toppen av vinduet ganske mye mer sølv-aktig. Så nå ser det etter min mening litt "billig" ut i tillegg til at det ikke matcher alle andre vinduer, men heller ikke skiller seg skikkelig ut.

alexo89

Fikk til nå, måtte logge av og på for å få nye :S

vrk

kommer ikkje 64 bit versjon til vista i dag?

Jan Tore T. Jensen

Veldig irriterende at den grønne knotten ikke gjør iTunes til minispiller... sånt er jo rett og slett irriterende etter mange år med en veldig grei og enkel funksjon... ellers er det jo egentlig bare det samme for de fleste tipper jeg... surfoten på her :)

tosemy

Hmmm er det feil på min installasjon. Digger ideen med at man kan organisere sin apps rett fra iTunes i stedet for å holde på å dra dem frem og tilbake på iPhone. Noe som er rimelig treigt når man har en del apps å holde styr på.

Men på min iTunes skjerm under programmer, har jeg kun del delen til venstre, hvor man har oversikt over alle appsene man har. Den til høyre, der det på bildet over står STEVE'S iPOD, har ikke jeg, altså der man ser sine HJEM-skjermer og kan fixe og trixe...

Noen som kan hjelpe??

Mac11e

@ Jan Tore

Helt enig at det var unødvendig å fjerne den muligheten for å bytte til minispiller.
Personlig har jeg alltid brukt snarveien Shift++M istedenfor.
Både raskere og enklere :D men burde ha vært mulighet til å bruke den grønne knappen også, hvis man er vant til det.

bpettert

Tror ikkje LP'ene er i norge, sammenligna den norske og den amerikanske iTunes nettsida, og den norske sier ingenting om iTunes LP

mryia

Den nye iTunes er hvertfall super på å administrere musikk/apps/filmer osv til iPhone. Nok en pluss i margen til Apple :-)

alexo89

Liker den dele funksjoinen, nå får jeg alt av sanger og videoer inn på min Vista maskin fra Mac. utrolig fett

tomac

Bytte til minispiller - hold inne tilvalg/alt når du bruker den grønne knappen

Dozerbabar

@tosemy

Du må også oppdatere iPhonen til 3.1

Jan Tore T. Jensen

yay, tomac :) Du er en helt i en kjedelig verden :)

luftbaronen

Vil man nå kunne se coverart ved deling av musikk mellom maskiner? Veldig spent på det...

alexo89

JA det kan du ;) men spillelistene blir ikke overført, kun video og musikk men ikke listene som de var før. Er halbeis i delingen nå

0veber

hvordan oppdaterer man genious da?

iKarlsen

JESS!!! Endelig kan man synce hendelser fra iPhoto. Nydelig interface, og en del nye smarte løsninger. Takk!

Mr.RS4

Skulle vært mulighet for å ta back up/sync av SMS/MMS og da.

Må en ha 3.1 i iPhone for å dra nytte av iTunes 9?

djhalleu

Utrolig bra. Det er som et nytt program. Beste iTunes noensinne. Lagging er borte totalt. Det er kjapt og kvikt, masse nytt, praktisk. Det er som å få en heilt ny cd-spiller.

christergutten

Jeg må bare si hva jeg mener... Den nye itunes er DIGG :D
Den er alt jeg har håpet på at skulle komme, og litt til... Den har bedre design, er ti ganger mer oversiktlig, og man kan synkronisere Ansikter fra iPhoto biblioteket, pluss det å synkronisere filmer og podcaster og egentlig musikk også har blitt så sinnsykt mye bedre gjennomført og er lekende lett med mange fler valgmuligheter enn før :) Men kan noen si meg om iTunes 9.0 er i 64 bit på OS X?
Jeg kan ikke få sagt det nok, men den nye iTunes var bare alt jeg hadde håpet og ventet på :) Tusen takk, Apple :) -Og den nye genius greia... Amazing =)

stormx

Er det kun meg som ikke får installert iTunes 9 pga en eller annen feil med en kext? :/

Alfred.Woodden

iTunes 9 er ikke i 64-bit. Og heller mest sannsynlig ikke i Cocoa...

Men det nye designet dere ser er en smakebit på nye Marble i 10.7 ;-)

Torbjørn Vik Lunde

Bra:

  • Synkronisering av biblioteker mellom maskiner. (Home Sharing). Funker knallbra.
  • Kvit bakgrunn på Grid-view synest eg var bedre enn det var før. Den mørke bakgrunnen var litt «skrikende», denne er mykje roligare.
  • Bedre synkroniseringsvalg for musikk på iPhone/iPod. Kan velge f.eks. enkelte artister. (No slepp eg å ha ei egen iPhone-speleliste for synkronisering.)
  • Har ikkje kjøpt på nokon av desse iTunes LP enndå, men om det er like bra som det ser ut som så gledar eg meg til å kjøpe mitt neste album på iTunes
  • Meir oversiktelig butikk

Dårleg:

  • Tittelbar, knapper og lignende ser forferdelig ut. Verkar som Aqua skal komme tilbake. Som andre har kommentert: det ser billig ut. Kva er galt med Leopard sin «unified» stil?
  • Kan forsatt ikkje kjøpe filmer eller serier i Norge.
  • Genius er forsatt veldig langt i frå smart nok til å kunne kallas et geni

Alfred.Woodden: I så fall så gruer eg meg til marble.

CandyMac

Ser de har "åpnet" for muligheten til å laste ned TV-Programmer fra menyen til venstre, men ikke i iTunes Storen?

alexo89

TV programmer er gammelt. Men Home sharing var knall bra. bare TEIT da den ikke tar med spille listene og kun medie innholdet

Hawk L

Digger iTunes 9 hittil.
La også merke til at man kan høre på preview på en låt inne i Store, deretter browse videre uten at den stopper. Endelig :)

nubbiz

alexo89: Den tar med playlistene, trykk på trekanten ved siden av det delte biblioteket.

Savner 64bit.

MILANders

En irriterende bug er at låtene på albumer blir sortert kun etter spornummer og ikke etter spornummer på riktig platenummer. Det er jo naturlig at alle låtene på disc 1 sorteres først for så å sortere alle låtene på disc 2. Dette MÅ fikses slik at det blir som i iTunes 8. Der var dette ikke noe problem. Elendig at denne bugen er i iTunes 9.

christergutten

@MILANders, fuck det la jeg merke til nå også :S Dette er som windows media player all over again... Det var ikke bra... Håper de fikser det fort som fy.. Skikkelig plagsomt dersom man har sammenhengende album med fler cder og alle sangene spilles hulter til bulter... Dette må bli fikset i neste oppdatering!
Og som et par andre sier, de lar virkelig vente på seg hva gjelder skikkelig innhold (tvserier, musikkvideoer, filmer) på den norske butikken.. Dett håper jeg også kommer virkelig snart... Ellers super fornøyd med den nye butikken også! Muligheten for å kunne se innholde på et album uten å måtte loade albumsiden er jo priceless.. Og kunne bla mens man hører på forhåndsvisning :)

SRD

Nå fungerer nyeste versjonen av Fluke med Itunes 9 og Snow Leopard, så nå kan en legge til Flac-filer til biblioteket.

tosemy

Haha tusen takk Dozerbabar!
Litt småpinlig gitt, men nå er også telefonen oppdatert hehe