Kjempesuksess for Gildes Kokebok

GildeBare to dager etter at Gilde lanserte sin kokebok på iPhone og iPod touch, lå den på toppen over gratisnedlastninger på App Store – og den ligger der ennå.

Gilde lansert for en uke siden den første norske kokeboken for iPhone og iPod touch, og allerede nå har 10 000 brukere tatt den i bruk. Brukere kan nå få oppskriftene fra Gilde direkte til mobilen, helt gratis.

Dette er utrolig artig. Vi mente applikasjonen ville være enda en mulighet til å inspirere og lette hverdagen for forbrukerne, og det viser seg at vi hadde rett. Det kommer veldig mange positive tilbakemeldinger fra brukerne. Både på e-post, via responssiden på iTunes og i en rekke blogger er det mange lovord å høste. Det som trekkes frem er nettopp at det gjør hverdagen enklere, og at funksjonaliteten er enkel

sier Jon Tomassen, marketingsjef i Nortura, i en pressemelding.

Gilde

Programmet inneholder over 350 oppskrifter fra Gilde-kjøkkenets store samling. Uansett om du er på jobb eller i matbutikken kan Gilde gi deg oppskrifter og innkjøpslister direkte på din iPhone.

Dagens 10 på topp liste over gratis programmer viser at brukerne av iPhone nå begynner å bli mer nytteorientert, og de annonsørene som lærer seg mekanismene i denne delen av markedet, vil helt klart ha et lite forsprang på konkurrentene i framtiden

sier Svein Østvang, kundeansvarlig hos Carat.

Last ned Gilde Kokebok fra App Store.

Programmet er utarbeidet for Gilde i samarbeid med DIST Norge og Carat Norge.

riglni

Det er ikke så rart at det blir så populært: Det er gratis + at det er et av svært få norske programmer som er å finne.

Jeg har flere programmer på App Store, noen norske, som riktignok ikke er like nyttige eller innholdsrike som Gilde sitt enda. Disse er ikke gratis, fordi jeg blir nødt til å tjene noen kroner hvis jeg skal kunne bruke tiden min på dette. Programmene selger imidlertid ikke mer enn ca. 15 stk. pr. måned i Norge, og det er jo en del mindre enn 10000 pr. uke...

Se mine programmer på http://plaza.no/iphone/

Konklusjon: Det er fint med mer norsk programvare til iPhone. Fint for forbrukerne at det er gratis. Likevel er det nok med på å skjemme bort brukerne litt med hensyn til hva de forventer å betale for programmer (ingenting), samt å skvise utviklere som er avhengig av å ta betalt for programmene ut av topplistene. (Joda, det skilles mellom "free" og "paid" apps i App Store, så det hjelper jo.)

Bruk noen skarve kroner på litt norsk programvare da vel! ;-)

iTouch

rigini: Du har glemt en relevant faktor i dine programmer. AT det skal være NYTTIG. Dine programmer er som jeg ser det bare med i listen over å fylle opp App Store med ubrukelig programmer som henter ut en eller annen info fra et eller annet artig sted. Selvfølgelig skal man ikke kjøpe slikt?

Se på mr. TVguy som lagde norsk tv-guide, han selger mange fordi den er nyttig. Jeg selv har en veldig god idè om en app som hadde solgt masse, men jeg er forøvrig dårlig når det kommer til programmering, så det blir å vente litt..

Marasmus

Argh, noen må gjøre noe med site-refreshen som fucker opp innlegg man holder på å skrive :)

Synes ikke det er så rart at du selger få kopier av programmene dine. Det er ikke vondt ment, men jeg kunne ikke tenkt meg å laste ned noen av dem selv om de var gratis :/

Uansett, tror ikke gratisprogrammer bidrar i særlig grad til å skjemme bort forbrukerne. Forbukerne er klar over at det som er gratis ofte er enkle greier. Det finnes flust av programmer i App Store som har en forholdsvis høy pris men som allikevel selger i bøtter og spann fordi det er kvalitetsprogrammer. BeatMaker, BeeJive IM, Starmap, OrbLive, LogMeIn osv. er lite knippe med eksempler. Vil man tjene store penger på programvare i App Store er det bare å skrive programvare folk trenger og er villig til å betale for. Kanskje lettere sagt enn gjort.

gomle69

He.. Jeg jobber for en av Gildes konkurenter og her forleden så viste jeg frem den kokeboka for noen av høvdingene. Stive smil og "Nå har jo Gilde LITT større markedsføringsbudsjett enn oss, da" var svaret ;-).

Chiang Mai 1963

riglni:
Jeg har kjøpt DatoInfo fordi jeg syns den var litt artig selv om den har null i bruksverdi. Og jeg mener vel egentlig at bruksverdien tilsier at den burde vært gratis. For å si det sånn, så har jeg mer nytte av kokeboka til Gilde som jeg fikk for ingenting. Og hvorfor skulle de ta betalt for den? Jeg kunne jo finne de samme oppskriftene på Gildes nettside helt gratis.

--
An Apple a day keeps frustrations away. Or... not?

Marasmus

Om rigini vil tjene seg 100000 slanter i en fart kan han skrive en applikasjon som henter informasjon fra skattelistene :)

Feiring2

Du kan gjøre skattelistesøk direkte i 1881 sine iPhonesider. :-)

eb

Da jeg prøvde å laste ned Gildes Kokebok for noen dager siden gikk det ikke, fordi jeg har amerikansk konto..

snils

Har også amerikansk konto, og der var den ikke. Fikk til på den norske kontoen, men ikke inn på iphonen, da jeg bruker amerikansk. Frustrerende. Håper Gilde kan gjøre noe med det, da både yr.no og trafikanten for det til.

Demacio

Gilde sin app er veldig bra syns jeg, hjelper stort når en er lei grandiosa på 6 dagen:P

riglni: Var å så på programmene dine, ikke for å være drittsekk, men de er av null interesse for de fleste. Til og med om de var gratis så ville de vært det, de tar opp plass og blir sjelden eller aldri brukt.
Men på en annen side så er det jo en start for deg, men fokuset bør ligge på nyttige programmer om du vil tjene penger. Hvorfor ikke ta kontakt med en av Gildes konkurenter eller andre og tilby dine tjenester der for et lignende produkt??:)

hangtian

www.coachoutletonlinema.org/ coach outlet coach outlet online coach factory outlet online
www.louisvuittonhandbagsoutlete.net/ Louis Vuitton Handbags Outlet Louis Vuitton Handbags Louis Vuitton Purses
www.getscoachfactorysoutlet.com/ Coach Factory Outlet Coach Factory Coach Factory Online
www.gotocoachsoutlets.org/ coach outlet Online
www.louisvuittonoutletmake.com louis vuitton outlet