Netcom aktiverer visual voicemail

Visual Voicemail hos NetcomI dag kunne Netcom offisielt kunngjøre at tjenesten «Visual Voicemail» vil aktiveres i løpet av dagen i dag. Visual voicemail viser talemeldingene dine i et enkelt oppsett, der du kan lytte til beskjeder i den rekkefølgen du måtte ønske samt spole frem og tilbake i meldingene. Du trenger med andre ord ikke å ringe til din telefonsvarer.

«Visual Voicemail» ble introdusert i USA sammen med introduksjonen av iPhone, men tjenesten krevde endringer i mobilnettet for å kunne fungere. Ingen av de norske mobiloperatørene satset umiddelbart på å tilby «Visual Voicemail», men nå har Netcom akkurat lansert tjenesten.

Visual Voicemail hos Netcom

Tjenesten lar deg gjennom et grensesnitt på iPhonen vise nøyaktig hvem som har lagt igjen beskjeder på din telefonsvarer og du kan enkelt høre på beskjedene som er lagt inn uten at du behøver å ringe din svarer.

Dette er en attraktiv tjeneste som vi vet at mange av NetComs iPhone-kunder har ønsket seg. Vi har nå klargjort nettet vårt for Visual Voicemail, og tjenesten blir tilgjengelig for både eksisterende og nye iPhone kunder

sier NetComs kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus til iPod1.

Visual voicemail fungerer fra mandag 6. juli, både for iPhone 3G med 3.0 programvare og nye iPhone 3GS, som lanseres 31. juli. Telenor har sålangt ikke kommet med noe informasjon om når de planlegger å støtte Visual Voicemail.

martin.alvaer

Kjempegreit!

funker som en drøm hos meg!

Martin

KnethJensen

Der ja ;)

hm jeg venter i spenning.

Noen som har "fått" VVM til å fungere på iphone?

martin.alvaer

Som jeg sa over, funker det fint, du får en forhåndsvisningsmelding akkurat som sms, når du mottar den.

Martin

DjHaak

Samme her, det fungerer helt konge. Jeg oppdaget det helt tilfeldig før jeg fikk melding fra NetCom. Det var jammen på tide da...

alfalfa

Nå venter jeg på at telenor skal gjøre det samme

Adfecto

Testet på iPhone 2G. Når jeg trykker på voice mail ringer bare telefonen til voice mail og spør om jeg ønsker å bestille voice mail.

Jeg skiftet nettopp til Netcom FlexiTalk og har tjensten Personsvar Mini (som kom med abonnementsskiftet automatisk og gratis). Når noen legger igjen en personsvarmelding får jeg en SMS om det, der jeg trykker rett på personsvarnummeret i SMS'en og får da høre meldingene.

Noen som vet om visual voice mail egentlig skal fungere med iPhone 2G med Netcom? Må jeg ha mer enn bare Personsvar Mini muligens?

uggabugg

Funker hest på 3G:)

PS

Adfecto: vanskelig å si - husk at iPhone 2G (altså den første versjonen) aldri har vært solgt i Norge, så per def er alle "hacket". Rent teknisk skal jo både MMS og VVM fungere på den første også, men er åpenbart ikke aktivert i det norske markedet - muligens fordi det ikke er en offisiell telefon.

H92

@Adfecto: Hvis du har iPhone 2G (altså den originale), er jo den amerikansk (eller hvertfall ikke norsk). Da er det vel ingen garanti for at den skal virke med NetCom.

Meldingen som skal komme opp for aktivere VVM er en skjerm med blå skrift (“Du må angi et passord …”) og en blå knapp. Hvis telefonen ser ut til å ringe noen, er det noe feil.

Ifølge NetComs side om VVM må du ha enten Personsvar eller Personsvar Pluss (altså ikke Personsvar Mini). Deretter kan du sende VVM PÅ til 1989 og se om det virker da.

Hvis ikke, kan du jo prøve å gå til Innstillinger › Generelt › Nettverk › Mobildatanettverk, og sette internet.netcom.no i APN-feltet under Visual Voicemail, og prøve på nytt.

