Mer enn 1300 oppskrifter i lomma

Matprat til iPhoneLei av det evige spørsmålet Hva skal vi ha til middag i dag?. En ny applikasjon fra Matprat.no skal hjelpe deg med å bestemme hva du skal ha til middag. Med mer enn 1300 oppskrifter og et svært godt grensesnitt, er Matprat sin iPhone-applikasjon en vinner i vår lomme.

Matprat.no er en av Norges mest populære mat-nettsteder, med rundt 500.000 brukere i måneden. Og med 1370 oppskrifter er applikasjonen den største kokeboken på iPhone i Norge.

Med applikasjonen fra matprat.no kan man søke i alle oppskrifter, enten ved bruk av de velfungerende kategoriene eller i fritekstsøk. Med hver oppskrift følger en ingrediensliste, som også gjør seg perfekt som handleliste. Listen er laget så praktisk at man kan huke av ingredienser man allerede har hjemme, eller for de råvarene man har lagt i handlekurven.

matprat.no skal være tilstede der folk har behov og ønske om informasjon og inspirasjon. Med denne tjenesten får man rask tilgang over tusen oppskrifter. Vi vet at iPhone-eiere er aktive brukere av digitale tjenester. Denne applikasjonen har vært etterlengtet av matprat.no sine brukere, men vi tror at ventetiden skal betale seg i kvaliteten på applikasjonen

sier Tonje G. Svalheim, leder for interaktiv på Opplysningskontoret for kjøtt.

Matprat til iPhone Matprat til iPhone

Matprat til iPhone Matprat til iPhone

Med nyttige funksjoner som bokmerking, muligheter for å legge til kommentarer på oppskriftene, riste seg frem til den oppskriften som passer akkurat i dag med "Middagssjansen" har iPhone-brukere muligheten til å få gode tips, oppskrifter og handlelister hvor som helst, når som helst.

Den nye applikasjonen er utviklet i samarbeid med Shortcut AS som også har utviklet den svært populære Trafikanten-applikasjonen til iPhone. Programmet kan lastes ned gratis fra AppStore i iTunes.

DrBlake

Bra program, men med en skyggeside..

http://www.dagbladet.no/nyheter/2009/06/10/577992.html

Såkalt merkenøytral, men får støtte av staten og Gilde. Bruker rødfargen til Gilde jevnt over hele designlinja; assosiativ reklame kalles det. Ingen retter uten kjøtt og bare 4-5 med fisk.

"Opplysningskontoret for meieriprodukter forteller på sitt nettsted hvem som er eiere. Dette kan man også finne fram til på nettsidene til Opplysningskontoret for frukt og grønt. Men på nettstedene til både Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt og Opplysningskontoret for kjøtt leter man forgjeves etter informasjon om tilknytningen til henholdsvis Prior og Gilde."

"MatPrat (Opplysningskontoret for kjøtt) bruker årlig 60 millioner for å fremme økt kjøttforbruk i Norge. Mange ganger mer enn staten gjennom Miljøverndepartementet bruker til å opplyse befolkningen om klimatrusselen.

Husdyrnæringen forbruker mer menneskemat enn den produserer.

Norsk soyaimport fra Brasil bidrar til et stadig økende press på regnskogen.

En norsk nedgang i forbruk og produksjon av kjøtt ville frigjøre jord til å fø verden – og redusert de globale klimagassutslippene."

Tenk før du spiser.

Maggusn

Var et flott og oversiktlig program, med flott design :)

Sebbe

synd at søkefunksjonen ikke funker. Jeg får "ingen treff" på uansett hvilken bokstav jeg skriver

DrBlake

hehe, eneste oppgaven til MatPrat er å promotere kjøtt, så noen kakeoppskrifter kan du se lenge etter :-)

Men det finnes jo en del andre oppskriftprogrammer på App Store, så kombinert burde man ha de fleste behov dekket.

Sebbe

DrBlake, mener jeg fanten Vaffel oppskrift der i går og såvidt jeg vet så er det ikke kjøtt i vaffler hvis det ikke er en ny oppskrift da

simenwb

DrBlake: Det er jo vel bare positivt at programmet fokuserer så mye på kjøtt? Kjøtt er den viktigste kilden for protein, noe menneskene sårt trenger mer av. I dagens samfunn er fedme og hjerte- og karsykdommer et enormt problem som vi må gjøre noe med. Alt for mye fast-food blir konsumert, og som følger av dette inntas det i overflod av raske karbohydrater og usunt fett. Proteinet fra kjøttet "nøytraliserer" karbohydratene slik at en rask blodsukkerstigning unngås, samt protein øker forbrenningen og metthetsfølelsen. Derfor mener jeg at MatPrats satsing på kjøtt er kjempepositivt! Verdens folkehelse er også et problem vi må ta alvorlig, sammen med AIDS-trusselen, fattigdom, sult og klimakrisen.

DrBlake

Joda, det er en vafel-oppskrift der og 4 fiske-oppskrifter av 1300-1400 mulige, og selve programmet er kjempeflott laget. All kudos for det! De er jo et opplysningskontor for kjøtt så noen annet kan man ikke forvente :-)

Det er ikke kjøttet som nødvendigvis er problemet her. Det er virksomheten rundt MatPrat/Opplysningskontoret for kjøtt (OFK) som er heller tvilsom. OFK skal være et såkalt merkenøytralt opplysningskontor, men eies av Gilde. Deres tilknytning til Gilde benektes ikke, men man blir heller ikke opplyst om det (i motsettning til de andre Opplysningskontorene som informerer om eierskap). Det OFK driver med er ikke opplysning, men promotering av norsk kjøttbransje/produkter. Dette og problematikken nevnt i tidligere innlegg er noen av grunnene til at man kanskje ikke trenger OFK.

Dette er ikke noe hjertesak for meg, jeg har kunn oppsøkt litt info om det de siste dagene og ønsker bare å bevistgjøre... -Som en person sa til meg i "review-feltet" på AppStore -etter å ha skjelt meg ut og bedt meg ta livet av meg, "Folk flest tenker som meg" sa han..og ja, det er kanskje der problemet ligger.

Ja, vi trenger kjøtt, men vi trenger ikke spise mer kjøtt en det vi allerede gjør:-).Vi er i verdenstoppen.
Det er sikkert et barn et sted i Afrika som trenger den biffen mer en du gjør, hehe.