Belkin lanserer ny smart FM-sender

Tunecast autoEn av de mest interessante funksjonene i iPhone OS 3.0 som snart lanseres, er utvilsomt muligheten for ekstrautstyr å kunne kommunisere med telefonen.

Først ut med et produkt som benytter seg av denne muligheten er Belkin med sin TuneCast Auto Live. En FM-sender som du kan styre med en medfølgende applikasjon på din iPhone. TuneCast Auto Live vil også benytte sge av telefonens GPS for å finne de optimale radiofrekvensene i området.

En enkel og relativt god måte å få musikk fra din iPhone over til ditt anlegg i bilen, er ved hjelp av en såkalt FM-sender. FM-senderen spiller musikken på en gitt frekvens og stiller du radioen inn på denne frekvensen får du musikken inn på radioen. Veldig enkelt, men ikke alltid like lett å finne en ledig frekvens.

Ved hjelp av Belkins nye TuneCast Auto Live kan dette bli lettere. TuneCast benytter nemlig den nye funksjonaliteten i iPhone OS 3.0 som lar ekstrautstyr "snakke" med iPhonen. Belkin TuneCast Auto kan snakke med din GPS i iPhone og dermed finne ut hvor du er og velge den frekvensen som du har oppgitt fungerer best i dette området automatisk.

Med en iPhone-applikasjon kan du også styre selve enheten direkte fra telefonen. Belkin TuneCast Auto er avhengig av iPhone OS 3.0 som enda ikke er lansert, men både den fysiske enheten og programvaren lanseres kort tid etter iPhone OS 3.0 lanseres.

emre5

En annen interessant funksjon i nye iPhone er også integrert FM-sender om vi skal tro ryktene. Så da blir vel dette produktet først og fremst for de med iPhone 1.gen og 3G.

MrSkarvoey

Spennende! Men hva menes med "medfølgende applikasjon"? Vil programmet installeres når man kobler til tilleggsutstyret, eller må man laste det ned fra App Store?

Hadde vært meget praktisk om denne installerte seg selv, men jeg lurer på om iPhone OS 3.0 tillater dette i en API.