Apple introduserer den nye iPhone 3G S

iPhone 3G S

Under WWDC i dag introduserte Apple den nye iPhone 3G S. Den vil være fullpakket med nye funksjoner, økt hastighet og ytelse, lengre batterilevetid samt et bedre kamera med autofokus og video-opptak. iPhone 3G S kommer med den nye iPhone OS 3.0 som vil inneholde over 100 nye funksjoner; som Klipp & Lim, MMS, Spotlight-søk, landskap-tastatur og mye mer.

Den nye iPhone vil ha dobbelt så stor lagringskapasitet, med en 16 GB-modell og en ny 32 GB-modell.

iPhone 3G S er den raskeste, mest effektive iPhone til nå, og vi tror folk vil elske de utrolige nye funksjonene som autofokus-kamera, videoopptak og stemmekontroll.

sa Phil Schiller, Apples senior visepresident for global produktmarkedsføring.

iPhone 3G S vil utnytte OpenGL ES 2.0-standarden for høykvalitets 3D-grafikk, noe som gjør spilling og andre intense grafikkoppgaver bedre enn vi har sett til nå.

Nytt kamera

iPhone 3G S får et nytt 3 megapixel kamera med autofokus som også kan ta video. Kameraet justerer fokus, eksponering, farge og kontrast automatisk, og inneholder en makrofokus for de ekstra nære motivene.

Med den nye pek for fokus-funksjonen, kan du ganske enkelt berøre skjermen for å velge et objekt eller et område som kameraet skal automatisk re-justere fokuset og eksponeringen til. Du kan spille høykvalitets videoklipp, og redigere dem direkte på telefonen.

iPhone

Klipp ut, kopier og lim

Med iPhone OS 3.0 vil du kunne raskt og enkelt klippe ut, kopiere og lime inn tekst fra program til program. Velg hele blokker med tekst med ett trykk, eller kopier og lim inn bildene fra nettet også.

I tillegg kommer også Landskap Keyboard, som gir deg mer plass til å skrive på. Med QWERTY-oppsett.

MMS og bedre kalender

iPhone MMSNå kommer endelig muligheten til å kunne sende MMS-meldinger med video, bilder, lyd og kontaktinformasjon. Du kan knipse et bilde eller filme video rett inn i meldingene dine.

Å publisere rett ut til MobileMe eller på YouTube er bare ett trykk unna.

Digitalt kompass

iPhone 3G S kommer med et innebygd digitalt kompass for umiddelbar navigasjon. Du kan orientere deg til True North eller magnetisk nord, og iPhones innebygde GPS viser automatisk koordinatene for din aktuelle posisjon.

Det nye innebygde digitale kompasset er også integrert i Maps, slik at den automatisk orienterer kartet til den retning du står.

Find My iPhone

Den nye iPhone 3.0-programvaren inneholder også en ny Find My iPhone som fungerer sammen med MobileMe slik at du kan finne
din tapte iPhone på et kart, sende en melding som skal vises på skjermen eller spille av en lyd for å hjelpe deg å finne det selv om telefonen er satt som lydløs. Hvis du ikke skulle finner telefonen din, kan du slette all data og innhold på enheten med den nye Remote Wipe-funksjonen.

Større og bedre API

App Store har vokst til å bli den største programvarebutikken i verden med mer enn 50.000 programmer. App Store gir utviklere muligheten til å nå flere titalls millioner av iPhone- og iPod touch-brukere verden rundt. Hittil har vi lastet ned mer enn én milliard programmer fra App Store.

Med mer enn 1.000 nye APIer tilgjengelig med den nye iPhone SDK, kan utviklere skape enda flere innovative programmer med In-App Purchases, en ny Maps API og Push Notifications.

Priser og tilgjengelighet

Prissetting og tariffinformasjon for Norge vil snart være tilgjengelige. iPhone OS 3.0-programvaren vil være tilgjengelig fra 17. juni som en fri programvareoppdatering via iTunes for alle iPhone-brukere. iPod touch-brukere vil kunne kjøpe en programvareoppdatering til 55 kroner.

Vi kommer med mer informasjon fortløpende.

Mr_MacBookPro17

Endelig en iPhone som er verd å ta en titt på... skal si det tok sin tid...

dng

Mrmacbookpro17: Folk har tenkt de hver begge de andre gangene og:) Kult at nye kommer, men føler ikke noe nederlag for at jeg kjøpte min 3G i februar;D

Mr_MacBookPro17

Joda men de kunne vel tatt det med på første, jeg hadde nå trodd at apple hadde såpass med fantasi... Det var liksom ikke de himla store greiene som nå er kommet. mms, gps, klipp og lim er liksom ikke det man må vente nesten eller er det 3 år på? uansett... handler vel mest om å dra inn mest mulig cash sånt sett er det greit for bedriften. Jeg har en HTC touch HD som vil mest sansynlig få seg en kamerat om ikke så lenge... he he... Håper bare at prisingen i norge ikke tar fullstendig av...

bambini

hahaha for en teit kommentar. Her har Nokia og alle de andre holdt på i flere tiår uten å komme opp med noe fornuftig og så er man så misfornøyd med hva Apple har greid å prestere på så kort tid. Jommen sa jeg smør!

AllFather

Skuffende.
Blir mer og mer skuffet for hver konferanse de har, lett å se at jobs er på vei ut døra...

Siggii

Lett at jeg skal ha ny iPhone når denne kommer. 1. Gen fra høsten 2007 begynner å bli litt sliten nå...

ave del paraiso

Jeg har en old school, første generasjons iPhone og har nylig skaffet meg iTalk Small fra Netcom. Vil jeg kunne laste ned iPhone Software 3.0 via iTunes til telefonen min uten problemer? Etter å ha sett presentasjonen av den nye iPhone 3G S så ser jeg at jeg kommer til å gå glipp av alle de nye 3G funksjonene, men jaja...

venjum

Sånn som kompass og video burde vel fungere på iPhone 3G også.. det er vel bare software..?

nubbiz

Var det alt? Nytt kamera? Kompass har jeg ikke bruk for, og resten er vel hovedsakelig software som funker på eldre iPhones (untatt mms på 1.gen). Ingen designendringer?
Kjappere, joda, greit nok. Skuffet! Blir nok ikke noen ny iPhone her i gården nei. Får bruke 1.gen. litt til før jeg lukter litt på HTC eller noe:)

Haplo

ave: os 3.0 skal fungere på alle iPhone modeller

budbringeren

Enig med Mr.macbookpro. Og at man forventer såpass er vel et kompliment til apple, og syns ikke sammenlikning med hvor lenge nokia har holdt på, passer inn.. Man tenker jo utifra utviklingen verden er i da iphone kom... Er vel ikke rart at man forventet seg et greit kamera, mms og slikt.. Nå skal denne karen har iphone :)

Nexus

Må si meg relativt skuffet over den "nye" iPhonen. Føler inget behov for å bytte ut 3G'en min ihvertfall. De største forandringene er jo i OS 3.0 som jeg får uansett. Oppgraderingen fra 2 til 3 megapixler er latterlig, selv om den nå kanskje fokuserer bedre. Hadde de gått til 5 så hadde det vært noe annet. Tviler også på at videofunksjonaliteten har så altfor høy kvalitet. For meg var dette først av alt at de la til en modell med mer plass, noe som absolutt er fint men ikke noe som får meg til å bytte ut min gamle 3G.

Kashmar

Klarer å styre meg.. Trenger ikke kompass, video eller auto-fokus... 32GB hadde kansje vært greit, men jeg klarer meg med 16GB en stund til.

For nye kunder må jeg si at den nye iPhone 3G'en meget nice.

ErikJustus

iPhone 3GS blir tilgjengelig i Norge fra 9. juli.

kilde: WWDC 2009 keynote: http://stream.qtv.apple.com/events/jun/0906paowdnv/m_0906jhoiudvfvn_650_ref.mov

http://i4.photobucket.com/albums/y101/ErikJustus/Picture1-1.png

Jeg er forøvrig veldig glad for iPhone 3GS spec'ene.

2x hurtigere prossessor, dobblet RAM, 3MP kamera med video og videoredigering, stemmekontroll og bedre batteri. Tipper også at digitalkompass vil være bra å ha på kantarelljakten til høsten. :-)

Med tanke på at iPhone OS 3.0 vil være mye kvikkere på 3GS'en og at spill, film og surfing vil oppleves smidigere med raskere respons, applikasjoner åpner mye fortere, og at dette blir min første iPhone, ja, for meg en sikker vinner.

mariushh

Vil man få landscape på sms også?
På den eksisterende får man vel bare lite tastatur for sms-skriving?

PR47

Kan ikke forstå at folk klager.
Apple har gjort en kjempejobb med å lage en brukervennlig, og praktisk mobil.
Iphone er mye bedre enn noen av de andre mobilene jeg har hatt før, og nå er den blitt enda bedre.
Hva er problemet ???
I stedet for å klage, gled dere over hva som Apple har fått til på så kort tid.
Hvis en ikke er fornøyd, så la vær å kjøpe fra Apple.
Det finnes sikkert en mye dårligere windowsmobil en kan irritere seg over det ute.....ja, har hatt en slik en.
Har iPhone 3G, men kommer sikkert til å kjøpe 3GS.
For meg er lagringskapasiteten det viktigste, men flere av de andre nye funksjonene kommer sikkert til nytte.

ErikJustus

@mariushh

Ja.

http://images.apple.com/euro/iphone/softwareupdate/images/cut-copy-landscape-20090608.jpg

pixelcollector

Til opplysning kommer ikke iPhone 3GS 9 juli, men i juli 2009 (July '09), det er såvidt meg bekjent ikke noen bekreftet dato enda. Jeg blingset også på den datoen nemlig ;-)

Som Apple fanboy må jeg si meg litt enig i "kritikerne" her, klipp/kopier/lim, MMS og video er ikke revolusjonerende funksjonalitet i 2009, det burde vært på plass fra starten, i alle fall MMS og klipp/kopier/lim inn.

Det betyr ikke at jeg er skuffet over WWDC, men det får ikke hjertet til å banke fortere av den grunn. Har iPhone 3G men kommer nok til å bytte den ut, det ligger i blodet...

ErikJustus

@pixelcollector:

I går var det usikkert når Iphone 3GS ville være på plass i Norge, men nå kan Telenor bekrefte for Mobilen.no at den norske lanseringsdatoen blir om nøyaktig én måned, den 9. juli.

http://www.mobilen.no/wip4/n-maaned-norsk-iphone-3gs/d.epl?id=39981

Mulig at Telenor sin talsperson tar feil, men det er en foreløpig bekreftelse...

pixelcollector

@ErikJustus:
Se der ja, takk for den! Jeg er bare litt usikker på om ikke det baserer seg på samme misforståelse... Venter i spenning på hva nettsidene til Telelnor/Netcom sier.

lasse h

Jeg må si at jeg er veldig fornøyd med hva apple presenterte i går, føler at de har tatt et langt steg i riktig retning, i og med at mesteparten av det nye er noe som jeg har sett mange klage over, og det folk har hatt å utsette på produktene ikke lenger er en mangel.

Det er jo makan meg begrensninger på hvor tynn en iPhone kan bli med alt den kan gjøre, hvor lenge et MacBook - batteri kan vare, og man kan ikke alltid tilpasse seg alles behov, da tror jeg iPhone og Mac ville blitt ramstygge og fulle i drit!

Severinsen

Noen som vet hvordan det vil være å kjøpe 3GS f.eks. i USA? Må den jailbreakes?

Siggii

Det vil ikke være noe stort poeng å kjøpe den i USA.

Du vil få med et amerikans abbenoment, som du må betale for til det er utgått, evt om det er mulig å betale ett gebyr for å bryte abbenomentet slik som i Norge, og da skal man få en helt fri telefon som fungerer med hvilket som helst opperatør.

Prismessig tror jeg ikke dette er så gunstig, da de norske bedriftene faktisk ikke selger så dyrt. Det billigste mulig måte å skaffe seg iPhone 3G 8GB på, altså gamle modellen, var å kjøpe den med det billigste Netcom-abbenomentet, for så å bryte avtalen så fort som mulig. Husker ikke eksakt tall, men mener prisen da ble rundt 4800.

Jeg klarte ikke å finne ut hva det ville koste for å bryte et abbenoment fra AT&T, for på deres webside stod det kun at man måtte ringe inn for å få fikset det.

Dette strider imot det jeg har sagt, men noen steder stod det at det kostet 175$ for å bryte abb, men det var meget usikre kilder (type forum "jeg har hørt at det er 175$"), og jeg kan ikke klare å forstå at AT&T selger en iPhone for 199$ og du kan bryte den opp for 175$, når de vil få inn over 1100$ dersom du beholder det BILLIGSTE abbenomentet til bindingstiden løper ut.

Severinsen

Hmm, jeg kjøpte min iPhone 1.gen i USA. Da fulgte det ikke med abonnement jeg måtte betale for, men den var låst til AT&T. Derfor den må jailbreakes slik at jeg kunne bruke mitt norske simkort.

Regner med det samme blir mulig på iPhone 3GS. Men er det mulig nå? :)

ErikJustus

Faktisk kan du kjøpe 16GB iPhone 3GS for $599 og 32GB iPhone 3GS for $699 uten abonnement, men låst til ATT.

Siden iPhone 3GS selges med OS 3.0, må man nok vente til den er jailbreaka for å bruke iPhonen i Norge.

chef72

Noen som vet om man får med seg apps som man har på gammel iphone,over til ny 3GS? Og hvordan dette evt. gjøres?

ErikJustus

Via iTunes-kontoen som du nå syncher den gamle iPhonen med. Enten via back up og sync eller ved å laste ned alle appene på nytt direkte i iPhone 3 GS. Har du kjøpt en app er den din og du kan ha den på opp til 5 forskjellige maskiner.

Skal du ha med data og ikke bare appene, må du gjøre det via iTunes på Macen/PCen. Først backer du opp den gamle iPhonen og syncher så den nye.

zodiac

bambini skrev: "hahaha for en teit kommentar. Her har Nokia og alle de andre holdt på i flere tiår uten å komme opp med noe fornuftig..."

Jaha? Hvor har du vært i disse tiårene? Nokia har, og har lenge hatt bl.a.

* multitasking
* videopptak
* mms
* støtte for Flash
* utskiftbart batteri
* gps som gir veibeskrivelser veien (noe Apple nå har kopiert med iPhone 3.0-oppdateringen)

Blant annet.