NetCom har endelig åpnet for tethering

NetCom

Siden oppdateringen av iPhone til OS 3.0 ble det mulig å bruke telefonen som 3G-modem til en datamaskin. Nå har endelig NetCom åpnet for muligheten til tethering gjennom deres abonnementer.

Da denne tjenesten ble lansert, var det ikke alle teleoperatører som tilbydde dette med det første – inkludert NetCom og AT&T.

3. August åpnet NetCom for denne tjenesten.

For å aktivere tjenesten må du oppdaterte operatørinnstillingene via iTunes.

iPhone tetheringMed Internett-deling på iPhone trenger du ikke et Wi-Fi-tilgangspunkt for å surfe på Internett fra datamaskinen. Du deler 3G-forbindelsen på iPhone med en bærbar Mac eller PC, og kobler til Internett uansett hvor du er. Når Internett-forbindelsen på iPhone deles, kan du fremdeles sende og motta data og ringe.

Koble til via USB

Med USB-kabelen som følger med iPhone, kan du aktivere Internett-deling og lade enheten samtidig. Koble iPhone til datamaskinen via USB, og marker iPhone USB-nettverkstjeneste som nettverksforbindelse.

Koble til via Blåtann

Du kan også koble datamaskinen til iPhone via Bluetooth, og på den måten slippe kabelrot. Koble iPhone med en Bluetooth-kompatibel datamaskin, og marker deretter iPhone Bluetooth PAN-tjeneste som nettverksforbindelse.

Diskutér NetCom og tethering i forumet.

termserv

Ja, så var det bare resten av oss, som verken har NetCom eller Telenor. Grr.

luftbaronen

Hvilken hastighet kan man da få ved praktisk bruk i kb/s?

Nafoni

Luftbaronen: www.speedtest.net

Juke

Prøvde vha speedometeret på hw.no nå nettopp og fikk 1099 kbit/s ned og 250 kbit/s opp. Ping havnet på 255 ms.

Testet med en iPhone 3GS over blåtann.

Jeg fikk høyere overføringshastigheter da jeg testet i går, mener jeg lå på 288kbit/s opp og ca 1600kbit/s ned, hastigheten påvirkes vel av når på døgnet man tester pga pågangen fra andre brukere på mobilnettet regner jeg med.

Går helt greit å surfe på Mac´en min med hastighetene jeg målte i dag. Fantastisk fort går det riktignok ikke, merker at enkelte nettsider bruker en del ekstra tid på å åpne opp sammenliknet med ADSL, men synes det fungerer ganske bra, helt akseptabel sufrehastighet etter min mening.

http://www.hardware.no/speedometer/index.php

Jimster

Jeg er en av dem som hadde tjuvaktivert tethering hos Netcom rettog slett for at jeg hadde behov. Den praktiskte hastigheten varierer, men erfaringen min er at den er uansett ofte bedre enn de dårlige nettene som finnes på div skrothoteller rundt omkring. SÅ jeg var egentlig fornøyd. Nå har jeg imidlertid skiftet til Telenor i anledning 3GS for å teste om det er noe i det alle sier at kvaliteten og stabiliteten er bedre på Telenor sitt mobile "bredbånd".

MortenTob1

Meeeen, jeg får fortsatt ikke til over blåtann på min Vista Business maskin:(((
No bli Æ snart steike hakke tullat:)))

Hakke fått rota meg til å ta en skjermdump enda Nafoni, jeg vet:))
Sånn sett selvforskyldt:))
Bra artikkel btw:))

Morten

kknet

Ser egentlig ikke helt greia, hva er så fantastisk nytt med tethering?

Jeg har nå en Sony Ericson med Telenorabbonemet, og jeg har siden dens spede fødsel delt internettforbindelsen fra telefonen, både 3G/Edge og gprs, til MacBook'en uten problemer. Via blåtann. Hva er forskjellen? Hva for noe "nytt" har netcom åpnet for?

iNordli18

Er på nett via iPhone nå :)

Nafoni

Noen som kan bekrefte om dette funker på vista business?

Centurion

Det som er nytt med dette er at Netcom valgte å ikke støtte tethering for iPhone når 3.0 kom ut, men nå har de valgt å støtte det.
Andre telefoner ble støttet, men ikke iPone.

Men selve tjenesten er det ikke noe nytt med.

telluz

Dette har vært mulig med NetCom siden OS 3.0 ble sluppet. det var bare å ringe inn til NetCom samme dagen som releasen ble sluppet. Jeg gjorde det og har hatt det siden.

Centurion

Har det? Pussig, det var ikke det de sa til meg de gangene jeg ringte. Eller hva de sa i media eller i forumet her.

telluz

Det er bare å stå på krava det, de lovte at det skulle komme med 3.0. så når jeg ringte sendte dem meg bare programmet på mail så jeg fikk åpnet det med iPhonen og innstalerte tethering innstillingene. Så for min del gikk det smertefritt.

Centurion

Så du mener de sendte ut innstillinger til bare noen kunder?
Eller var det en overhjelpsom kundebehandler som faktisk ga deg adressen til de utenlandske sidene?

Har du adressen fortsatt, og hvis du har kunne du poste den her? Ble litt nysjerrig :)

telluz

fikk ikke noe adresse av han, pratet med en dame først på kundesenteret til netcom, så sa hun at jeg måtte vente litt og holde linja, etter omlag 5 min er hun på tråden igjen og sier at jeg skal få snakke med en som kan litt mer om iphone. så sa jeg at jeg hadde oppgradert til os 3.0 uten og få tilgang til tethering på mobilen. det han gjorde det var å sende meg en mail med innstillingene til tethering for netcom som noen på kontoret til netcom hadde laget noen dager før. og vips. Tethering! Dette var dagen etter at OS 3.0 var ute.

telluz

fikk ikke noe adresse av han, pratet med en dame først på kundesenteret til netcom, så sa hun at jeg måtte vente litt og holde linja, etter omlag 5 min er hun på tråden igjen og sier at jeg skal få snakke med en som kan litt mer om iphone. så sa jeg at jeg hadde oppgradert til os 3.0 uten og få tilgang til tethering på mobilen. det han gjorde det var å sende meg en mail med innstillingene til tethering for netcom som noen på kontoret til netcom hadde laget noen dager før. og vips. Tethering! Dette var dagen etter at OS 3.0 var ute. Så synes det høres veldig rart ut at dere som har hatt netcom ikke har fått det før nå.

Centurion

Jepp, rimelig rart. Netcom hadde jo bestemt seg for å ikke tilby tethering, mulig det memoet kom ut litt sent?

Og en annen ting som er rart, hvis de alt hadde innstillingene, hvorfor vente så lenge etter at de sa de hadde ombestemt seg med å sende de ut?

BoriX

er det så at man trenger leopard (10.5) for å få internett-deling til å fungere? eller går det også med Tiger (10.5)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om Apple iPad

Følg oss på Twitter!

Følg i1 på Twitter

Nettradio i iTunes
100 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai.