Apple sperrer for Google Voice

Google Voice blokkert av AppleAt Apples App Store er en stor suksess er det liten tvil om. Likevel har det hendt flere ganger at App Stores kontrollsystem har blokkert for uskyldige applikasjoner. Nå har dette skjedd igjen; Google Voice er blokkert fra App Store, og det er ikke snakk om en hjemmesnekret Google Voice-klient, men Googles offisielle program for det populære VoIP-systemet.

Hensikten med Google Voice er å kunne snakke med hverandre over Internett og sende SMS, og på den måten spare tellerskritt når man for eksempel er tilknyttet bredbånd. Et slikt program vil altså passe utmerket for en telefon som iPhone og man kan lure på om det egentlig er Apple som står bak denne blokkeringen.

AT&T sperrer

GV Mobile fjernet fra App StoreIfølge nettsiden TechCrunch skal den amerikanske mobiloperatøren AT&T hatt en finger med i blokkeringen. Dette selskapet har en avtale med Apple om å være eneste operatør i statene som får lov til å selge iPhone.

Det vil si at AT&T ikke setter stor pris på at Google Voice lar deg ringe og sende SMS gratis over Internett i stedet for mobilnettet, slik at AT&T taper penger.

En annen merkelig og ikke minst selvmotsigende del av denne historien er at den uoffisielle Google Voice-klienten «GV Mobile» ble først godkjent på App Store av selveste Phil Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Product Marketing, for så å bli trukket fra App Store sammen med Google Voice og et annet program kalt GVdialer.

Den offisielle forklaringen på at programmene er fjernet er at programmene benytter seg av funksjonalitet som allerede finnes på telefonen, som ringing og SMS. Har Apple blokkert programmet fordi de ikke liker konkurranse eller fordi de sitter i en klemme med AT&T?

nubbiz

Har faktisk aldri hørt om Google Voice. Er det noe alá Skype?