Apple fjerner falske anmeldelser fra App Store

Tilbake i juli 2008, da Apple først lanserte App Store, var det mulig for hvem som helst å kommentere eller anmelde et program. Dette ble endret i september i fjor, men først nå har flere tusen anmeldelser blitt fjernet fra butikken.

De første månedene i livet til App Store var det ikke nødvendig å kjøpe et program for å skrive sin mening om det. Som et resultat av dette, dukket det opp mange «anmeldelser» fra folk som aldri hadde kjøpt disse programmene. Utviklerne til disse programmene var ikke overraskende misfornøyde med denne ordningen som bidro til å dra ned den gjennomsnittlige poengsummen for nesten samtlige av programmene i butikken.

I september i fjor endret Apple denne ordningen, og gjorde slik at bare kunder som faktisk har kjøpt og lastet ned programmet kan skrive anmeldelser. De eksisternde «anmeldelsene» fra folk som ikke hadde kjøpt programmet ble derimot værende igjen, fram til onsdag.

App Store Review Warning

Apple har nå fjernet alle tidligere anmeldelser gjort av folk som faktisk aldri hadde prøvd programmene.

Flere programmer som har eksistert i App Store over lang tid har som følge fått en dramatisk nedgang i antall anmeldelser. Segas Super Monkey Ball gikk fra 4197 til 3710 anmeldelser på én dag, mens Namcos Pac Man falt fra 395 til 122.

Mac Rumors skriver at det er disse falske anmeldelsene som har blitt plukket ut og fjernet.

Tags:

jazzenoeff

Dette er dumt for de som har cracka iPhone og lasta ned programmene fra andre steder da, nå kan ikke de vurdere dem liksom.

Hopalong

jazzenoeff: selv med en cracket iPhone, kan man ha en fullt lovlig iTunes konto. Dette er vel bare bra for alle?

jazzenoeff

åja

Linz

En annen funksjon ved anmeldelsene i App Store som veldig mange utviklere ikke er særlig fornøyd med er at du blir spurt om å vurdere programmet når du sletter det.

Sånn på overflaten så virker dette greit, men man blir aldri spurt om dette ellers og dette vil derfor i stor grad pushe negative anmeldelser. De fleste som sletter programmer gjør det mest sannsynlig fordi de ikke er fornøyd med det, og dermed kommer det en ikke fullt så positiv anmeldelse fra de som takker ja til å anmelde når de sletter.

Apple burde likestilt positive og negative anmeldelser ved å enten droppe spørsmål om å anmelde ved sletting, eller spørre om å anmelde etter f.eks. X antall dagers bruk.