Jeg får forresten feilmelding om at telefonsvareren er utilgjengelig, og at jeg må prøve igjen senere. Det har kanskje noe med at det er en del andre kunder som også driver og aktiverer dette nå?

MrSkarvoey

Jeg kan kan bekrefte at dette skal OG fungerer med iPhone 2G (OBS! Testet med 3.0). Og – som brukeren "H92" skriver – må du ha enten tjenesten Personsvar (koster kroner 20,- pr. måned) eller Personsvar Pluss.

Tjenesten var igang få strakser etter bestilling via Min Side på Internett. Kanskje 1-2 minutter, og fungerer sømløst! Måtte ikke restarte eller endre innstillinger under "Mobildatanettverk". Alt bare fungerte kort etter! Tusen takk Netcom :]

NyZeta

Jeg har også da aktivert tjenesten personsvar. Har forøvrig en 3G med OS3.0. Får taste kode og oppgi kode på nytt. Arkiverer dette og har lest inn Svarerlyd (har også prøvd standard), men det kommer da en melding når jeg trykker arkiver. "hjulet" spinner i evigheter.. også kommer meldingen "Telefonsvarer ikke tilgjengelig. Kan ikke koble til. Prøv igjen senere."..

Flere med samme problem?

Kristian

Kommer bare inn på oppringt telefonsvar jeg. Har sendt VVM PÅ, sjekket APN i instillinger og tastet inn et passord, som jeg gjorde via oppringt telefonsvar. Hva mere kan jeg gjøre da?

iNordli18

Og dette fungerer fint med jailbreakete iPhones?

Berg

Føler meg passe dum her, men hvordan bruker man dette, ligger det et sted på phonen som en app? Eneste jeg har fått til er å aktivere med den meldingen, men hva gjør jeg så?
niklas

alfhe

Oppfordrer alle til å sende inn tilbakemelding til Telenor om at dere ønskervisual voicemail.
Mulig de får opp farten da!

Telenor kontakt kundeservice

frengky

Fungerer dårlig på min telefon med bedriftsab. Pr. telefon opplyste de at det er kun iTalk som har fått VVM aktivert. For øvrige abonnement vil VVM bli klart ila uka.

Nafoni

Okay, nå er jeg bare 12 år og har ikke så stor peiling på dette, så bare ett lite spørsmål, når jeg trykker på telefonsvarer > Hilsen > Tilpasset > Ta opp, vil det si at det som jeg tar opp kommer liksom når noen ringer meg og jeg ikke svarer? ( Blablablba Legg igjen en beskjed etter pipetonen)
Og er det gratis?
(Sikkert 2 idiotiske spørsmål, men må bare vite :P

pgaa

Åssen funker dette her a?? Kommer til personsvar med melding om å bytte passord... :s

thorin22

Nafoni: Ja det stemmer, din normalhilsen er den du kan ta opp fra iPhone. NetCom har andre hilsner også; spesialhilsen, opptatthilsen og internasjonal hilsen, men de kan du ikke ta opp fra iPhone. Legge inn tilpasset hilsen er gratis, som annen datatrafikk ifm VVM - så lenge du er i nettet til NetCom.

thorin22

Berg: Trykk på grønn telefonknapp og så på telefonsvarerknappen helt til høyre. Om du har VVM, så kommer du nå inn i listen over meldinger. Hvis ikke, vil et trykk på knappen ringe opp personsvar (92100000 hos NetCom) som før.

sag

Har Trådløs Bedrift, fikk ikke frem VVM (bare den vanlige øyeblikkelige oppringningen til mobilsvar). Har også sendt en VVM PÅ til 1989 og mottatt bekreftelsesmelding, uten at det hjalp.

Om @frengky har rett kommer det til uka for oss med bedriftsabo. Får vente noen dager til da...

Berg

Har samme problem som deg sag, men jeg har et (i) abonnoment, altså det skulle ha funket hos meg med en gang:(

Knittan

Har aktivert VM ved å sende VVM PÅ til 1989. Fikk ikke VM til å funke. ringte så netcom, og de sa jeg måtte fjerne tethering for å få dette til å funke. Noen som vet hvordan dette fjernes, eller hvordan jeg kan ha begge deler??