Synkroniser din iPhone med Google

Google med push synkronisering til iPhoneEr du ikke fornøyd med Apples MobileMe-tjeneste eller er storbruker av Googles mange smarte tjenester, så bør dagens gladnyhet være at Google nå introduserer full synkronisering mellom iPhone og din Google-kalender og kontakter i Gmail. Tjenesten heter Google Sync og har blitt lansert i dag. Dessverre for iPhone-brukere så baserer den seg på ActiveSync-protokollen fra Microsoft.

Google Sync er Googles nyeste tjeneste som lar deg synkronisere kontaktlister og kalendre mellom datamaskinen og mobiltelefoner. Løsningen støttes av iPhone, S60 (Nokia), BlackBerry, Sony Ericsson, og Windows Mobile-baserte mobiltelefoner. Google Sync fungerer tilnærmet på samme måte som Apples egen MobileMe, men tjenesten er helt gratis og fungerer også på andre mobiler enn bare Apples.

Google Sync lar deg synkronisere kontakter og kalendere fra Goggles netttjenester til din telefon og omvendt. Alle oppdateringer som gjøres på din telefon, oppdateres også på nettet. Endringer som skjer på nettet vil pushes automatisk til din telefon - ikke ulikt MobileMe.

Benytter ActiveSync

Dessverre for iPhone-brukere benytter Google seg av Microsoft sin properitære ActiveSync-protokoll (Exchange). Apples iPhone støtter nemlig kun en Exchange-konto per telefon og har du en jobbkonto i Exchange, må du velge mellom enten jobb eller Google. Mange benytter Google til privat og har Exchange på jobben, et valg som dessverre ikke er mulig å få til i dagens iPhone. Du må med andre ord velge enten eller.

Tjenesten er allerede live og kan settes opp i dag på din iPhone eller konkurrerende mobiler. Les mer hos Google.

Video

Gullfrode

Brukt Nuevasync en stund, og fortsetter vel med det. Slik jeg ser tolker det fra google sine opplysninger om tjenesten, kan man ikke redigere andre enn default-kalenderen, samt at synkronisering foretas ved valgt tidsintervall, eller manuelt, og ikke via push.

Torsteinator

Sweet! funka konge dette :)

nils.j

Jeg er kanskje i mindretall, men for meg fungerer mobileme perfekt, og jeg kan ikke tenke meg andre løsninger.
Nils J

olim

Dette høres veldig fint ut, men slik jeg forstod det så synkroniserer den ikke e-post, kun kontakter og kalender. Tolker jeg artikkelen feil, eller har det gått litt fort i svingene? Ellers flott nyhet!

Cybbe

Det har allerede várt sync via IMAP for epost, men dette gir ikke PUSH-funksjonalitet.

Nár det gjelder denne nye sync-muligheten sá tror jeg ikke at jeg kommer til á bruke den. For det fórste sá bruker jeg ikke Google calendar, og kommer nepper til á begynne á gjóre det heller. Jeg har rett og slett ikke behovet.

For det andre sá er Googles adressebok (eller lósning for kontakter) ikke spesielt god. Den trenger en overhaling, og det á tilby sync-muligheter er ikke nok.

Men likevel sá er den tredje, og viktigste grunnen at jeg ikke helt ser hvordan dette kan synkroniseres sammen med Address Book pá Mac. For meg er det viktigere á ha en oppdater adressebok pá maskinen og pá telefonen enn online hos Google. Fórst nár addresseboken lokalt inngár i synkroniseringen vil jeg vurdere dette.

bono_1

Dette funket utmerket, men fungerte enda bedre hvis man også la til denne funksjonen: http://mac1.no/artikkel/7037/synkroniser-google-calendar-med-ical

Så nå er kalender, epost og kontakter synkronisert mellom iPhone, MacBook og Google-Account. Må si jeg har blitt avhengig av denne funksjonaliteten!

sag

@bono_1:
Har du også fått til synkronisering av kontaktene til Address Book.app også? (adresseboka i OS X)
Denne har jo muligheten "synkroniser med Google" valget, men hos meg slutten den å fungere straks jeg brukte Google Sync.

Så nå har jeg bare:
Kontakter: Google+iPhone
Kalender: Google+iPhone+OS X (ref artikkelen du refererte)

deadringer971

Satt hele kvelden i går for å fikse opp i adresseboka mi pga dette. Slo av funksjonen da kontaktboka mi kun blir oppdatert via nett. Men calenderen bruker jeg :) Genialt!

Gullfrode

Jeg benytter meg av Thunderbird med kontakt og kalendertillegg på mac og pc, slik at Pc, mac, iPhone og gmail alltid er synkronisert(ved IMAP, gleder meg til google kommer med tilsvarende push som f.eks. Yahoo)

Kashmar

Jeg testet dette og fant fort ut at man ikke kan synkronisere MobileMe med Google og da gikk jeg kjapt tilbake til MobileMe.. Kansje hvis jeg får flere kalendere på Google (skolerute, prosjekt-kalendere etc.) så vil jeg se på Google igjen.