Vil bakgrunnsoppdateringer komme på iPhone?

iPhone Push

I fjor lovet Apple at de skulle gi ut en ny funksjon for push-oppdateringer, men så langt har vi ikke sett noe til den. Nå kan det derimot virke som at det heller blir snakk om bakgrunnsoppdateringer.

Slik programvaren til iPhone og iPod touch er i dag, finnes det ingen mulighet for tredjepartsprogrammer å kunne ta imot oppdateringer eller vise statusendringer uten å være det aktive programmet. Dette setter begrensninger for flere programmer som ellers har stort potensiale.

Under WWDC '08 presenterte Apple en ny funksjon som skulle komme i september samme året, og som skulle tillate utviklere å sende oppdateringer i form a push. I likhet med slik Apples egne programmer gjør.

Push-funksjonen gjør at et program kan ta imot oppdateringer uten at det selv først har bedt om det.

Push-funksjonen gir utviklere muligheten til å benytte Apples push-servere for å sende forespørsler til telefonen som aktiverer et gitt program på iPhonen. Stenger du for eksempel ditt lynmeldingsprogram, vil du fortsatt være tilgjengelig ved hjelp av Apples push-servere.

Push

Når noen sender en melding til deg, vil Apples push-oppdateringer sende et signal til telefonen som deretter vil kunne aktivere ditt lynmeldingsprogram, og fortelle deg at du nå har fått en beskjed. Mange forventet at Apple ville introdusere dette i 2.1, 2.1.1, 2.2 og nå også 2.2.1 – men det skjedde ikke.

Må vente på 3.0

Apple holder som vanlig kortene tett til brystet og vil ikke kommentere noe rundt forsinkelsen.

Nå er det ganske klart at noe holder igjen hele push-tjenesten. Mens det er usikkert på akkurat hva dette skulle være, skriver Mac Rumors at det går rykter om at Apple ser på alternativet som vil la programmer til å kjøre i bakgrunnen, skriver Mac Rumors.

Hvis dette skulle være tilfelle, vil den trolig komme i 3.0-oppdateringen og være begrenset til bare én eller to prosesser på dagens maskinvare.

Den neste generasjonen av iPhone derimot, vil sannsynligvis få mindre restriksjoner på hvor mange programmer som kan kjøre i bakgrunnen på grunn av forbedret maskinvare.

Kristert

Lynmelding?

*k9z*

H92

Lynmelding = instant message = for eksempel msn, aim etc.

Apples måte å utføre push på har jeg hatt dårlige erfaringer med. Morgenen etter jeg registrerte meg for MobileMe var batteriet på circa 30%. Ifølge en Apple-discussion er dette fordi telefonen holder en konstant https-tilkobling med Apples servere. De burde altså heller åpne for (ihvertfall) et begrenset antall bakgrunnskjørende programmer, og lage et program med en oversikt over disse (og med mulighet for å avslutte dem). Forresten bør de gjøre det mulig å "kille" GPS-en (men la den gå automatisk på neste gang man trenger den, altså noe annet enn å skru av "stedstjenester" i innstillingene), da det er kjent at noen GPS-brukende apps ikke alltid skur GPS-antennen av skikkelig.