Alternative nettlesere til iPhone og iPod touch

Etter flere måneder med kritikk har Apple nå bestemt seg for å tillatte alternative nettlesere på App Store. Men det er fremdeles ikke noe spor av Firefox og Opera.

Apple har tidligere fått kraftig kritikk for sin «policy» om å ikke tillate tredjepartsnettlesere på iPhone og iPod touch. Men nå virker det som at en endring er på vei. MacRumors skriver at det dukket opp fire alternative nettlesere på App Store det siste døgnet.

Det er snakk om heller ukjente nettlesere som Edge Browser, Incognito, WebMate og Shaking Web. En viktig, og kanskje avgjørende, likhet mellom disse nettleserene er at de alle benytter seg av WebKit – det åpne kildekode-rammeverket som er grunnpilaren i blant annet Safari.

Ettersom hverken Firefox og Opera benytter seg av WebKit, vil vi kanskje aldri kunne se de populære nettleserene på App Store?

Via MacWorld

riglni

Det er nok fortsatt lang vei for Opera, o.lign.

Alt disse "nye nettleserne" gjør, er bare å vise Safaris nettleser-kontroll på en litt annen måte enn Safari selv gjør. Edge Browser lar nettleservinduet fylle mer av skjermen, Shaking Web lar det riste i takt med iPhonens fysiske bevegelser, osv.

Det er med andre ord fortsatt Safaris nettleser-"motor" som brukes her.

Jeg utvikler iPhone-applikasjoner selv (se appsene mine på http://plaza.no/iphone), så jeg kjenner til hvordan dette gjøres. En nettleser i sin enkleste form kan lages på få minutter, og litt mer funksjonalitet som i de nye appsene som har kommet tar noen timer ekstra...

åttitre

Det er så synd at det skal være sånn. Opera er klar som f... med nettleser til iPhone om de bare hadde fått grønt lys av Apple. Nei, minus i boka for Apple her du!