Nye priser og mindre DRM i iTunes Store

iTunes PlusDen siste nyheten under dagens presentasjon på Macworld Expo Keynote 2009 handlet om iTunes, og at all musikken som er tilgjengelig i iTunes Store vil bli helt DRM-frie.

Det er ikke å legge skjul på at iTunes Store med sine over 6 milliarder solgte sanger, og 75 millioner registrerte brukere, har blitt en gedigen suksess. Under kveldens Keynote kunne Phill Schiller fortelle at butikken har blitt den største leverandøren av musikk i USA.

De siste seks årene har hovedsaklig alle sanger kostet 99 cent i butikken, men nå ser det ut til at musikkselskapene har klart å presse fram en mer fleksibel prissetting i den digitale butikken.

Fra og med april i år vil det bli tre prisnåver: 0,69 og 1,29 dollar i tillegg til den vanlig 0,99.

Flere sanger uten DRM

DRMFra og med i dag utvides også antall DRM-frie sanger til 8 millioner. Schiller kunne fortelle at målet til Apple er at alle sangene i iTunes Store vil være uten DRM i slutten av dette kvartalet.

Som bruker kan du oppdatere alle dine kjøpte sanger til DRM-frie sanger, men dette koster dessverre hele 2 kroner per sang. Heldigvis får du da en 256kbps sang helt uten DRM. I tillegg vil det også bli mulig å kunne kjøpe sanger via iPhone over et 3G-nettverk, og ikke kun WiFi slik det har vært til nå.

Også VG, Dagbladet, TV2 og Aftenposten skriver om denne saken.

kajac2

Ikke verst. Da gir kanskje forbrukerrådet sin kampanje mot itunes?

arveT

Når fikk iPod Touch 3G?

svar

kajac2: Tviler, de blir aldri fornøyd.
Nå blir det sikkert prisen de har noe imot.

linnmann

Noen som vet hvordan man oppgraderer biblioteket sitt til iTunes+?

gola

Finner ingen knapp for iTunes + på den norske iTunes butikken.... Hvordan oppgradere? Virker som om dette med DRM frihet kun gjelder i USA?

MrSkarvoey

Gå til iTunes -> iTunes Store -> Under quick links velg "Upgrade My Library".

Bjørn MG

Bra at de dropper DRM. Men det føles ganske urettferdig å måtte betale 2 kroner pr "sang" for å oppgradere til iTunesPlus (altså slippe DRM) Spesielt fordi nesten alle albumene det er snakk om, nå er i laveste priskategori. Dvs.billigere nå enn da jeg kjøpte dem.