Telenor utsetter iPhone 3GS-lansering

iPhone i Norge

Telenor var raskt ute å bekreftet at de skulle lansere iPhone i Norge den 9. juli, men nå har Telenor snudd og utsetter lanseringen. iPhone vil nå bli lansert hos Telenor og Netcom i løpet av juli måned.

Telenor gikk hardt ut kort tid etter lanseringen av iPhone 3GS og hevdet at de ville lansere telefonen den 9. juli i Norge. Netcom på sin side ville ikke publisere noen dato for lansering og nå ser det ut til at Telenor forhastet seg. Telefonen blir nå nemlig ikke lansert den 9. juli, verken av Telenor eller Netcom ifølge nettstedet Mobilen.

Vi siktet i utgangspunktet på lansering 9. juli. Nå har vi i samråd med Apple endret dette og sier vi håper på lansering i løpet av juli

forteller Informasjonssjef Anders Krokan hos Telenor til nettstedet Mobilen.

Også Netcom er usikre på når telefonen skal bli lansert og mener at telefonen vil være i kjøp i løpet av juli måned. Ingen av selskapene ønsker å offentliggjøre prisen på iPhone 3GS.

rulletrapp

Måtte jo være for godt til å være sant...

iRog

Elendig markedsføring av Telenor!

iatros

Kan de ikke bare innrømme at de misforsto sliden under keynoten der det sto "Jul '09" (Juli 2009)., og ikke "Jul 09" (9. juli) :)

http://www.slashgear.com/wp-content/uploads/2009/06/558258611_qzcdy-m.jpg

christergutten

Ehm, håper på i LØPET av juli??
Den er old news i Amerika allerede!!!
Hva skjer med norge og henge milevis etter de andre??? Ærlig talt!

Forresten, er det noen som i det hele tatt har en fast offisiell lanseringsdato for norge?

Borgen

Niks, alt apple sa var i løpet av juli

iMar

Er litt stress for apple å levere X antall millioner iPhones på så kort tid.. Den skal jo lanseres i 20-30 land i løpet av 75 dager!

De kunne selvfølgelig ha spart opp ett lager og sendt ut 10 talls millioner iPhones samtidig, men det er ikke billig..

Mac Lovin

kjipern :(
Hater ukonkrete datoer.

christergutten

Jeg regnet med den skulle lanseres i de landene SAMTIDIG :S
Det ville vært mest logisk.. Ikke å holde andre folk på pinebenken over en måned!
Faen altså, hadde gledet meg til å hive inn en bestilling 1. juli da jeg trodde den kom... This sucks! Men men, å vente på teknologi er noe vi her i norge har stor erfaring med... Det gjør vi hver bidige gang det kommer noe nytt :S

iatros

Er det noen land som har bekreftet lansering 9. juli da?

ErikJustus

@christergutten: det skal forhandles med aktuelle teleoperatører i hvert enkelt land, så det er ikke nødvendivis sannsynelig. Apple holder ikke folk på pinebenken, det er i såfall kombinasjonene Netcom, Telenor & Apple som bruker den tiden de trenger for å få detaljene på plass.

@iatros: nei

jmk0

får mindre og mindre lyst på 3g s jo lenger tid det går, som sagt, "old news" i utlandet

Haug

Jævla glededrepere. (Telenor)
De får drite i å si noe de har null peil på vettu.

Haug

Siggii

jmk0: Veeel... I og med at den ble sluppet i USA for kun fire dager siden kan den jo ikke være "gammelt nytt" i løpet av neste måned. Hvis det tar så kort tid før du syntes det er gammelt nytt må du bruke mye tid og penger på å holde deg oppdatert :)

Nafoni

Jul 09 vil jo si 24. desember da :P

Koomin

Telefonen har sikkert solgt over Apples forventninger, og lagerene er tomme. Dersom telefonen blir lansert i Norge 9. juli, så vil det være veeeldig få telefoner tilgjengelige til de ytterst få som klarer å få tak i den. Bedre at de venter, slik at flest mulig kan få telefonen samtidig.

Chill pill alle sammen. Hvorfor må man alltid ha det absolutt nyeste med en gang? Det er et like bra produkt i morgen, som det er i dag. Jakten på "det beste" er en evigvarende jakt du vil mislykkes i. Bare se på denne stakkars gjengen her:

http://www.youtube.com/watch?v=a9J1b3MqiX8

Prey

Noe av det jeg hater mest er at det aldri er nok telefoner. De skal alltid være utsolgt første dag, så folk som ikke får bestilt må vente lenge for å kjøpe osv. Jeg syns Apple burde produsere flere, og gjerne utsette datoen litt, slik at flere får kjøpt. Det er jo bare flere og flere som vil ha iPhone

Snober21

Synd og si det.. men I told you so!

stians

"Ok!"

PederB

Jeg synest det er pussig at folk skal være så kritiske til det har blitt en utsettelse.

Det er tilnærmet umulig for et selskap som Apple å forutsi hvor populært et produkt de lanserer vil bli. Iallefall med tanke på at iPhone 3GS er en ganske moderat oppgradering/endring iforhold til 3G.

I og med det har tatt av til de grader, så forstår jeg godt at de sliter med å produsere nok terminaler. Den kommer til Norge når den kommer. Inntil da kan alle kose seg med de aller fleste finessene på iPhone 3GS på den helt vanlige iPhone 3G via oppgraderingen til iPhone OS 3.0.

ErikJustus

Synes at det er feil å beskrive dette som en utsettelse.

Det virker temmelig opplagt at Telenor misforsto "Jul '09" og prøver nå å ro unna det lite profesjonelle utspillet med en bekerftelse uten hold med at de nå er blitt enige med Apple om en utsettelse.

Ingen fast dato har blitt satt og det har Netcom hele tiden sagt.

thebrain

Telenor ville nok bare sikre seg å være først ut denne gangen, mens Netcom har nok allerede lært litt om hvordan man skal behandle info fra Apple: Med størst mulig forsiktighet.

Apple har alltid vært forsiktige med bestille for mange produkter av sine underleverandører. Så når de har klart å skape en skikkelig stor etterspørsel prioriterer de sitt "hjemmemarked" fremfor eksport. Norge er dessverre et bittelite marked på den globale arena, og det hjelper ikke at andelen "gadgetfreaks" er godt over snittet i forhold til resten av verden.

Å si at iPhone 3G S allerede er "old news" etter fire dager sier litt om hvor kjøpeklar det er mulig å bli. Da er det lett å ty til eBay eller lignende - bare pass opp for sleipinger som vil tjene raske penger på de som lengter sterkt nok.

PS

>Prey: Nå må du jaggu gi deg da. Det vil være praktisk helt umulig å produsere nok telefoner til absolutt alle i verden fra dag 1. Totalt selger de kanskje 20 millioner dette året, De har antagelig solgt godt over en måneds normalsalg allerede bare i USA.
Deretter skal det koordineres avtaler med operatører i 80 land, samt distribusjon, aktivering osv. Det er knapt noen mobil som lanseres helt likt i alle land.

Det er faktisk litt grenser på hvor lenge i forkant man kan tillate seg å starte produksjon og hvor mye man klarer å produsere.

Og iPhone er ikke utsolgt heller - kun i enkelte butikker.

Sånn er det med populære ting. Tok vel et par år før Wii var på G med tilbud og etterspørsel også. De fleste produsenter ønsker jo å selge så mye som mulig så fort som mulig, så de gjør nok ikke dette på kødd ser du.