Årets beste iPhone-spill

Årets beste iPhonespill2008 var året da Apple og iPhonen virkelig kom inn i spillmarkedet og nå som året nærmer seg slutten er det på tide å ta en liten oppsumering. Vi har utvilsomt fått se en rekke svært gode spill i 2008, men et par spill har utmerket seg spesielt positivt. Hvis du kun har kjøpt fem spill i 2008 bør du ha kjøpt disse fem.

Fieldrunners

Fieldrunners

Fieldrunners har lenge ligget på topplistene i samtlige land iPhonen selges i og det er ikke helt uten grunn. Fieldrunners er et særdeles avhengighetsskapende spill i Tower Defence-sjangeren. Spillet har blitt kåret til et av de ti beste spillene i år 2008 av Time Magazine og vi må si oss absolutt enig. Sjeldent har vi blitt så hektet på et spill og gjennomføringen, både med tanke på det visuelle og audiovisuelle er tilnærmet perfekt.

Vi har kastet bort uttallige timer med Fieldrunners, men spillet er fortsatt ikke kjedelig. Vi tar oss selv i å ville prøve forskjellige strategier og spillet blir sjeldent kjedelig. Fieldrunners koster NOK 29,- og kan lastes ned i App Store

Rolando

Rolando

Alle spillplattformer gjennom historien har hatt sine store titler. Nintendo har Mario-serien og Sega hadde Sonic. Mange mener at Rolando er spillet som kommer til å bli en av de største titlene til iPhone og det er absolutt ikke ufortjent. Rolando ble tidlig et av de mest omtalte spillene og da det nå endelig kom ut i desember har det virkelig overbevist.

iPhonens største "prolem" når det kommer til spilling, er mangelen på ordentlige knapper og styrespak. Dette har gjort det vanskelig for mange spill å fungere skikkelig på iPhone og har tvunget spillutviklere til å tenke annerledes. ngmoco, selskapet bak Rolando, har gjort nettopp dette og har produsert et spill som fungerer svært svært godt med iPhonens akselerometer og touch-skjerm.

Selv med en pris på 55,- er dette et spill som alle iPhone-eiere bør ha i sitt arsenal. Ronaldo kan kjøpes på App Store.

Rolando på iPhone

Heroes of Sparta

Hero of Sparte til iPhone

Selskapet Gameloft har raskt blitt en av de ledende spillprodusentene til iPhone og har sluppet en rekke store titler til iPhone. Hero of Sparta er et tredjepersons fantasispill hvor du kjemper om Sparta. Spillet er et av de mest avanserte som så langt er lansert for iPhone. Spillet er et fullt 3D-spill og utnytter iPhonenes grafikkmuligheter til det absolutt fulle. Ønsker du et spennende og actionfylt spill som gir deg mange timers underholdning, er Heroes of Sparta et svært godt alternativ.

Spillet foregår i Sparta, ikke helt overraskende, og du kastes inn i rollen som en forvirret helt uten hukommelse eller viten om hvor man er eller hva som skjer. Du må sloss deg gjennom Sparta og finne sannheten. Spillet koster kr 55,- men prisen gir deg utvilsomt et av det mest avanserte og gjennomførte iPhone-spillene til dags dato.

Spillet er utviklet av Gameloft og kan kjøpes i App Store.

Hero of Sparte til iPhone

Hero of Sparte til iPhone

Aurora Feint - The Beginning

Aurora Feint

Et velkjent ordtak sier at "det er ikke gull alt som skinner". Det samme kan man si om iPhones-spill og det er ikke alltid spillene du betaler for er de beste. Aurora Feint var et av de første spillene som debuterte på iPhonen og spillet ble raskt populært, både på grunn av spillets kvalitet og prisen på spillet.

Aurora Feint - The Beginning er en blanding av et Tetris-lignende spill og et rollespill hvor du skal fjerne klosser som kommer fallende fra toppen av skjermen. Du må greie å få flere like klosser sammen for å kunne fjerne dem og ved hjelp av iPhonens akselerometer og touch-skjermen kan du vri, vende og dreie på selve spillet. Samtidig som spillet er en variant av Tetris, så er også spillet et rollespill hvor du bygger din karakter og etterhvert i spillet får nye egenskaper. Grafikken er god, musikken spennende og spillet kan spilles svært lenge. Aurora Feint kan lastes ned gratis fra App Store

Aurora Feint Aurora Feint

Tap Tap Revenge

Tap Tap Revenge fra Tapulous er et morsomt og avhengighetsdannende, gratis spill i samme stil som Dance Dance Revolution og Guitar Hero. Målet er å trykke på tonene – som er illustrert som små bobler – etterhvert som de kommer nedover skjermen.

Spillet er basert på Tap Tap Revolution, et spill som har vært tilgjengelig på hackede iPhones tidligere. De nye utviklerene til spillet har siden den gangen inkludert blant annet akselerasjonsmåler-støtte med venstre-, høyre- og forover-støtte. Den første versjonen av spillet kommer med bare 4 sanger, men det er mulig å laste ned flere. Spillet kan lastes ned gratis via App Store.

Tap Tap til iPhoneTap Tap til iPhone

Hva synes du er årets beste spill?

Tags:

NamKeng

Rolando minner meg om det spilelt på Playstation ...hva heter det. De runde "dyrene" som synger en irriterende sang

Honday

Hvor er Lux DLX? Genialt spill.

appleman

Og Real Soccer 09? Min soleklare favoritt. Spiller det minst 2-3 ganger daglig :) Minner veldig om 90-tallsutgave av FIFA.

andreas 30gb

"Hvor er Lux DLX? Genialt spill."

Tregere spillopplevelse skal du lete lenge etter.
Føler at de STJAL 45 kr fra meg.

Lux lite derimot budre bli årets "lite"!

Mari3us

Locoroco :D

lasttodie73

har sansen for bilspill, digga asphalt 4, men er det noen som veit hvor det blir av NFS underground for iphone/ipod touch, blir gal av å vente.

Kashmar

Sier meg i hvertfall enig i at Fieldrunners er konge... Ellers liker jeg Enigmo jeg da.

segrov

Lux Touch.

En perfekt versjon av brettspillet Risk.

Pellamelion

LocoRocoo! :D

Andera

Enigimo er et meget bra spill! Tap Tap Revenge også - og det er gratis..