iTunes U til Norge

iTunes U i NorgeApples iTunes U har blitt særdeles populært i USA og andre deler av verden og nå har tjenesten endelig dukket opp i Norge også.

Det vil si at norske universiteter og høyskoler kan legge ut sitt innhold på iTunes på lik linje med universiteter verden over. Foreløpig har ingen norske institusjoner meldt seg, men dette tilbudet bør være svært spennende for alle som driver med høyere utdanning i Norge.

Stor suksess i andre land

iTunes U har allerede eksistert et par år i USA og har blitt en svært stor suksess, både nasjonalt og internasjonalt. Annerkjente internasjonale universiteter som Harvard, Yale og Duke har alle sin iTunes U-avdeling.

Med iTunes U kan høyskoler og universiteter benytte seg av iTunes Store-teknologi. Brukere kan enkelt søke, laste ned og spille av utdanningsinnhold på samme måte som med musikk, podcaster og lydbøker.

Undervisning overalt

Studenter kan synkronisere iTunes U-innhold med iPod og iPhone slik at de har tilgang til undervisningen når de skal spise, er på vei til timen eller er på trening. Har studentene mistet en forelesning, kan de også laste ned flere forelesninger via iTunes U.

Foreløpig har ingen Norske universiteter eller høyskoler meldt sin interesse, men alle som kvalifiserer til høyere utdanning kan i teorien få tilgang til å utvikle eget iTunes U-innhold.

Du kan lese mer om iTunes U hos Apple

Tomat-Ulf

Note to self: Bli flinkere til å bruke iTunes U.

admin

Enig. iTunes U er noe man lett glemmer, men mange skjulte skatter her hvis man er interessert i å lære litt :)

Dorian

Kjempeflott, bruker iTunes U mye for å repetere eller som tillegg til forelesninger på universitetet. Hadde vært supert om flere norske universiteter og høyskoler begynte med videoforelesninger!

macwerner

Podcast som supplement i undervisningen er helt uvurderlig. Har ikke kunne bruke det på egne studier, men abonnerer/laster ned masse fra forskjellige universitet i USA. Bilologi, filosofi, litteratur, språk - det er et utrolig utvalg.
Tenk å ha tilgang på diverse forelesninger i form av podcast og gjenoppleve forelesningene som en del av eksamensforberedelsene ?

Mange forelesere er redde for at studentene ikke møter opp lenger, men undersøkelser fra USA viser at det ikke skjer. Tvertimot, de som i tillegg til perosnlig oppmøte også bruker podcastene aktivt scorer i snitt en karakter høyere enn de som ikke bruker podcast.

Nuja....

christergutten

Jeg er bare spent på når FILMLEIE og FILMKJØP + TVSERIER og MUSIKKVIDEOER finner veien til iTunes store Norge...
Steve lovet at det skulle skje i løpet av 2008, men ingenting ennå..

Men forøvrig enig med de andre her: iTunes U er veldig smart.. Også hvis det kunnet utvidets så mye at man ikke trenger være på skolen til bestemte tider, men heller lære selv, så hadde det vært alle tiders!
Det er nok det som er fremtiden...