Ny iPhone GPS presentert

Ny iPhone GPS presentert

Statusen for GPS-applikasjoner på iPhone har i lengre tid vært relativt uklar. En rekke selskaper har hevdet at de arbeider med GPS-programvare, men vi har fortsatt til gode å se noen alternativer til Google Maps i Apples App Store.

Under årets mobilmesse i Barcelona tok selskapet Sygic bladet fra munnen og demonstrerte det som ser ut til å være den første full fungerende GPS-applikasjonen med stemmenavigasjon og såkalt turn-by-turn navigering. Om programmet noensinne blir å finne på iPhonen er derimot høyst tvilsomt.

Selskapet Sygic demonstrerte under årets mobilmesse i Barcelona en komplett fungerende iPhone-applikasjon utviklet med Apples SDK. Programmet oppførte seg som hvilken som helst GPS-applikasjon og støttet både stemmenavigasjon og skikkelig navigasjon uten å være avhengig av internetttilkobling.

Sygic bruker kartdata fra TeleAtlas og kart for hele europa skal fylle omtrent 2GB av iPhonens internminne. I de tidlig testene virket programvaren stabil og rask, men det skal ifølge The iPhone Blog ha tatt mer enn 30 sekunder å starte applikasjonen.

Ny iPhone GPS presentert

Om programvaren finner veien til App Store er det derimot vanskelig å si. Foreløpig har Apple en klausul i sin iPhone SDK som sier at programvare som dette ikke tillates. Samtidig har Apple selv uttalt at slik programvare teknisk kan støttes av iPhone. Allikevel har det fortsatt ikke dukket opp noen form for GPS-programvare på App Store og spørsmålet er om Apple er den som stopper eller om noen egentlig har prøvd?

Via The iPhone Blog

Jimster

Etter å ha opplevd hvor lang tid det tar for en slik detalj og komme til eksistens...kan man lure på hvor problemet ligger. Er det Apple som setter alle kluter imot eller er det en annen tåpelig ting som ligger til grunn?

ole r

Kan tenke meg at Apple jobber sammen med Google om å øke funksjonaliteten til Google maps. I mellomtiden stikker de kjepper i hjulene til alle andre (Tom Tom, TeleNav og nå Sygic for eks.) for å slippe konkurranse.

Lokehue

"Om programmet noensinne blir å finne på iPhonen er derimot høyst tvilsomt."

-hvorfor det? Eller har man her forvekslet "iPhone" med "Appstore"?

calibra2l

hvis ikke apple åpner opp for gps med turn by turn, så blir dette min første og siste iphone...

OstPøls

Nå må Apple skjerpe seg på App store altså!
Gi mer tilgang, gi en ny kategori som "Hi-end Games" med høyere priser og bedre kvalitet. Samme med programmer!

AsbjørnH

Nå venter vi bare spent på at Tomtom eller Garmin skal følge dette flotte eksemplaret og levere en dobbelt så bra GPS (som selvfølgelig kommer til å ta mer plass, men de innebygde kartene er verdt det).

Nå begynner jeg å angre på hvorfor jeg solgte iPhonen min, hmm. Får bare vente til ny kommer ut.