iTunes DRM-fritt i dag?

iTunes og DRMEt relatvit ukjent sveitsisk nettsted med navn ElectonLibre hevder at Apple vil lansere iTunes Store helt uten DRM i dag. Det har i lengre tid vært antatt at Apple vil kvitte seg med DRM i sin nettbutikk og rykter omkring Sony BMGs fulle støtte for iTunes Plus har satt fart i spekulasjonene. Nå hevdes det at alle de store plateselskapene endelig er ombord og all musikk vil lanseres uten DRM.

Apple har i lengre tid vært i hard vær når det gjelder deres bruk av DRM i iTunes Store. Forbrukerombudet har vært etter Apple, men Apple har ikke bøyd av og hevdet at det er plateselskapene som påtvinger dem DRM. Nå kan den lange krangelen mellom Forbrukerombudet, Apple og plateselskapene kanskje være over.

Ryktene hevder at Apple vil lansere en iTunes Store helt uten DRM hvor alle plateselskapene, deriblant Sony BMG, Universal og Warner, vil tilby sin musikk i iTunes Plus-formatet. iTunes Plus er musikk i ISO-standarden AAC med en kvalitet på 256kbps.

djhalleu

Trist.... eg kommer til å savne DRM. Hm....

FooReXZ

En lykkens dag hvis dette her skjer.

ErikB

Eller rettere sagt; Apple får nå tillatelse fra Sony BMG, Universal og Warner til å selge AAC filer uten DRM i iTunes.
Liker dårig at plateselskapene har gjemt seg bak Apple med sitt drm regime.

palelnan

Ja, en ting er at plateselskapene har gjemt seg bak iTunes.

En annen ting er Forbrukerrådets (eller Forbrukerombudet, har mistet kontrollen) møkkaoppførsel i denne saken, der de konsekvent har omtalt "fienden" som iTunes.

En jævla PR-jippo, som sjefen der sikkert kommer til å utnytte for det det er verdt.

Fra http://www.ballade.no/nmi.nsf/doc/art2008111013104448598306 :

"Bakgrunnen for at enkelte store selskaper ikke vil ha musikken sin i iTunes Pluss har sin årsak i en tidligere disputt med Apple. De store selskapene har ønsket å ta en høyere pris for helt nye produkter som er markedsført. Man kunne tenke seg at det kom en ny singel med en av de store selskapenes nr 1 hits der de i en periode ville ha ønsket en høyere pris enn de 8 kroner som låten vil koste i dag.

Dette har Apple nektet da de har ment at deres kunder er tjent med en enkel prismodell der de fleste låtene koster 8 kroner, men der det også er mulig å selge til lavpris. Dermed har diskusjonen stoppet opp og Apple iTunes får ikke selge musikken til disse selskapene uten DRM."

Ikke kom her og si at Forbrukerrådet/-ombudet IKKE vet (visste) dette!

Bjørn Erik Thon, gå av.

sinatra

Det høres nesten for godt ut til å være sant. Men det må bare komme. Og jeg vedder på at plateselskapene vil merke en økning i salget. Jeg har aldri, og kommer aldri til å kjøpe musikk med DRM.

Det skal heller ikke skyves under en stol at Apple også har tjent penger på DRM systemet sitt. Så å si at Apple bare har vært snille gutter hele veien er blank løgn.

Alt i alt. Det er pengene som styrer verden.

"To err is human. To really screw up, you need the root password"

Cybbe

Jeg kan ikke helt se hvorfor forbrukerombudet skal gá av for á forsóke á iverata forbrukernes rettigheter. Fordi de angrep Apple, og ikke Microsoft?

Fint hvis Apple fjerner sin produktlásende DRM. Musikkbutikker skal selge musikk, ikke lydfiler til eksklusiv bruk hos selgers egne produkter.

SeaLion

Når i dag var det dette skulle skje?

Mr Mac

Hvis Apple nå fjerner DRMen, skal jeg personlig klage inn samtlige andre norske musikkbutikker som selger med DRM til forbrukerrådet, og de skal hversågod å ta saken. Jeg må innrømme at heksejakten på Apple i denne saken har provosert meg. Jeg hater DRM som alle andre, men det får være måte på ensporethet i saksbehandlingen. Selvsagt bare for å få pressedekning...

ipodtouch

Det var fort gjort og sjekke ut om dette stemte.. Gikk inn i iTunes store på iPoden og så med en gang at de som ikke gikk under iTunes plus før, ikke gjør det nå heller..
Tror nok ikke plateselskapene og Apple gir seg så fort...