Tweetsville, beste Twitterklient så langt?

For et par dager siden ble det sluppet en ny Twitter klient til iPhone. Det har ikke akkurat vært mangel på programmer i denne kategorien, med blant annet Twitterrific, Twitterlator, Twinkle, Twittervision, Twitterfon og nå altså Tweetsville.

Tweetsville er utviklet av Ed Voas, men ettersom han går tilbake for å jobbe hos Apple han har solgt rettighetene til Tapulous som står bak Tap Tap Revenge og Twitterklienten Twinkle.

Tweetsville er definitivt en mer avansert klient enn Twitterrific, som jeg har brukt tidligere. Den har innebygget søk og viser Twittertrender, i tillegg til replies og direkte meldinger. Du kan også se brukerprofiler og følge personer. Tweetsville er et meget pent program og ser ut som noe Apple kunne laget, i motsetning til Twinkle. Programmet kommer med to temaer, balloon og simple, begge lyse og oversiktlige. Menyen for de forskjellige funksjonene ligger på bunnen og kan endres på samme måte som i iPodprogrammet. Utover det er det få instillinger.

Min eneste klage med programmet er at når man oppdaterer, så er fokus på nyeste tweet og ikke sist leste. Dette betyr at man enten må lese i motsatt rekkefølge eller scrolle seg tilbake der man var sist. Tweetsville laster ned de siste 200 tweets, flere enn de andre Twitterklientene, men selv med 200 tweets er scrolling problemfritt.

Tweetsville koster 21 kroner i norske App Store. De aller fleste av de tidligere nevnte Twitterklientene er gratis, men både Twitterrific og Twitterlator har pro versjoner som gir flere funksjoner for . Ikke alle er villige til å betale de 21 kronene programmet koster, men det er tross alt ikke snakk om mye penger, en enkeltbillett på buss eller bane i Oslo koster mer.

Et kort søk viser at en del har hatt problemer med gjentatte kræsj, men Tapulous har flere forslag til løsninger på kundeservice siden deres. Selv har jeg ikke opplevd noen problemer så langt.

Twitterrific har lenge vært den mest populære klienten for iPhone. Jeg tviler på at Tweetsville kommer til å ta over den plassen ettersom den koster penger, men hvis du er villig til å betale to tiere får etter min mening den beste Twitterklienten til iPhone så langt.

fuzzy76

Dere burde nevnt La Twit, den eneste klienten (såvidt jeg vet) som også støtter identi.ca :) Anbefales