Dårligere batterilevetid med OS 3.0?

Redusert batterilevetid med iPhone OS 3.0Apple kunne for en knapp måned siden melde at bare fem dager etter offentliggjøring hadde iPhone og iPod Touch OS 3.0 blitt lastet ned mer enn 6 millioner ganger. I tillegg ble omlag 1 million iPhone 3GS solgt de tre første dagene etter lansering i flere land.

Desverre er ikke OS 3.0 problemfri, skal vi tro flere blogger og Apple-forumer verden over, inkludert en tråd på iPod1 sitt forum. Hovedklagene går på redusert batterilevetid og redusert ytelse. Det meldes om levetid fra full oppladning på alt fra noen timer til en dag. En leser av bloggen Gearlog forteller at batterilevetiden på hans iPhone har gått ned fra tre dager til en dag etter oppgraderingen til OS 3.0.

Det er allikevel håp om forbedring i nærmeste fremtid, for de som har hatt problemer med ytelse og batterilevetid etter oppgraderingen til OS 3.0. Apple ga for kort tid siden utviklere med iPhone-utviklerabonnement tilgang til betaversjonen av OS 3.1, og den generelle oppfatningen på flere forumer og blogger ser ut til å være at 3.1 forbedrer ytelse og batterilevetid drastisk, tilbake til et pre- OS 3.0-nivå eller bedre.

Apple har foreløpig ikke frigitt noen dato for offentliggjøring av OS 3.1-oppdateringen, men med tanke på hastigheten beta-versjonene oppdateres er det naturlig å anta at den vil komme i løpet av en måned eller to.

uggabugg

Ja, det er vel lov å håpe...

Demacio

Har strengt tatt ikke merket dette med dårligere kapasitet, kjører push hvert 15min og stedtjenester kontinuerlig. Jeg lader ikke mer enn før etter oppdatering til 3.0. 1 lading pr 2 dager med med moderat bruk, og 1 gang pr 3 dager med lite bruk. Det samme hadde jeg før oppdatering. Og som før så står tlf på kontinuerlig.

tuna

Har hatt 3.0 en stund nå, men plutselig begynte batterilevetiden å synke kraftig igår. Stopper aldri! Var fulladet for en halvtime siden, men nå er den på 82%!! Kan se at den går nedover uten at jeg gjør noe spesielt, ser bare på skjermen.

wingmanmac

Kapasiteten på min 1. gen føles bedre med 3.0. Jeg dimmer og skjærmlyset en del og får ganske lang batterivarighet. Fornøyd jeg.

cashgrow

jeg må si jeg har fått betydelig bedre kapasitet etter 3.0 oppdatering, kjører Exchange push og edge, og nå varer telefonen i 2 døgn, før måtte jeg lade hver kveld.

fowler

Jeg har alltid hatt god batterikapasitet på min 1.gen. Både med 1.x og 2.x varte batteriet over helgen uten problemer med flittig bruk. Etter oppgradering til 3.0 varer batteriet ikke et døgn engang. Kapasiteten er så drastisk redusert at telefonen nærmer seg ubruklig. Hvis ikke det kommer en fix i 3.1 (kryser fingrene) kommer jeg til å gå tilbake til 2.2.1.

Juke

Jeg sliter også med batterikapasiteten på min iPhone 3G med 3.0, men det verste av alt er den reduserte ytelsen og hvor ustabil telefonen har blitt. Bare det å skrive inn låsekoden når jeg slår på telefonen går treigt, og da begynner det å bli latterlig.

Med 3.0 må jeg slå telefonen av og på kanskje hver 2. eller 3. dag for å få den til å fungere nogenlunde bra igjen, gjør jeg ikke det begynner spesielt nettleseren å bli ustabil. Hadde ikke slike problemer med 2.2.1, så håper virkelig 3.1 kommer snart.

Lsass

Noe dere med bateriproblemer kan prøve er å ikke gjennopprette fra en sikkerhetskopi, men lage en ny. Sette opp som en ny iPhone, og ikke gjennopprette til den tidligere. Leste at dette kunne hjelpe, og det gjorde det hos meg!

Olav Østbye, iPhonen.net

PS

Min 1gen iPhone er klart mer snappy med 3.0 - og definitivt ikke dårligere på batteri. Varer lett 2-3 dager (over helgen) som før med moderat bruk. Bruker selvsagt ikke push da.

Skywalker

Har 1. gen iPhone. Batterikapasiteten har gått betydelig ned, fra lading hver 2-3 dag til lading hver kveld. Sykt irriterende, samtidig har den nå begynt å henge ved flere annledninger og bl.a SMS tar veldig lang tid å laste.

Ferre fordeler enn ulemper synes jeg så vurderer å downgrade om det ikke skjer noe snart.

FosKje

Tror jeg har mistet ca 50% av batterikapasitet, fra OS 2.2.1 som varte nesten en uke til OS 3.0 som holder i vel 2-3 dager..