Skybound for iPhone

Tumbleweed Interactive er et av få norske selskaper som skaper spill til iPhone. I desember lanserte de Skybound, et avhengighetsskapende hoppespill hvor målet er å komme høyest mulig med en gul tennislignende ball. Det høres kanskje banalt ut, men det er absolutt morro og svært avhengighetsskapende!

328767 328827

328828 328826

Etter bare få minutter er det vanskelig å legge fra seg telefonen. For konseptet er aldeles avhengighetsdannende og lettfattelig – man tegner ganske enkelt skyer med fingerspissen – som den gule tennislignende ballen spretter i før man bringes høyere opp i verdenen. Og når man har kommet seg et stykke på vei, vil man bli hjulpet av myntlignende objekter som gir deg ekstra kraft i hoppene. Men pass deg, slik at du ikke treffer mursteinene!

På førsteinntrykket virker spillet noe simpelt, men høyere opp i verdenen byr den på mangfoldige utfordringer (som i de fleste tilfeller består av mursteiner) og såkalte "power-ups" som fremmer fornøyeligheten ytterligere. I tillegg til dette vil man senere i spillet (ettersom hvilke "achievements" man har fullført) få en ny modus som kalles Boss Mode. Denne modusen tilbyr en helt ny spillemodus hvor du kjemper mot et stort, stirrende øye med mini-øyner som beskytter seg. Ikke overraskende så dukker det opp flere av disse øynene ettersom du dreper dem. Disse varierer i bevegelse og antall mini-øyne, men ikke annet. Til tross for ensformigheten er dette faktisk kjempe gøy! Prisen også tatt i betraktning, tilbyr dette spillet mer moro enn hva kronene antyder.

Grafisk sett byr dette spillet på en glimrende og gjennomført grafikkopplevelse. Både bakgrunnen og de interaktive objektene er en fryd for øyet, og kan fremstå som både absurd og humoristisk. Det som i midlertidig trekker noe ned, er at 5 mm. av langsiden på iPhone (på begge sider) ikke brukes. Her finner man bare to svarte striper som ballen kan treffe. Mon tro hva utviklerne har tenkt her?

Men dette har ingen betydning på spillets ytelse, som er glatt som bestemors hjemmelagde blåbærgelé. Jeg har i skrivende stund ikke opplevd noen former for krasj, og spillet flyter så godt som bare det.

Spillet kan også så smått sammenlignes med PapiJump, som du finner gratis på App Store. Skybound er foreløpig på salg og kan kjøpes for 6 kroner.

stevemartyn

På førsteinntrykket virker spillet noe simpelt, testking 642-504 men høyere opp i verdenen byr den på mangfoldige utfordringer (som i de fleste tilfeller består av mursteiner) og såkalte "power-ups" som fremmer fornøyeligheten testking 642-384
ytterligere. I tillegg til dette vil man senere i spillet (ettersom hvilke "achievements" man har fullført) få en ny modus som kalles Boss Mode. Denne modusen tilbyr en helt ny spillemodus hvor du kjemper mot et stort, stirrende øye med mini-øyner som beskytter seg. Ikke overraskende så dukker det opp flere testking 642-374 av disse øynene ettersom du dreper dem. Disse varierer i bevegelse og antall mini-øyne, men ikke annet. Til tross for ensformigheten er dette faktisk kjempe gøy! Prisen også tatt i betraktning, tilbyr dette spillet mer moro enn hva kronene antyder.testking EX0-101