Google vet hvor din iPhone er

Google vet hvor din iPhone erGoogle aktiverte i dag de første «stedsfunksjonene» i sitt søk på iPhone.

Har du iPhone OS 3.0 kan Google nå finne ut nøyaktig hvor du er og gi deg søkeresultater og informasjon som er relevant til din plassering. Google benytter seg av nye APIer i iPhone OS 3.0 som lar webapplikasjoner spørre etter telefonens plassering.

Hvis du har den nye iPhone 3.0-programvaren kan du gå til Googles hjemmeside i Safari (foreløpig kun den Engelske versjonen). Under søkeboksen vil du se en lenke som sier «Favorite Places on Google Maps». Trykker du på denne lenken vil Google spørre deg om de kan bruke din nåværende plassering og svarer du ja blir denne sendt til Google.

Google bruker informasjonen til å kunne tilby deg informasjon om områdene rundt deg. Da Google ikke har nok informasjon om Norge, viser den heller nærmeste såkalte «feature city» - en utvalgt by. I USA vil den benytte Google Local Search som søker i butikker, restauranter, bedrifter og annet i ditt lokalmiljø. Foreløpig fungerer ikke denne tjenesten i Norge.

Heldigvis, for de som er bekymret for personvern, må Google spørre deg. om lov for å få vite hvor du befinner deg

Tags:

iPodToucher

går dette på ipod touch 3.0 også?

TheRealChristoffer

Du er klar over ipod ikke har gps?

Nafoni

Kommer meg ikke inn på Google... kommer bare til google.no
Strever som f lol

SimonChen

Nafoni: "Foreløpig fungerer ikke denne tjenesten i Norge." står det. De har vell rett i det de skriver :)

FT

Fikk dette opp da jeg gikk til http://Google.com er på norsk ipadresse og alt ser ut til å fungere slik det skal :) kart i browser med de samme funksjoner som Maps på telefonen.

IPod touch
Det kan fungere men ikke best, da iPod bruker wifi til og bestemme posisjon. Noe skyhook wireless har jobbet mye med.

Zarlach

dette er da ikke noe nytt? det er jo sånn overalt, de leser IP'n din og så kan de finne ut hvor du er, ikke noe vanskeligere... hvilken som helst side kan lese IP'n din se hvor du er, bare søk på "IP locator" på google og tast inn din IP og den finner ut hvor du er.....