Nintendo fjerner Duck Hunt fra App Store

Duck Hunt

Det er mange klassiske spill å ta av som fint kan passe på iPhone-plattformen til Apple. For ikke lenge siden dukket det kjære spillet Duck Hunt opp på App Store, og det til stor glede for mange, gamle NES-entusiaster. Men moroa ser ikke ut til å vare, for nå vil Nintendo få spillet fjernet.

Duck HuntDuck Hunt er et av de mest kjente spillene til den gamle 8-bit konsollen til Nintendo (NES). De som er gamle nok til å huske da NES kom på midten av 80-tallet, vil mest sannsynlig også huske den klassiske pistolen og den veldig irriterende, flirete bikkja. Det var kanskje ikke overraskende at et så kjent og enkelt spill raskt kom til iPhone og iPod touch.

Men ettersom det ikke var Nintendo selv som hadde gitt ut spillet, har advokatene til det Japanske selskapet bedt Apple om å fjerne spillet fra App Store.

Utvikleren Lucas Mansfield sier til Macworld at han skal prøve å lage ny versjon av spillet som ikke er altfor lik originalen Duck Hunt. Forhåpenligvis vil Mansfield få muligheten til å gi ut flere spill på App Store.

Denne saken kan minnes om da THQ Wireless satte en stopper for programmet PhoneSaber, der det hele endte med at begge parter gikk sammen og gav ut programmet på nytt. Denne gangen under navnet Lightsaber.

Om vi vil se en like positiv slutt på denne saken er uvisst, men ettersom spillet i dagens versjon er en direkte portering av et allerede eksisterende spill og merkevare, spørs det om Mansfield får fortsette å utvikle iPhone-spill av gamle NES-klassikere.

Nasams

Allerede borte, men fins et lignende spill, Duck hunter til 6kr. Sikkert samme ulla:)

RVLS

finnes mange sånne spill som ligner på Duck Hunt på AppStore