Apple snuser på movement-aware grensesnitt, viser kamera på framsiden

iPhone

Gjennom et patentsøk fra Apple kan vi se at selskapet har gjennomført pågående forskning på hvordan de kan videreutvikle grensesnittet på iPhone. To ulike patentsøknader avslører et par ulike tilnærminger til movement-aware grensesnitt som vi finner på bærbare enheter.

MacRumors har gravet fram en patentsøknad fra Apple som kanskje gir oss litt mer informasjon om hvordan neste modell av iPhone vil bli.

Patentsøknaden stammer fra november 2007 og handler kortsagt om muligheten til å forbedre brukbarheten til iPhone når man jogger eller løper. Et mulig scenario er at ikoner og tekst automatisk blir større når sensorene i mobilen oppdager bevegelse.

iPhone

I tillegg til den vanlige accelerometeren nevnes også et gyroskop, noe som forsterker tidligere antagelser om at neste iPhone vil få en innebygd magnetometer.

Les hele patenten hos uspto.gov.

En annen interessant detalj i tegningene er at vi kan tydelig se et kamera på forsiden, market med nummer 180. Et kamera foran på iPhone vil kunne gjøre det mulig med video-chat i kommende modeller.

Vil den neste iPhone virkelig få det etterlengtede kameraet på framsiden?

Tags:

runen

kamera på forsiden vil ødelgge mye for utseendet til telefonen:(

slurtv

jeg er helt enig unen men du vet appel kan jo gjøre det kult da

Seb-ru

Apple kan lage kamera på foriden som er nesten "usynlig" som de har gjort på de nye bærbare ;)

Tubaplayer

Fra patentsøknaden

[0029]The mobile device 100 can also include a camera lens and sensor 180. In some implementations, the camera lens and sensor 180 can be located on the back surface of the mobile device 100. The camera can capture still images and/or video.

Vanskelig å si hva som ligger i dette, men det er jo lov å håpe.

Når det er sagt, så har jeg hatt 3G telefon siden de begynte å komme på markedet, de fleste med kamera både her og der, men de to gangene jeg har brukt det til videosamtale var helt i begynnelsen, for å sjekke om det var noe kult. Har absolutt ikke savnet det på iPhonen...

tb1

Hva brukes et magnetometer til på en mobil??