Fremdeles ingen enighet rundt The Beatles

Beatles iPod

The Beatles er nær en avtale som vil gjøre musikken deres tilgjengelig i et digitalt format. Men bandets plateselskap, EMI, skal ha stanset forhandlingene fordi de «de vil ha noe vi ikke er villige til å gi dem», skal Paul McCartney nylig ha fortalt BBC.

Helt siden iTunes Store ble lansert har det vært spekulasjoner rundt når The Beatles vil tilby hele katalogen sin i butikken.

Vi vil gjerne gjøre det. Vi er veldig for det, og vi har pushet. Men jeg har forstått det er et par punkter vi ikke blir enige om. Det siste jeg hørte var at forhandlingene har stoppet opp. Men jeg håper virkelig at dette vil skje, for jeg mener det burde.

Ventetida er ikke over

Let it EMI BeatlesMcCartney sa at EMI, som har vært distributøren til Beatles siden tidlig på 60-tallet, «vil ha noe vi ikke er villige til å gi dem», skriver E-Commerce News.

Det er mellom EMI og The Beatles, hva annet er nytt?

Solokatalogene til alle de fire medlemmene av The Beatles er tilgjengelige digitalt, og fansen er håpefulle for at også pop-musikkens mest populære band snart vil dukke opp i tjenester som iTunes og Spotify.

Vi har jobbet hardt for å sikre enighet med Apple Corps for å gjøre den legendariske katalogen til The Beatles digitalt tilgjengelig. Desverre har de forskjellige partene som er involvert ikke klart å nå noen enighet, men vi håper virkelig at alle kan gjøre fremskritt snarest mulig.

fortalte en talsmann for EMI.

The Beat Goes On

Mange trodde også at Beatles sin katalog endelig ville bli tilgjengelig på iTunes etter at en Apple Event fikk navnet «The Beat Goes On» i august 2007. Denne setningen var nemlig den avsluttende setningen i Beatles' siste pressemelding den 10. april 1970:

Spring is here and Leeds play Chelsea tomorrow and Ringo and John
and George and Paul are alive and well and full of hope.
The world is still spinning and so are we and so are you.
When the spinning stops — that'll be the time to worry, not before.
Until then, the Beatles are alive and well and the beat goes on, the beat goes on.

EMI er derimot ikke ukjent med å gjøre musikken deres tilgjengelig digitalt. Da Apple lanserte iTunes Plus i mai 2007, var det kun EMI av de fire store plateselskapene som turde å satse på idéen. Det ryktes nå at plateselskapet Sony BMG er på vei til å tilby hele musikk-katalogen sin uten DRM på iTunes.

Forhåpenligvis vil vi kunne se The Beatles på digitale tjenester som iTunes Store og Spotify i den nærmeste framtid. Men det har vi håpet på i mange år nå.

Toppbilde fra Gizmodo.com