MMS til iPhone snart klart?

MMS på iPhone?Et svensk selskap med navn Mobispine har produsert den første ordentlige MMS-programvaren for iPhone som vil bli tilgjengelig i Apples App Store. Mobilespine sin programvare retter seg mot mobiloperatørene og både norske Netcom og svenske Telia skal være interessert i programvaren.

Mobispine har utviklet programvare som skal kunne tilbys av mobiloperatører direkte i App Store. Programvaren skal kunne både sende og motta MMS-meldinger og skal ifølge det vi har lært kreve Apples nye iPhone 2.2 firmware som støtter "Push-notifications". Programmet vil automatisk sende forespørsler om nye MMSer via Apples Push-API til mobiloperatørens MMS-server. Skulle det ligge en MMS på vent, blir denne hentet ned og vist i Mobilespine sin programvare på iPhone.

MMS på iPhone?

Også MMS hos Netcom

Netcom planlegger etter hva vi erfarer å benytte seg av Mobispine sin løsning for MMS og vil dermed tilby en Netcom-branded MMS-klient i App Store som kan både motta og sende MMS.

Vi ser også på en løsning ja. Så kommer vi tilbake med mer info rundt det når det nærmer seg noe mer

uttalte kommunikasjonssjef i Netcom, Øyvind Vederhus til nettstedet Mobilen.no tidligere i dag. Det antas at løsningen kun vil fungere for Netcom-kunder da Mobispine sin programvare knyttes direkte opp mot mobiloperatører. Sannsynligheten for at andre mobiloperatører enn Netcom ser det som finansielt forsvarlig å investere i Mobispine-programvaren er ikke stor.

Programvaren som er avhengig av Push-APIen til Apple vil først kunne bli tilgjengelig i iPhone Firmware 2.2. Skulle Apple ikke implementere Push-APIen i firmware 2.2 må man belage seg på å vente enda lengre.

GummiTZ

Dersom andre norske operatører IKKE gjør denne investeringen, så blir det plutselig mindre interessant for en del brukere å si opp NetCom-bindingstiden sin...

leosgonewild

SwirleyMMS gjør jo den jobben for alle operatører..
Kanskje p åtide for apple å få ut finger´n?

P-ils-

Tsss.. Hvem trenger vel MMS? Hadde det på mange av mine tidligere telefoner, men brukte det aldri. Etter jeg fikk iPhone har jeg sendt mye mail though... MMS er noe skvip. Dyrt er det og.

tb1

nei siden du ikke brukte det, er det ikke noe å ha...

robertMAC

Hvem trenger vel MMS nå i dag?

magnusalex

Jeg. Bruker MMS nesten daglig, og ivhertfall flere ganger i uken. Har tvillingsim og en annen mobil kun for å sende MMS. Upraktisk...

ben-gje

Lurer på en liten ting. Burde jeg kjøpe SwirleyMMS, eller skal jeg vente til dette kommer? Kan jeg bruke dette til telenor?

tvslaven

Kan jeg laste ned SwirlyMMS via AppStore?? Hadde den på min gamle iPhone uten 3G, men det var fordi jeg hadde jailbraka den. Flott hvis SwirlyMMS fantes på AppStore da :-)

guruanders

ZZZZZZZzzzzzzz

Skjer a ?

**** Never trust a computer you can´t throw out a window ***

strangel

MMS er jo ikke noe å ha, klart som blekk det!
ALLE går jo med en bærbar datamaskin åpen foran seg hele tiden der de er...!

Man kan si at det er en god del folk som har enheter på seg som kan motta epost, men jeg vil påstå at det er flere som har en normal mobiltelefon som kan motta mms enn det er folk som kan motta epost.