Braksuksess med nettradio-applikasjon

Nettradio

At norske iPhone-brukere har savnet å ha radio på telefonen sin, er det ingen tvil om. Allerede den første uken Plaza.no sin versjon 1.0 av nettradio-applikasjonen som vi tidligere har skrevet om på iPod1 var i salg, ble det solgt 3300 stykker og det totale antallet har nå passert 7000. Radioen entret førsteplassen på listen over de mest solgte (Top paid) applikasjonene i den norske versjonen av App Store allerede første dagen, og har nå ligget der i hele februar. Norske utviklere har begynt å få øynene opp for markedet som ligger i Apples App Store.

NettradioFørste versjon var en relativt enkel og inneholdt 14 norske radiokanaler å velge mellom. Tre uker senere kom versjon 2.0 til App Store, og brukerne kan nå velge mellom 91 forskjellige norske kanaler. Det er fortsatt enkelte norske kanaler som ikke er inkludert i spilleren, fordi de bare tilbyr nettradio-stream i Microsofts properitære og lukkede WMA-format, som iPhone ikke har noen mulighet til å støtte.

Plaza.no har lyttet til brukernes ønsker og inkludert flere andre funksjoner, som f.eks. muligheten til å legge inn URLer til nettradio-streamer manuelt, volumkontroll på skjermen, mulighet til å sperre for avspilling via mobilnettet, flere bakgrunner for dem som foretrekker et mer nøkternt design, m.m.

De som har kjøpt versjon 1.0 får denne oppdateringen gratis. På grunn av suksessen i Norge, har Plaza.no også lansert radioen i andre land. En versjon med russiske kanaler kom ut for 5 dager siden, og har allerede nådd 2. plassen totalt i russiske App Store. Versjoner for Spania, Latinamerika, India, m.fl. er også sendt inn til Apple, og må gjennom deres godkjenning før de blir tilgjengelige for brukerne.

Angelsen

Blir nok penger av dette, ja:)

Metro

Har funnet en feil i programmet:

Når jeg velger NRK P2, får jeg NRK P1 i stedet.

Dessuten: I P1 er lokalsendingen fra NRK Troms "default". Har ikke noe i mot nordlendinger, men burde ikke NRK Oslo (Østlandssendingen...) være default? Er tross alt der de fleste kundene bor, antar jeg.

okvalle

Det burde være mulig å velge de forskjellige lokale P1 sendingene, på samme måte som man kan velge andre kanaler.ps, og jeg bor ikke på østlandet, men i utlandet ;)

Ellers er jeg kjempefornøyd med programmet.